Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
15 november 2022 05:06
Del på Facebook
En indonesisk soldat holder vakt utenfor et av møtestedene på G20-møtet i Nusa Dua mandag. Foto: Dita Alangkara / AP / NTB
En indonesisk soldat holder vakt utenfor et av møtestedene på G20-møtet i Nusa Dua mandag. Foto: Dita Alangkara / AP / NTB

I G20s slutterklæring vil det fremgå at flesteparten av medlemslandene kommer til å fordømme Russlands krig mot Ukraina på det sterkeste, ifølge USA.

– Jeg tror man kommer til å se at flesteparten av G20s medlemmer vil gjøre det klart at de fordømmer Russlands krig i Ukraina, at de ser på Russlands krig i Ukraina som hovedkilde til ufattelig økonomisk og humanitær lidelse i verden, sier en høytstående amerikansk tjenestemann tirsdag.

annonse

Kort tid etter sa EU-president Charles Michel at sjefforhandlerne fra G20-landene, inkludert Russland, er enige om et utkast til slutterklæring.

Ifølge det tyske nyhetsbyrået DPA har vestlige land, til tross for innledningsvis motstand fra Russland, klart å få med en formulering i utkastet der det heter at krigen mot Ukraina fordømmes.

Diplomater har ifølge DPA uttalt at Russland er klar til å godta en slik formulering i dokumentet.

Erklæringen skal også beskrive Russlands angrep på Ukraina som en krig og ikke som en «militær spesialoperasjon», som er begrepet Russlands president Vladimir Putin bruker.

annonse

Russlands godkjennelse blir ifølge DPA sett på som et mulig tegn på at Moskva ikke lenger kan lene seg på støtte fra Kina.

Russlands utenriksminister Sergej Lavrov, som representerer Putin på toppmøtet, indikerer i en video fra utenriksdepartementet i Moskva at slutterklæringen vil bli godtatt.

G20-møtet avsluttes i Nusa Dua på Bali i Indonesia onsdag.

G20 består av de 19 største nasjonale økonomiene i verden – Argentina, Australia, Brasil, Canada, Frankrike, India, Indonesia, Italia, Japan, Kina, Mexico, Russland, Saudi-Arabia, Storbritannia, Sør-Afrika, Sør-Korea, Tyrkia, Tyskland og USA – samt EU.

(©NTB)

annonse

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 3 timer siden Beskjed om å flytte?
@Anne Mari SandshamnJoda, jeg kan se for meg et slikt scenario, en skyssbåt stor nok til å ta imot flere tusen passasjerer ...
Terje Sundsbø 3 timer siden Prioritering av E136 Eksportveien
@Anne Mari SandshamnHvordan kan jeg gi andre linker med tilsvarende innhold, når slike linker ikke finnes? Og ikke prøv å kverulere med ...
Anne Mari Sandshamn 9 timer siden Prioritering av E136 Eksportveien
@Terje SundsbøHvorfor? Er du ikke voksen nok til å svare på det du blir etterspurt? Eller er sannheten at du ikke ...
Anne Mari Sandshamn 9 timer siden Beskjed om å flytte?
@Terje SundsbøPoenget er at siden du og RR sammeligner og påstår det er MYE verre at Gossen og Otrøya blir uten ...
Terje Sundsbø 13 timer siden Beskjed om å flytte?
@Anne Mari SandshamnHva er poenget med spørsmålet ditt? Det har jo ingen relevans til saken. Du kunne like gjerne spurt om jeg ...
Terje Sundsbø 13 timer siden Prioritering av E136 Eksportveien
@Anne Mari SandshamnKanskje du kan gi eksempler på andre linker som på tilsvarende måte underbygger synspunktene som presenteres?
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte