Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
05 juli 2022 11:02
Del på Facebook
En lang rekke SAS-flyginger er kansellert som følge av den pågående streiken blant SAS-pilotene. Foto: Beate Oma Dahle / NTB
En lang rekke SAS-flyginger er kansellert som følge av den pågående streiken blant SAS-pilotene. Foto: Beate Oma Dahle / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

SAS-streiken fører tirsdag til over 163 innstilte flyginger til og fra Norge.

900 SAS-piloter gikk mandag ut i streik etter at meklingen ikke førte fram. Det fører til en rekker innstilte flyginger. En oversikt VG har laget, viser at det tirsdag er 163 SAS-flyginger som er kansellert.

Annonse
Annonse

Til Dagbladet opplyser pressesjef i SAS at mellom 250 og 300 flyginger kan ende opp med å bli kansellert hver dag, så lange streiken pågår.

En opptelling NTB har gjort på Avinors hjemmesider ved 9.30-tiden, viser at 60 avganger og 59 ankomster er innstilt ved Oslo lufthavn Gardermoen.

Også ved de største flyplassene er det en lang rekke SAS-flyginger som er innstilt. Bodø lufthavn står oppført med 16 innstilte flyginger (åtte avganger og åtte ankomster), mens det ved Flesland i Bergen er 14 kansellerte flyginger – fem av dem er avganger.

I Kristiansand står SAS oppført med to avganger og tre ankomster som er innstilt, mens det i Stavanger er sju innstilte avganger og ni ankomster.

I Tromsø er det åtte avganger og ni ankomster som er innstilt. Trondheim er det innstilt elleve avganger og ni ankomster, mens det i Ålesund kun er innstilt to ankomster.

Mindre flyplasser

I tillegg kommer en rekke innstilte avganger fra mindre flyplasser:

* Alta: 4 innstilte flyginger

* Bardufoss: 4 innstilte flyginger

* Harstad/Narvik: 4 innstilte flyginger

* Kirkenes: 4 innstilte flyginger

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

* Kristiansund: 3 innstilte flyginger

* Svalbard: 4 innstilte flyginger

– Vent med å avbestille billetten

SAS opplyser at dersom du er rammet av streiken har du tre muligheter: Enten avbestille billetten og få pengene tilbake, endre bestillingen til en senere dato, eller finner alternativ transport selv.

Forbrukerrådet anbefaler SAS-kunder å avvente med å avbestille flybillettene sine.

– Hvis du avbestiller selv, mister du retten på refusjon av billettene, noe du har krav på dersom du venter til flyet blir innstilt av selskapet, sier forbrukerjurist Thomas Iversen i Forbrukerrådet.  

Også Forbrukerrådet opplyser at man har tre valg hvis flyet ikke går: Ombooking snarest mulig, ombooking til et senere tidspunkt, eller å få pengene tilbake for reisen.

– Mange vil nok ønske ombooking i håp om å komme seg av gårde på ferie raskt. Men husk at når det er streik, vil de reelle ombookingsmulighetene være små siden det ofte ikke er ledige seter å oppdrive. Det gjelder også dersom du tar ansvar selv, og forsøker å finne en erstatningsflyging, sier Iversen.

Reiseforsikringen dekker ikke avbestilling av hotell

Det er også verdt å vite at reiseforsikringen ikke dekker kansellerte flyginger etter SAS-streiken.

– Det er flyselskapet som skal refundere din billett, opplyser forsikringsselskapet Fremtind.

Reiseforsikringen dekker ikke refusjon av flybilletter eller andre utgifter knyttet til streik, eller reiser som flyselskapet selv kansellerer, skriver forsikringsselskapet.

Så lenge det er streik som er årsak til at du ikke får reist, så dekker heller ikke reiseforsikringen avbestilling av hotell, feriehus eller Airbnb.

(©NTB)

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 2 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDette er politikk gjennom Regjering og Storting.Det er ikkje noko Naturvernforbundet arbeider med, men vi registrerer kva rammeverk som er ...
Terje Sundsbø 2 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrDu svarer ikke på spørsmålet. Er det vanlig praksis i Naturvernforbundet?
Geir Ole Sætremyr 2 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu må adressere dette hos andre.
Terje Sundsbø 3 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrPå Møreaksen betaler bilistene bompenger, på jernbane betaler passasjerene billett. Mitt spørsmål gjelder fortsatt:Hvorfor behandles lokal forankring og finansiering ulikt ...
Terje Sundsbø 3 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnSkålaveien var ikke et fergeavløsningsprosjekt, og mottok aldri offentlig støtte. Skålavegen ble bygget som en privat vei i regi av ...
Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse