Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
31 juli 2023 08:49
Del på Facebook
Alt av redningsmannskaper ble kalt ut til Vistdalen i Molde kommune etter at det gikk flere jordskred søndag.Foto: Frederik Ringnes / NTB
Alt av redningsmannskaper ble kalt ut til Vistdalen i Molde kommune etter at det gikk flere jordskred søndag.Foto: Frederik Ringnes / NTB

Moldes ordfører sier at det har vært en traumatisk natt for de skredevakuerte. Han vil ikke la folk dra hjem før han vet at det er trygt.

Mandag formiddag ble det sendt ut et nytt farevarsel for styrtregn på Nordvestlandet. Det er imidlertid ikke ventet like kraftig regnvær mandag som søndag.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

- Men dette er sårbare områder som lokalt ikke tåler så mye mer nedbør, skriver Meteorologisk Institutt på X/Twitter.

Eksperter på befaring

Det kan dermed bli en ny natt hjemmefra for de 64 personene som er evakuert fra Vistdalen og Eidsvåg sentrum. Eksperter fra NVE er på vei til Molde i morgentimene og skal deretter på befaring.

– Vi vil ikke slippe folk inn i rasområdene før vi vet at det er helt sikkert, sier ordfører Torgeir Dahl i Molde kommune til NTB.

Han sier at situasjonen var ganske dramatisk søndag, da styrtregn førte til flere ras rundt om i kommunen. Men samtidig påpeker han at Molde kommune er vant til dette. Dahl berømmer de rundt 100 til 200 som har vært i aksjon for å hjelpe til.

– For de evakuerte så er det en ganske traumatisk situasjon. Vi har brukt kriseteamet vårt for å være en samtalepartner for de som opplevde seg traumatisert, sier Dahl.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Vil oppdatere fortløpende

Kommunedirektøren i Molde opplyser etter krisemøtet mandag morgen at kommunen fortløpende vil oppdatere om situasjonen etter styrtregnet.

– Vi venter nå på at Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) skal ankomme stedene. Planen er da at de skal gjøre sine vurderinger. Disse vurderingene er viktige for oss i forbindelse med opprydningsarbeidet som skal gjøres av kommunen og fylkeskommunen, opplyser kommunedirektør Marianne Stokkereit Aasen i Molde kommune til NTB mandag morgen.

Stokkereit Aasen sier videre at kommunen foreløpig har kontroll på situasjonen.

– Det vil bli arrangert et nytt møte i kriseteamet når NVE vet mer om situasjonen, sier hun.

I Vistdalen er deler av bygda Vistdal isolert. Der er 41 evakuert. Fra Eidsvåg er 23 evakuert. i camping- og hytteområdet i Meringdal anslår Dahl at rundt 100 er isolert.

(©NTB)

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 5 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDette er politikk gjennom Regjering og Storting.Det er ikkje noko Naturvernforbundet arbeider med, men vi registrerer kva rammeverk som er ...
Terje Sundsbø 5 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrDu svarer ikke på spørsmålet. Er det vanlig praksis i Naturvernforbundet?
Geir Ole Sætremyr 6 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu må adressere dette hos andre.
Terje Sundsbø 6 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrPå Møreaksen betaler bilistene bompenger, på jernbane betaler passasjerene billett. Mitt spørsmål gjelder fortsatt:Hvorfor behandles lokal forankring og finansiering ulikt ...
Terje Sundsbø 6 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnSkålaveien var ikke et fergeavløsningsprosjekt, og mottok aldri offentlig støtte. Skålavegen ble bygget som en privat vei i regi av ...
Geir Ole Sætremyr 6 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse