Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
30 juli 2022 20:12
Del på Facebook
Kristiansund-spillerne jubler etter at Christoffer Aasbak satte inn 1–0 borte mot HamKam i Eliteserien lørdag. Foto: Christoffer Andersen / NTB
Kristiansund-spillerne jubler etter at Christoffer Aasbak satte inn 1–0 borte mot HamKam i Eliteserien lørdag. Foto: Christoffer Andersen / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Christoffer Aasbak ble den store helten da KBK tok sin første seier i Eliteserien i år med 1-0 borte mot HamKam.

– Jeg er ikke matchvinner, det var mange matchvinnere ute på banen i dag. Nå håper jeg vi klarer å fortsette det her. Jeg føler vi har vært på rett vei de siste kampene, men i dag gikk det stang inn. Nå er det bare å «gønne» på, sa Aasbak.

Annonse
Annonse

Tabelljumbo KBK hadde tatt fattige to poeng på de første 14 kampene, mens HamKam kom til oppgjøret med hele ni uavgjort på 15 kamper. Lagene møttes sist i april og delte poengene med 2-2 på Kristiansund stadion.

Hjemmelaget styrte nesten hele førsteomgangen, men slet med å komme til de store sjansene. Det skulle straffe seg da KBK-back Aasbak sendte gjestene i føringen minuttet før hvilen.

Målet ga tydelig Christian Michelsens menn blod på tann, for gjestene var det beste laget etter pause. HamKam våknet først til de siste ti minuttene, men sluttspurten kom for sent mot et kompakt og seiersjagende KBK.

– Det er viktig ikke å resignere. Så lenge det er håp, skal vi jage den gode opplevelsen. Denne følelsen er så deilig, sa trener Michelsen til Discovery etter kampen, før han avbrøt intervjuet for å gå inn i en kruttønne av en KBK-garderobe.

Til tross for sesongens første seier, ligger Kristiansund fortsatt nederst på tabellen med fem poeng. HamKam er på 12.-plass med 18 poeng.

Mye ball, få sjanser

Det meste handlet om HamKam de første minuttene, da spesielt Kristian Eriksen var til stort bry for KBK-forsvaret. Hjemmelaget hadde likevel problemer med å komme til de store mulighetene.

Annonse
Annonse

Kampens første store sjanse skulle gjestene stå for etter 20 minutter. Clément Bayiha rotet det til i egen 16-meter med et slapt tilbakespill til sisteskanse Nicholas Hagen. KBKs Snorre Nilsen plukket opp ballen, men avslutningen gikk utenfor mål.

HamKam fortsatte å dominere, men det skulle gå 40 minutter før et stolpeskudd fra Pål Alexander Kirkevold sendte et gisp gjennom publikum på Briskeby. Kort tid senere ble optimisme til skuffelse for hjemmefansen, da en umarkert Aasbak på bakre kunne styre inn et innlegg fra Nilsen i mål minuttet før hvilen.

Voldsom sluttspurt

– Vi må heve oss noen hakk, men vi ser at det er store muligheter på kontringer. Vi skal ha denne seieren. I dag kommer den, sa en bestemt Aasbak i pausepraten.

Det var lagkameratene tydelig enige i, for KBK var hakket hvassere de første 20 minuttene av den andre omgangen. Med unntak av Eriksen, slet Hamkam-spillerne med å prege kampen.

Det nærmeste hjemmelaget kom en sjanse den første halvdelen av omgangen, var en kanon fra innbytter Amin Nouri som gikk langt over. Drøye 20 minutter før slutt ropte KBK på straffe da Brynjólfur Willumsson gikk i bakken i boksen, men dommer Svein Sinnes vinket det hele videre.

Først ti minutter før ordinær tid våknet hjemmelaget til og satte inn en voldsom sluttspurt, men for sent. Dermed ble KBKs første seier for sesongen et faktum.

HamKam har en tøff bortekamp mot et formsterkt RBK neste runde. KBK tar på sin side imot Tromsø i en utsatt kamp.

(©NTB)

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 2 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrSom vanlig svarer du ikke på de spørsmålene du får. Er ikke det litt pinlig å representere Naturvernforbundet på en ...
Geir Ole Sætremyr 18 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu er i det filosofiske hjørnet i dag. Du får ta deg ei misjonsferd, sville for sville,  og sjå kor ...
Terje Sundsbø 18 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrBurde ikke heller du alliere deg med Frank Sve (Frp)? I følge Hans-Peter Kaaresen blir jo Frank Sve (Frp) den ...
Terje Sundsbø 18 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrJernbane er en av ulike transportløsninger, på samme måte som vei. Da er det vel rimelig at de behandles likt?
Geir Ole Sætremyr 19 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu får alliere deg med Sve og Frp når det gjeld miljøpolitikk.  Symboltunge som dei er.
Geir Ole Sætremyr 20 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDet er slik det er spesifisert for veganlegg.Jernbane får du lufte der det høyrer heime
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse