Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil
NTB
Artikkel
NTB
19 oktober 2022 14:18
Del på Facebook
Det vil bli typisk høstvær rundt om i landet de kommende dagene. Foto: Gorm Kallestad / NTB
Det vil bli typisk høstvær rundt om i landet de kommende dagene. Foto: Gorm Kallestad / NTB

De neste dagene vil by på klassisk høstvær i Sør-Norge, med innslag av både regn, vind og sol. Mange steder vil temperaturene gå under null grader om nettene.

– Det er lurt å ha en god jakke etter hvert nå, det er mange steder hvor det blir kaldt på morgenkvisten, sier statsmeteorolog Unni Nilsen ved Meteorologisk institutt til NTB.

I slutten av neste uke stiller vi klokka til vintertid, og det blir mørkere. November nærmer seg med stormskritt, og høsten har for lengst lagt seg over det ganske land.

Og været i Sør-Norge de kommende dagene vil være veldig gjenkjennelig for årstiden.

– Det er definitivt høsttemperaturer i vente. Østafjells vil de ligge et sted mellom null og ni grader de kommende dagene, avhengig av hvor man befinner seg, sier Nilsen.

Det vil bli litt nedbør fredag, mens både lørdag og søndag vil by på oppholdsvær med litt høyere temperaturer opp mot ti grader. Særlig lørdag peker seg ut som den beste dagen. Det kan bli nattefrost enkelte steder, særlig torsdag og fredag, noe som kan by på litt krevende kjøreforhold i morgentimene.

Vind og sol

På Sørlandet kan det bli noe mer vind, med muligheter for kuling langs kysten fra fredag. I høyden vil temperaturene kunne bikke under null grader om nettene. På fredag og første halvdel av lørdag vil det bli noe nedbør.

annonse

– Så kommer det seg litt utover helgen, hvor søndagen peker seg ut som den beste dagen, sier Nilsen.

På Vestlandet vil det bli mer nedbør fram til lørdag, hvor været slår om også her. Søndag vil by på sol og lettere skydekke med temperaturer opp mot ti grader langs kysten.

I Trøndelag blir det en fin fredag med sol og temperaturer opp mot ti grader. Lørdag og søndag vil det bli nedbør, som i høyden kan komme som snø eller sludd.

Snø i nord

Samtidig går det mot kaldere tider i nord, som får en smak av vinter.

I Nordland vil det bli nedbør fra torsdag og fram til søndag. Jo lenger nord, desto kaldere blir det – og nedbøren vil i større grad komme som snø.

Både i Nordland og lenger nord vil det mange steder kunne bli minusgrader også på dagtid. I Nordland vil det kunne bli mellom null og åtte grader de neste dagene, før temperaturene synker gjennom helgen til kun noen få plussgrader. Nedbøren i Nordland vil ta slutt søndag.

– Fra søndag ettermiddag ser det greit ut, og det ser ut til å bli brukbart utover i neste uke, sier Nilsen.

(©NTB)

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 3 dager siden Trafikktrygging og næringsvegane viktigast!
@Anne Mari SandshamnJeg ser du viser til at Oslofjordtunnelen stenges ofte pga. hendelser i tunnelen. Det er ikke rart – men den ...
Det som Hofseth skriver her, er så logisk og klokkeklart at alle ser fornuften i det.Prosjektet Borgundfjord- og Veddetunnelen er ...
Anne Mari Sandshamn 4 dager siden Trafikktrygging og næringsvegane viktigast!
@Terje SundsbøSi ikke det du, her er den mest berømte.. Og neida, ikke nødvendigvis av innsig av vann, men dog... 300 ...
Terje Sundsbø 5 dager siden Trafikktrygging og næringsvegane viktigast!
@Anne Mari SandshamnJeg tror det skjer oftere at veier oppe i dagen blir stengt pga. mye vann/flom enn at undersjøiske tunneler stenges ...
Anne Mari Sandshamn 5 dager siden Trafikktrygging og næringsvegane viktigast!
Ser jo med klarhet nå, etter siste uværet , hvor rammet en kanbli av uvær - i undersjøiske tuneller! Tenker ...
Ketil Strand Andersen 6 dager siden Symbolpolitikk i bakvendtland
Merk at de to tårnene man ser på illustrasjonsfotoet er kjøletårn som brukes i varme land for å redusere temperaturen ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte