Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
11 september 2023 05:30
Del på Facebook
Foto: Manu Fernandez / AP / NTB
Foto: Manu Fernandez / AP / NTB

Dette er de viktigste nyhetene fra natten.

Djokovic vant US Open og ble historisk

Den serbiske tennisspilleren Novak Djokovic vant US Open-finalen mot russiske Daniil Medvedev. Djokovic skrev historie da han sikret seg sin 24. Grand Slam-tittel og tangerte Margaret Courts rekord.

Annonse
Annonse

Kampen ble en kraftanstrengelse med et langt og jevnt andresett. Djokovic vant til slutt 3–0 i sett med sifrene 6-3, 7–6 (7-5), 6–3.

– Jeg vet ikke hvor jeg skal begynne. Det betyr alt i verden for meg. Jeg lever barndomsdrømmen, sa Djokovic i seiersintervjuet.

Kvinne med sverd stoppet i Skien

En kvinne ble stoppet med sverd i Skien sentrum sent søndag kveld. En innringer hadde sett henne ha sverdet framme på gata og blitt skremt.

– Vi vet ikke noe om motivet. Det er ikke noen som ville skade noen, og mest sannsynlig ikke skremme noen heller. Men det er forbudt, uansett, sier operasjonsleder Roger Aaser i Sørøst-politiet.

Fosen-aktivister varsler nye aksjoner

Fosen-aktivistene varsler nye aksjoner i Oslo mandag, 700 dager etter den omstridte dommen i Høyesterett, skriver Klassekampen.

– Dette er for mange av oss en kamp om liv og død. Vi kan ikke fjerne vindturbinene, men vindturbinene kan fjerne oss. Det er den realiteten som har hengt over oss i 700 dager, sier Ella Marie Hætta Isaksen til Klassekampen.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Putins parti hevder valgseier i okkuperte områder

Kreml hevder sent søndag at det russiske regjeringspartiet Forente Russland har vunnet lokalvalgene med god margin også i fire okkuperte ukrainske regioner.

Søndag kveld melder den statlige russiske valgkommisjonen og lokale myndigheter at Forente Russland fikk over 70 prosents oppslutning i de fire ukrainske regionene.

Partiet har også gjort tilnærmet rent bord i valgene i 85 regioner på ulike nivåer rundt om i landet.

Kuppmakere i Gabon lover valg etter hvert

Gabons nye statsminister, utpekt av landets militærjunta, hevder det vil være rom for frie valg om to års tid. Raymond Ndong Sima (68) ble utpekt som leder av en overgangsregjering etter militærkuppet i det sentralafrikanske landet 30. august.

– Vi har et ønske om å se prosessen komme i mål innen 24 måneder, slik at vi kan gå tilbake til å avvikle valg, sier han i et intervju med nyhetsbyrået AFP. Han kaller dette et realistisk mål, men sier overgangsperioden kan bli lenger.

Vulkan på Hawaii med utbrudd igjen

Søndag oppsto årets tredje utbrudd fra vulkanen Kilauea på Hawaii. Så langt er det ikke meldt om større fare for folk og bebyggelse. Webcam-bilder fra stedet viser lavastrømmer som foreløpig begrenser seg til innsiden av vulkankrateret.

Nødetatene på Hawaii melder at det ikke er noen fare for at lavaen når bebygde områder, men advarer mot at partikler og vulkanske gasser kan gi pusteproblemer for dem som berøres.

(©NTB)

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 5 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Geir Ole SætremyrTrafikkaoset gjelder alle retninger, til/fra fergen, og øst/vest for fergeleiet. Trafikktallene har du da ikke hatt vansker med å finne ...
Geir Ole Sætremyr 11 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje SundsbøEg har etterlyst kva trafikkaos som fergene med ÅDT på 2350 skaper i det store bildet.Og trafikken si retning og ...
Terje Sundsbø 11 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Geir Ole SætremyrTror du man flytter fergeleiet ut fra sentrum av Molde for moro skyld? Merkostnaden for de fergereisende blir minimal i ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje SundsbøOg da er vi tilbake til kostnadsaspektet som eg skisserte tidlegare, og matching av frekvens og reisetid. I tillegg til ...
Terje Sundsbø 1 dager siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Geir Ole SætremyrLike fullt langt mer håndfast enn dine fabuleringer. Og det skisserer et gjennomførbart alternativ for flytting av fergeleiet ut av ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje SundsbøGjelsvik tenker og vil at SVV skal sjå. Mindre håndfast kan det knapt nok bli når han spela opp preludium til ...
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse