Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil
Terje Holm, fast skribent
Artikkel
05 juni 2023 12:15
Del på Facebook
Kvernes kulturområde med begge kirkene, Klippen og museet er arena for mange arrangementer. Foto: Terje Holm
Kvernes kulturområde med begge kirkene, Klippen og museet er arena for mange arrangementer. Foto: Terje Holm

Kulturområdet på Kvernes er arena for mange aktiviteter sommeren 2023. Søndag 4. juni var det åpning i Klippen der kunstner Lars Christian Istad har sommerutstilling med fargetresnitt bilder med kystmotiv.

Utstillingen er åpen utover sommeren i forbindelse med arrangementer ved kirkene hvor det selges kaffe og svele i klippen. Lars Christian Istads kunst er representert i en lang rekke kommunale, fylkeskommunale og statlige bygg i Møre og Romsdal, i flere av Møre og Romsdal Fylkesbåters ferger, i en lang rekke norske og utenlandske båter levert av Langsten Slip og Båtbyggeri AS, samt Norges Banks filialer i Lillehammer og Kristiansund. Også en rekke bilder i Hotell Atlantic i Stavanger og Hotell Alexandra i Molde. Innkjøpt av Sør-Trøndelag Fylke og Halland Lans Landsting i Sverige.

Annonse
Annonse

Arrangementer sommeren 2023

Kvernes kulturområde med begge kirkene, klippen og Gamle Kvernes Bygdemuseum har tradisjoner med mange attraktive arrangementer gjennom sommerhalvåret. Her er en del av disse for 2023:

  • Torsdag 8. juni: Konsert med Averøy ungdomskorps i Kvernes kirke. Kaffe, svele og kunstutstilling i Klippen før og etter konserten.
  • Torsdag 22. juni: Konsert med «Kinda Trio» i Kvernes kirke. Kaffe, svele og kunstutstilling i Klippen før og etter konserten.
  • Torsdag 29. juni: Konsert med «Fire voksne» i Kvernes kirke. Kaffe, svele og kunstutstilling i Klippen før og etter konserten.
  • Torsdag 13. juli: Konsert med Tarald Kongshaug med flere. Kaffe, svele og kunstutstilling i Klippen før og etter konserten.
  • Søndag 30. juli: Olsokstevne på Kvernes. Olsokmesse i stavkirka med etterfølgende Olsokfeiring på Gamle Kvernes Bygdemuseum. Salg av rømmegrøt mm og diverse arrangementer.
  • Søndag 20. august: Friluftsgudstjeneste ved Kvernes småbåthavn. Kirkekaffe.
  • Torsdag 24. august: Orgelkonsert med Johan Martin Røsand i Kvernes kirke. Kaffe, svele og kunstutstilling i Klippen før og etter konserten.
  • Torsdag 31. august: konsert med Ebba Ringmar med flere i Kvernes kirke. Kaffe, svele og kunstutstilling i Klippen før og etter konserten.
  • Fredag 1. september: Markering i Stavkirka og kirkebakken av Møre bispedømme 40 år, med Kystpilegrimsleia i fokus. Kaffe, svele og kunstutstilling i Klippen.
  • Søndag 3. september: Historisk spel ved kirkebakken på Kvernes om Holtermann. Han var en kjent prost og samfunnsbygger. Kaffe, svele og kunstutstilling i Klippen.

Med forbehold om ev. endringer. Arrangementene bli annonsert i regionskalenderen på KSU.NO.

Annonse
Annonse

Fra åpningen av Lars Christian Istad sin kunstutstilling i Klippen, søndag 4. juni. Foto: Terje HolmFra åpningen av Lars Christian Istad sin kunstutstilling i Klippen, søndag 4. juni. Foto: Terje Holm

Klippen, som ligger ved parkeringsplassen til kirkene, er åpen for kaffe, svele og kunstutstilling i forbindelse med de fleste arrangementene på Kvernes. Foto: Terje HolmKlippen, som ligger ved parkeringsplassen til kirkene, er åpen for kaffe, svele og kunstutstilling i forbindelse med de fleste arrangementene på Kvernes. Foto: Terje Holm

Gamle Kvernes Bygdemuseum har sommeråpent fra 20. juni til 20. august. Her blir det også Olsokfeiring søndag 30. juli. Foto: Terje HolmGamle Kvernes Bygdemuseum har sommeråpent fra 20. juni til 20. august. Her blir det også Olsokfeiring søndag 30. juli. Foto: Terje Holm

Annonse
Annonse
Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 4 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Terje SundsbøDu marmar på med ditt og spissformuleringar.
Terje Sundsbø 4 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Geir Ole SætremyrDu har rett i at realisme er en dyd – gratis ferge koster staten dyrt. Fergeavløsningsprosjekter blir derfor mer lønnsomme ...
Geir Ole Sætremyr 5 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Terje SundsbøRealisme er også ein dyd. Sande Fastllandssamband AS har eksistert i 20 år+. Urealistisk. Nå oppgraderast fergebåsane på 4 stopp ...
Terje Sundsbø 5 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Geir Ole SætremyrDu har altså brukt snart én time på å vente på ferger, og brukt nesten én time om bord på ...
Geir Ole Sætremyr 5 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Terje SundsbøDer er ein feil ved oppsettet over forbruk på ferga mellom Vestnes og Molde. Ikkje samme frekvens på lørdag, søndag ...
Geir Ole Sætremyr 5 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Terje SundsbøDersom du har et snev av geografikunnskap vil du ha fått med deg at eg på vei til Sandsøya så ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse