Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
23 oktober 2022 19:13
Del på Facebook
Bodø/Glimts Hugo Vetlesen (i midten) etter 2-0-målet mot Kristiansund på Aspmyra. Foto: Mats Torbergsen / NTB.
Bodø/Glimts Hugo Vetlesen (i midten) etter 2-0-målet mot Kristiansund på Aspmyra. Foto: Mats Torbergsen / NTB.

Hugo Vetlesen (22) er en av høstens formspillere i norsk fotball. Søndag puttet bæringen nummer 12 og 13 for Bodø/Glimt i år da Kristiansund ble slått 5-0.

Vetlesen har spilt samtlige seriekamper for Glimt denne sesongen. Han har startet 26 av dem, og i den 27. kom han inn som reserve. Målfarlig har han vært i alle. Det forteller hans 13 scoringer det meste om. Til sammenligning kan vi opplyse om at han scoret fem mål forrige sesong. Da startet han 10 kamper og ble byttet inn i 17.

Annonse
Annonse

Det er først denne sesongen at 22-åringen har fått sitt definitive gjennombrudd i norsk fotball etter overgangen fra Stabæk i 2020. Mot KBK ble det 60 minutter på banen før han ble byttet ut.

– Jeg synes 1. omgang var mer solid enn 2. omgang, men totalen er bra. Vi er litt på vei og gleder oss til Zürich-kampen til uka, sa Glimts trener Kjetil Knutsen til Viaplay.

Bodø/Glimt dominerte stort fra start mot KBK og hadde et mål inne etter sju minutters spill. Men scoringen til Runar Espejord ble annullert for offside.

Det ble etter hvert gode muligheter til begge lag, og det var svakt at ingen maktet å score den første halvtimen. 33 minutter var spilt da Faris Pemi kom alene med keeper Julian Faye Lund etter en forsvarstabbe. Faye Lund tok seg av avslutningen. Der kunne KBK fort tatt ledelsen.

Faye Lund fikk en sjelden sjanse til å spille fra start i Glimt-buret og dummet seg ikke ut.

To kjappe

På tampen av omgangen våknet formspilleren Vetlesen. To minutter før pause var han frampå med sin 12. scoring i eliteserien for året, og akkurat inn i tilleggstiden, slo Glimts 10'er til med sin scoring nummer to for dagen. Denne gangen brukte han venstrefoten fra et par meter utenfor 16-meteren, og han gjorde sin 13. for sesongen.

Annonse
Annonse

I 2. omgang ville ikke Ola Solbakken være noe dårligere. Sju minutter inn i omgangen gjorde han 3-0 etter en nydelig kontring, og fem minutter senere kom 4-0 fra samme Solbakken på en skikkelig suser.

69 minutter var spilt da Runar Espejord la på til 5-0. Det var i grunnen bare ett lag på banen i mesteparten av 2. omgang. Kristiansund ble tidvis gjort til statister da Glimt rullet opp det ene flotte angrepet etter det andre.

Glimt har vært gode i oktober. De står med 18-2 i målforskjell i oktober etter møter mot Vålerenga, Lillestrøm, Sandefjord og Kristiansund. Slik lukter det seriesølv av med tre runder igjen å spille før seriesesongen er over.

Kristiansund øynet håpet om fornyet kontrakt i en periode, men i oktober har de igjen vært svake. De har fem poeng opp til kvalifiseringsplassen som besittes av Sandefjord, og det virker strengt tatt kjørt.

God statistikk

Bodø/Glimt var stor favoritt foran søndagens oppgjør på Aspmyra. Glimt hadde vunnet ni av de siste elleve møtene mot Kristiansund, og etter søndagens kamp har de vunnet ti av de tolv siste.

Glimt hadde gjort to skifter fra laget som slo Vålerenga 6-0. Julian Faye Lund kom inn mellom stengene, Marius Lode kom inn for Marius Høibråten i midtforsvaret.

I den neste serierunden skal Glimt til Lerkendal der Rosenborg venter. Kristiansund møter Aalesund hjemme.

Annonse
Annonse
Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Rolf Erik Pedersen 15 timer siden Skrot fergene
Vil Rasmussen snakke om ressursbruken for å drifte Møreaksen, Vik - Julbøen?Eller passer det ikke?
Rolf Erik Pedersen 15 timer siden Skrot fergene
@Jan Rune HaukvikTautratunellen og Julsundbrua, er meningsløs, Jan Rune. Den vil ikke oppnå noe som er i nærheten av å ...
Terje Sundsbø 20 timer siden Grunnsolide Møreaksen
@Tor HansenMan kan ikke bruke pengene fra Nordøyvegen to ganger – disse pengene kan ikke finansiere flere fergeavløsningsprosjekter.Du har rett i ...
Terje Sundsbø 20 timer siden Grunnsolide Møreaksen
@Tor HansenMan kan ikke bruke pengene fra Nordøyvegen to ganger – disse pengene kan ikke finansiere flere fergeavløsningsprosjekter.Du har rett i ...
Tor Hansen 21 timer siden Grunnsolide Møreaksen
@Terje SundsbøLa oss si at bygger tunnel til Otrøya/Gossen og krysser Romsdalsfjorden via Sekken. Vis man så tar utgangspunkt i det ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Skrot fergene
@Jan Rune HaukvikOg då må også linjevalet over Ørskogfjellet vere avklart. Inkludert vurdering av nedbygging av natur og myr på begge strekningene
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse