Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Annonse
Redaksjonen
Artikkel
30 mars 2023 14:41
Del på Facebook
Foto: Kurt Helge Røsand / KSU.NO
Foto: Kurt Helge Røsand / KSU.NO

Kristiansund kommune ønsker å gjennomføre en kort digital spørreundersøkelse for å få et innblikk i hva innbyggerne vet om deres muligheter til å påvirke beslutninger i kommunen og hvorvidt innbyggere har et ønske om å påvirke, skriver Kristiansund kommune i en pressemelding.

Undersøkelsen er åpen for alle innbyggere som er 16 år eller eldre, og foregår til og med 14. april 2023, opplyser kommunen.

Annonse
Annonse

Kommunen skriver at det i tillegg er interessant å undersøke om innbyggere ønsker å komme med forslag, og på hvilken måte de ønsker å formidle sine forslag på.

Hva vet du om hvordan du kan påvirke de politiske prosessene i byen?

– I dag kan alle påvirke politiske saker. Vi er usikre på hvor godt dette er kjent for deg som innbygger. I tillegg lurer vi på om du har ønske om å påvirke/medvirke i enda større grad enn det du gjør i dag, skriver kommunen.

– Vi håper derfor du tar deg tid til å svare på noen spørsmål. På den måten kan vi lære mer om dine behov og ønsker rundt tema, skriver kommunen.

Annonse
Annonse

Undersøkelsen finner du hos Kristiansund kommune.

Kommunen opplyser at alle besvarelser er anonyme og undersøkelsen tar under et minutt.

– Jeg håper at flest mulig tar seg tid til å svare på spørsmålene som blir sendt ut til innbyggere som er over 18 år, med SMS. Undesøkelsen er anonym og det tar under ett minutt besvare alle spørsmålene. Svarene vil gi oss et grunnlag for hvordan vi kan legge bedre til rette for innbyggerinvolvering i årene framover, sier Kjell Neergaard, ordfører i Kristiansund.

Innbyggere mellom 16 og 18 år vil ikke motta en SMS, men undersøkelsen er tilgjengelig digitalt og vil bli formidlet til de gjennom videregående skole.

Bakgrunn for undersøkelsen

Kristiansund kommune ønsker å styrke byens innbygger- og brukermedvirkning, samt motivere til samfunnsdeltagelse og tjenesteutvikling til det beste for kommunens innbyggere. Dette med bakgrunn i at vi har som mål og styrke tillitten til lokaldemokratiet og sikre at innbyggernes stemme blir hørt, noe som har betydning for bærekraftig byutvikling.

I vår vedtatt kommuneplan samfunnsdel for 2020–2032, har vi 10 bærekraftsmål som ligger til grunn for vår samlende innsats. Blant målene er FNs bærekraftsmål nummer 11, som handler om å gjøre byer og lokalsamfunn inkluderende, trygge, robuste og bærekraftige. Undersøkelsen er et ledd i dette.

Annonse
Annonse
Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 4 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Terje SundsbøDu marmar på med ditt og spissformuleringar.
Terje Sundsbø 4 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Geir Ole SætremyrDu har rett i at realisme er en dyd – gratis ferge koster staten dyrt. Fergeavløsningsprosjekter blir derfor mer lønnsomme ...
Geir Ole Sætremyr 5 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Terje SundsbøRealisme er også ein dyd. Sande Fastllandssamband AS har eksistert i 20 år+. Urealistisk. Nå oppgraderast fergebåsane på 4 stopp ...
Terje Sundsbø 5 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Geir Ole SætremyrDu har altså brukt snart én time på å vente på ferger, og brukt nesten én time om bord på ...
Geir Ole Sætremyr 5 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Terje SundsbøDer er ein feil ved oppsettet over forbruk på ferga mellom Vestnes og Molde. Ikkje samme frekvens på lørdag, søndag ...
Geir Ole Sætremyr 5 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Terje SundsbøDersom du har et snev av geografikunnskap vil du ha fått med deg at eg på vei til Sandsøya så ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse