Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
02 januar 2022 05:30
Del på Facebook
Foto: Andriy Dubchak / AP / NTB
Foto: Andriy Dubchak / AP / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til søndag 2. januar.

Soldat drept i Ukraina

En ukrainsk soldat er drept i kamp med russiskvennlige separatister, ifølge ukrainske myndigheter. Hæren oppgir ingen detaljer om hvordan soldaten ble drept, men opplyser at separatister hadde utført tre angrep det siste døgnet, der de brukte granatkastere og skytevåpen.

Hendelsen skjedde kort tid før USAs president Joe Biden i dag skal ringe til sin ukrainske motpart Volodymyr Zelenskyj. Telefonsamtalen skal være en oppfølging etter at Biden før helgen snakket med Russlands president Vladimir Putin for å diskutere Ukraina-konflikten.

2.154 nye koronasmittede registrert siste døgn

Det siste døgnet er det registrert 2.154 nye koronasmittede personer i Norge. Det er 165 flere enn samme dag sju dager før, som var første juledag.

I Oslo er det registrert 432 nye koronasmittede siste døgn, 228 færre enn samme dag i forrige uke.

De siste sju dagene er det i snitt registrert 3.446 koronasmittede per dag. Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 3.531, så trenden nå er fortsatt fallende.

Wild-tap med Zucca-assist i sprengkulde

Mats Zuccarellos Minnesota Wild hentet seg inn mot slutten, men klarte ikke å hindre at St. Louis Blues stakk av med 6-4-seier i Winter Classic-kampen lørdag.

Utendørskampen gikk på et baseballstadion i Minneapolis i 23 kuldegrader. Sprengkulden var varslet på forhånd, og de 38.000 plassene på stadion var utsolgt. Stillingen var 6–2 til Blues da tredje periode startet og Wild satte to scoringer i mål siste periode, ett av målene med assist fra Zuccarello.

USA stenger handelsavtale for Etiopia

Etiopia, Guinea og Mali er nå fjernet fra en handelsavtale mellom USA og Afrika. De tre landene stenges ute fra AGOA-avtalen som følge av handlinger begått i strid med avtalens vedtekter, opplyser Det hvite hus.

AGOA (African Growth and Opportunity Act) gir lavere importavgift på tusener av afrikanske produkter, på betingelse av at AGOAs medlemsland oppfyller krav til menneskerettigheter, godt styresett og at de ivaretar arbeidernes rettigheter.

Luftangrep mot Gazastripen

Israel gjennomførte sent i går kveld luftangrep mot mål tilhørende Hamas' militære gren Izzedine al-Qassam-brigadene sør på Gazastripen. Det israelske forsvaret (IDF) har ikke oppgitt flere detaljer, og det forelå i natt ingen meldinger om drepte eller sårede.

Kilder på bakken på Gazastripen opplyser at det også ble utført angrep med artilleriild mot en Hamas-observasjonsbase nord på territoriet. Israels angrep ble utført som svar på at to raketter ble skutt fra Gazastripen tidlig i går morges. De falt ned i sjøen utenfor storbyen Tel Aviv.

Brann i bygård på Dælenenga rask slukket

Mange beboere evakuerte seg selv da det begynte å brenne i en bygård i Dælenenggata i Oslo natt til søndag. En beboer ble tatt hånd om av ambulanse for sjekk av røykskader.

– Vi fikk melding klokken 3.16 om en brann i andre etasje i bygården. Det er registrert 19 personer på adressen, og mange var allerede ute da vi kom fram og brannen ble slukket etter få minutter, forteller operasjonsleder Gjermund Stokkli i Oslo politidistrikt.

(©NTB)

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 2 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje SundsbøKva er behovet for flytting? ÅDT ligg stabilt.
Terje Sundsbø 2 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Geir Ole SætremyrBehovet er langt større nå enn for 30-40 år siden. Fergeleiet ligger bokstavelig talt i sentrum av Molde, så ALL ...
Geir Ole Sætremyr 6 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje SundsbøKva er behovet for å flytte fergeleiet i Molde? Kor mykje av ÅDT på 2350 svinger kjem frå/til Molde sentrum? Utfordringa ...
Terje Sundsbø 7 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Geir Ole SætremyrMange år før tankene om Fergefri E39 ble lansert, var det forslag om å flytte fergeleiet i Molde ut av ...
Geir Ole Sætremyr 9 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje SundsbøKva er definisjonen av Molde sentrum, og kva er forskjellen på Molde og Sjøholt kva gjeld trafikk generert frå E39/E136? 
Terje Sundsbø 11 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
Hvordan vil Frank Sve (Frp) prioritere fergeavløsning for de to store og folkerike øyene Gossen og Otrøya sammen med andre ...
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse