Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
14 juli 2022 05:35
Del på Facebook
Foto: Korean Central News Agency / Korea News Service via AP / NTB
Foto: Korean Central News Agency / Korea News Service via AP / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til torsdag 14. juli.

Nord-Korea anerkjenner Donetsk og Luhansk som uavhengige stater

Nord-Korea anerkjenner de ukrainske fylkene Donetsk og Luhansk som uavhengige stater. Anerkjennelsen av de såkalte uavhengige folkerepublikkene kommer etter at Syria, en annen av Russlands allierte, gjorde det samme i juni.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

KCNA, Nord-Koreas statlige nyhetsbyrå, skrev torsdag morgen at landet «bestemte seg for å anerkjenne uavhengigheten til folkerepublikkene Donetsk og Luhansk». Videre uttrykkes «viljen til å danne stat-til-stat-relasjoner med disse landene i en ånd av uavhengighet, fred og vennskap».

Amerikansk tiåring måtte reise til annen delstat for å ta abort etter voldtekt

Politiet i Ohio har bekreftet at en ti år gammel jente som ble gravid etter en voldtekt, reiste til nabodelstaten Indiana for å ta abort. En mann pågrepet denne uka har tilstått å ha voldtatt barnet.

En lov som forbyr alle aborter etter seks uker av svangerskapet, trådte i kraft i Ohio i slutten av juni, da USAs høyesterett skrotet den føderale retten til abort etter nesten 50 år. Den gjør ikke unntak for voldtekt eller incest.

Nesten 90 drept i gjengvold i Haiti den siste uka

En uke med voldelige sammenstøt mellom gjenger i Haitis hovedstad Port-au-Prince har kostet minst 89 menneskeliv, ifølge en lokal menneskerettsgruppe.

Annonse
Annonse

I tillegg til de drepte skal flere titalls være skadd. Volden kommer på toppen av stigende matpriser og drivstoffmangel, som sammen har bidratt til en stadig mer usikker sikkerhetssituasjon i byen.

Supermånen skjult bak skyene

Ifølge Yr er det bare Oslo av de ti største byene som kunne nyte supermånen på en skyfri himmel. Månen tar sju prosent mer plass på himmelen enn normalt.

I Kristiansand og Fredrikstad var det delvis skyet, ifølge værmeldingstjenesten. Dermed var det mange nordmenn som ikke fikk uhindret utsikt til det sjeldne naturfenomenet.

Ukrainske sårede takker nei til Norge

I mars besluttet regjeringen å ta imot 550 pasienter fra Ukraina. Så langt har bare 67 kommet. Mange ønsker ikke å reise til Norge.

Helsedirektoratet forteller at de gir tilbudet til mange flere pasienter enn dem som takker ja, og til slutt ender opp i helsetjenesten her. Sårede ukrainske pasienter vil heller til andre land enn Norge, skriver Aftenposten.

(©NTB)

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 45 minutter siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje SundsbøKva er behovet for flytting? ÅDT ligg stabilt.
Terje Sundsbø 57 minutter siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Geir Ole SætremyrBehovet er langt større nå enn for 30-40 år siden. Fergeleiet ligger bokstavelig talt i sentrum av Molde, så ALL ...
Geir Ole Sætremyr 5 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje SundsbøKva er behovet for å flytte fergeleiet i Molde? Kor mykje av ÅDT på 2350 svinger kjem frå/til Molde sentrum? Utfordringa ...
Terje Sundsbø 6 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Geir Ole SætremyrMange år før tankene om Fergefri E39 ble lansert, var det forslag om å flytte fergeleiet i Molde ut av ...
Geir Ole Sætremyr 8 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje SundsbøKva er definisjonen av Molde sentrum, og kva er forskjellen på Molde og Sjøholt kva gjeld trafikk generert frå E39/E136? 
Terje Sundsbø 10 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
Hvordan vil Frank Sve (Frp) prioritere fergeavløsning for de to store og folkerike øyene Gossen og Otrøya sammen med andre ...
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse