Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil
NTB
Artikkel
NTB
21 november 2022 05:35
Del på Facebook
Illustrasjonsfoto: Jon Olav Nesvold / NTB
Illustrasjonsfoto: Jon Olav Nesvold / NTB

Dette er de viktigste nyhetene fra natten.

Person bekreftet omkommet i Indre Fosen

En person er erklært død på stedet etter en trafikkulykke ved Osavatnet i Indre Fosen i Trøndelag.

Ulykken skjedde på fylkesvei 715 Hogsdalsvegen i går kveld, og politiet meldte om dødsfallet rett etter klokka 23. De pårørende er varslet, opplyser Trøndelag politidistrikt.

Ung mann stukket i armen i Tønsberg

En mann i tenårene behandles ved akuttmottaket etter å ha blitt stukket i armen med en skarp gjenstand på Husvik i Tønsberg. Han betegnes ikke som alvorlig skadd.

Sørøst politidistrikt ble varslet om hendelsen, som skjedde i en bolig, klokka 1.40 i natt. Foreløpig er ingen pågrepet i saken.

Disneys toppsjef slutter på dagen

Bob Chapek går av som administrerende direktør i Disney med umiddelbar virkning, og Robert A. Iger tar over stillingen. Endringen kommer noen dager etter at Bob Chapek sa at han planlegger å gjennomføre besparelser i selskapet, skriver CNBC.

8. november kom Disneys regnskap for fjerde kvartal. Regnskapet viste at Disney har lyktes med å skaffe 12,1 millioner nye abonnementer på strømmetjenesten Disney+. Kostnadene for selskapets strømmeavdeling har imidlertid mer enn doblet seg det siste året.

annonse

Iran starter nye angrep mot kurdiske grupper i Irak

Iran innledet sent i går kveld nye angrep mot kurdiske opposisjonsgrupper med base i nabolandet irakiske Kurdistan. Det skjer en uke etter lignende angrep på fraksjonene Teheran anklager for å ha oppildnet til protestene som ryster landet.

I to måneder har høylytte protester utløst av dødsfallet til den kurdisk-iranske kvinnen Mahsa Amini (22) gitt gjenlyd i Iran og utenfor landets grenser. Amini døde i varetekt dager etter at hun ble arrestert for angivelig brudd på landets strenge kleskodeks for kvinner.

Schiff: Musks Trump-beslutning stort feilgrep

Demokratene beklaget gjeninnføringen av Trumps Twitter-konto i løpet av helgen, og representanten Adam Schiff kalte det «en forferdelig feil».

– Som vi viste i høringene 6. januar, brukte presidenten den plattformen for å oppfordre til angrepet på Capitol. Hans kommentarer om visepresidenten – hans egen visepresident – satte Mike Pences liv i fare, sa Schiff i går på NBC ifølge New York Daily News.

Carlsen ubeseiret gjennom Champions Chess

Allerede før avslutningen av hadde Magnus Carlsen sikret seieren i Champions Chess-turneringen i San Francisco. I natt norsk tid vant han 3-1 over polske Jan-Krzysztof Duda.

Runden, der Carlsen startet med hvite brikker, åpnet med remis, før nordmannen tok det neste partiet. Så fulgte nok et remisparti. I det siste partiet før det eventuelt ville ha gått over i lynsjakk, vant Carlsen igjen med svarte brikker, og dermed var seieren hans.

(©NTB)

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Bom! Eller passer det bedre med skivebom?245,- for en retning, for en liten del av strekningen? Dvs. den minst ønskede ...
Anne Mari Sandshamn 10 timer siden Verden består av mer enn lastebiler fra Sunnmøre
@Terje SundsbøDu leste ikke hva jeg  skrev du? EN gang til da, jeg skrev I K K E om ferger, men ...
@Rolf Erik PedersenDe fornuftige politikerne sitter på Stortinget, og de har ingen agenda sammen med Møreaksen AS. Også Nye Veier AS har ...
@Rolf Erik PedersenDet er bare en forskjell på rundt 20 lastebiler mellom Eksportveien og Møreaksen. Å beregne %-andeler gir bare mening når ...
@Rolf Erik PedersenSå du mener at et mindretall på 25% bør prioriteres framfor flertallet?
@Roger DragsethKostnadsøkningen på Møreaksen er akkurat som på alle andre samferdselsprosjekter. Altså nøyaktig som forventet, ifølge Statens vegvesen.Det samme problemet som ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte