Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
30 juli 2022 20:12
Del på Facebook
Kristiansund-spillerne jubler etter at Christoffer Aasbak satte inn 1–0 borte mot HamKam i Eliteserien lørdag. Foto: Christoffer Andersen / NTB
Kristiansund-spillerne jubler etter at Christoffer Aasbak satte inn 1–0 borte mot HamKam i Eliteserien lørdag. Foto: Christoffer Andersen / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Christoffer Aasbak ble den store helten da KBK tok sin første seier i Eliteserien i år med 1-0 borte mot HamKam.

– Jeg er ikke matchvinner, det var mange matchvinnere ute på banen i dag. Nå håper jeg vi klarer å fortsette det her. Jeg føler vi har vært på rett vei de siste kampene, men i dag gikk det stang inn. Nå er det bare å «gønne» på, sa Aasbak.

Annonse
Annonse

Tabelljumbo KBK hadde tatt fattige to poeng på de første 14 kampene, mens HamKam kom til oppgjøret med hele ni uavgjort på 15 kamper. Lagene møttes sist i april og delte poengene med 2-2 på Kristiansund stadion.

Hjemmelaget styrte nesten hele førsteomgangen, men slet med å komme til de store sjansene. Det skulle straffe seg da KBK-back Aasbak sendte gjestene i føringen minuttet før hvilen.

Målet ga tydelig Christian Michelsens menn blod på tann, for gjestene var det beste laget etter pause. HamKam våknet først til de siste ti minuttene, men sluttspurten kom for sent mot et kompakt og seiersjagende KBK.

– Det er viktig ikke å resignere. Så lenge det er håp, skal vi jage den gode opplevelsen. Denne følelsen er så deilig, sa trener Michelsen til Discovery etter kampen, før han avbrøt intervjuet for å gå inn i en kruttønne av en KBK-garderobe.

Til tross for sesongens første seier, ligger Kristiansund fortsatt nederst på tabellen med fem poeng. HamKam er på 12.-plass med 18 poeng.

Mye ball, få sjanser

Det meste handlet om HamKam de første minuttene, da spesielt Kristian Eriksen var til stort bry for KBK-forsvaret. Hjemmelaget hadde likevel problemer med å komme til de store mulighetene.

Annonse
Annonse

Kampens første store sjanse skulle gjestene stå for etter 20 minutter. Clément Bayiha rotet det til i egen 16-meter med et slapt tilbakespill til sisteskanse Nicholas Hagen. KBKs Snorre Nilsen plukket opp ballen, men avslutningen gikk utenfor mål.

HamKam fortsatte å dominere, men det skulle gå 40 minutter før et stolpeskudd fra Pål Alexander Kirkevold sendte et gisp gjennom publikum på Briskeby. Kort tid senere ble optimisme til skuffelse for hjemmefansen, da en umarkert Aasbak på bakre kunne styre inn et innlegg fra Nilsen i mål minuttet før hvilen.

Voldsom sluttspurt

– Vi må heve oss noen hakk, men vi ser at det er store muligheter på kontringer. Vi skal ha denne seieren. I dag kommer den, sa en bestemt Aasbak i pausepraten.

Det var lagkameratene tydelig enige i, for KBK var hakket hvassere de første 20 minuttene av den andre omgangen. Med unntak av Eriksen, slet Hamkam-spillerne med å prege kampen.

Det nærmeste hjemmelaget kom en sjanse den første halvdelen av omgangen, var en kanon fra innbytter Amin Nouri som gikk langt over. Drøye 20 minutter før slutt ropte KBK på straffe da Brynjólfur Willumsson gikk i bakken i boksen, men dommer Svein Sinnes vinket det hele videre.

Først ti minutter før ordinær tid våknet hjemmelaget til og satte inn en voldsom sluttspurt, men for sent. Dermed ble KBKs første seier for sesongen et faktum.

HamKam har en tøff bortekamp mot et formsterkt RBK neste runde. KBK tar på sin side imot Tromsø i en utsatt kamp.

(©NTB)

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 8 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
De som ønsker å stoppe Møreaksen, bør ha tenkt gjennom alternativene. Hvordan mener de fylkeskommunen skal finansiere fergefritt til Aukra ...
Terje Sundsbø 8 timer siden Brobygging
@Geir Ole SætremyrSom eksempel på flaskehalser viser du til veier der trafikken går nærmest uhindret og gratis 24 timer i døgnet. Er ...
Denne bekymringen for fylkesøkonomien er berettiget. Som lokalpolitiker som har vært vara i samferdselsutvalget har jeg fulgt økonomien i fylket ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Brobygging
@Terje SundsbøFlaskehalsar som er inne er forbi Veblungsnres, Brustuglia på E136,  3 bruer på RV70, E39 Volda til Ørsta. I tillegg ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Brobygging
@Geir Ole SætremyrEn flaskehals er en trafikkhindring. Og her er ferger utvilsomt den virkelig store flaskehalsen. Hva mener du en flaskehals er?Jeg ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Brobygging
@Terje SundsbøDu veit inderlig vel kva ein flaskehals er.Kva er ditt forslag til korleis Noreg skal nå klimamåla sine?Frank Sve fikk ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse