Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
28 januar 2023 07:52
Del på Facebook
Biler registrert på mindreårige kan slippe unna å betale for seg på ferja. Arkivfoto: Gorm Kallestad / NTB.
Biler registrert på mindreårige kan slippe unna å betale for seg på ferja. Arkivfoto: Gorm Kallestad / NTB.

Flere passasjerer på strekningen Flakk-Rørvik har registrert bilen på barna for å kunne ta bilen med på ferja over fjorden uten å betale.

AtB, kollektivselskapet i Trøndelag har oppdaget seks kjøretøy som er registrert på mindreårige eiere. Når fakturaen ikke betales, kan ifølge AtB ikke denne følges opp via inkasso, siden mottakeren av fakturaen er under 18 år, skriver Adresseavisen.

annonse

Kollektivselskapet kan heller ikke sende fakturaen til foreldrene av GDPR-hensyn, ifølge avisen.

I et brev til Samferdselsdepartementet skriver AtB at de er kjent med at biler kan registreres på mindreårige slik at de slipper å betale for bilen på ferja.

– Vi har ingen formening om hvordan folk har oppdaget dette «hullet», men det er rimelig å anta at flere har vurdert å utnytte muligheten når det har blitt kjent, skriver direktør for tilbudsutvikling og mobilitet i AtB, Harald Storrønning i AtB i brevet.

annonse

Men administrerende direktør i bompengeselskapet Vegamot, Marius Maske, advarer og sier det ikke er slik at kravet forsvinner, selv om det er en mindreårig som er mottaker.

– Man kommer ikke unna selv om man har registrert kjøretøyet på et barn. Kravet vil også henge ved barnet etterpå, sier han til avisen.

Statens vegvesen sa i fjor til NRK at de ikke har sett på dette som et stort problem tidligere. Problemet gjelder ikke bare denne ferjestrekningen i Trøndelag, men alle som benytter Autopass som betalingsløsning.

– Vi har satt i gang en utredning og er i kontakt med flere andre regelverkseiere og forvaltere. Det kan ta noe tid før saken er ferdig utredet, sier kontorsjef Tonje Sundland Mogensen i Statens vegvesen.

(©NTB)

annonse

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 12 timer siden Skandalene fra Frp omkring Møreaksen
Pressen fungerer som sandkassen til den privatpraktiserende stortingspolitikeren fra Frp, som kontinuerlig sprer om seg med «fake news» om Møreaksen, ...
Hva sier løgneren som bevisst, og mot bedre vitende, kontinuerlig forsøker å villede folket til å tro at Møreaksen er ...
Anne Mari Sandshamn 1 dager siden Svindyrt med Møreaksen!
@Terje G. FinnøySå enig med deg. Det finnes mange parti som ikke er så ivrig på dette "drømmeslottet". Jeg vet iaffal hva ...
Terje G. Finnøy 2 dager siden Svindyrt med Møreaksen!
Bom og litt til. På Åndalsnes ønskes/kreves det nå fartsdumper ifbm. E136I Steinkjer fikk man E6 rett gjennom byen. Nå ...
@Terje SundsbøTakk det samme til deg og  :)  Jeg ler og masse hver dag :) 
@Anne Mari SandshamnJeg ler masse – bare fortsett å skrive du….
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte