Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
15 november 2022 05:06
Del på Facebook
En indonesisk soldat holder vakt utenfor et av møtestedene på G20-møtet i Nusa Dua mandag. Foto: Dita Alangkara / AP / NTB
En indonesisk soldat holder vakt utenfor et av møtestedene på G20-møtet i Nusa Dua mandag. Foto: Dita Alangkara / AP / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I G20s slutterklæring vil det fremgå at flesteparten av medlemslandene kommer til å fordømme Russlands krig mot Ukraina på det sterkeste, ifølge USA.

– Jeg tror man kommer til å se at flesteparten av G20s medlemmer vil gjøre det klart at de fordømmer Russlands krig i Ukraina, at de ser på Russlands krig i Ukraina som hovedkilde til ufattelig økonomisk og humanitær lidelse i verden, sier en høytstående amerikansk tjenestemann tirsdag.

Annonse
Annonse

Kort tid etter sa EU-president Charles Michel at sjefforhandlerne fra G20-landene, inkludert Russland, er enige om et utkast til slutterklæring.

Ifølge det tyske nyhetsbyrået DPA har vestlige land, til tross for innledningsvis motstand fra Russland, klart å få med en formulering i utkastet der det heter at krigen mot Ukraina fordømmes.

Diplomater har ifølge DPA uttalt at Russland er klar til å godta en slik formulering i dokumentet.

Erklæringen skal også beskrive Russlands angrep på Ukraina som en krig og ikke som en «militær spesialoperasjon», som er begrepet Russlands president Vladimir Putin bruker.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Russlands godkjennelse blir ifølge DPA sett på som et mulig tegn på at Moskva ikke lenger kan lene seg på støtte fra Kina.

Russlands utenriksminister Sergej Lavrov, som representerer Putin på toppmøtet, indikerer i en video fra utenriksdepartementet i Moskva at slutterklæringen vil bli godtatt.

G20-møtet avsluttes i Nusa Dua på Bali i Indonesia onsdag.

G20 består av de 19 største nasjonale økonomiene i verden – Argentina, Australia, Brasil, Canada, Frankrike, India, Indonesia, Italia, Japan, Kina, Mexico, Russland, Saudi-Arabia, Storbritannia, Sør-Afrika, Sør-Korea, Tyrkia, Tyskland og USA – samt EU.

(©NTB)

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 3 dager siden Brobygging
Når fergeleiet flyttes ut fra sentrum av Molde, blir fortsatt ferge et enda dårligere alternativ. Hva sier folket på Vestnes ...
Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøNo er "gjeldande " NTP i ferd med å gå ut på dato. Og, strekninga Ålesund til Molde er
@Geir Ole SætremyrMøreaksen er blant de høyest rangerte prosjektene basert på netto nytte pr. investert krone i gjeldende NTP. Få andre har ...
Geir Ole Sætremyr 4 dager siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøEg forstår at enkelte drøymer om å lese dette inn i dei signala som er gitt. Men, det er ikkje ...
@Geir Ole SætremyrSamferdselsministeren vil utrede om det kan bli en mindre økonomisk belastning om Møreaksen deles opp i flere trinn. Han ønsker ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse