Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
03 november 2023 05:40
Del på Facebook
Foto: Bebeto Matthews / AP / NTB
Foto: Bebeto Matthews / AP / NTB

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til fredag 3. november.

Kryptokonge dømt i svindelsak

Den svindeltiltalte grunnleggeren av kryptobørsen FTX, Sam Bankman-Fried (31), er kjent skyldig på alle sju tiltalepunkter. Straffutmålingen kommer 28. mars neste år. Tiltalen ble tatt ut etter at FTX kollapset i november i fjor. Bankman-Fried har ikke erkjent straffskyld. Det ventes at han kommer til å anke dommen.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Gründeren anklages for å ha tatt flere milliarder dollar fra kunder og investorer i FTX. Pengene brukte han angivelig til å gjennomføre risikable investeringer, kjøpe luksusbolig, delta i en stjernespekket PR-kampanje og foreta store donasjoner til politiske og veldedige formål via hedgefondet Alameda Research. Fondet etablerte han i 2017, to år før han lanserte kryptobørsen FTX.

Gaza-arbeidere kastes ut

Israel skal sende hjem palestinere som er fra Gazastripen og som arbeider i Israel. – Israel kutter all kontakt med Gaza. Det vil ikke lenger være noen palestinske arbeidere fra Gaza, står det i en kunngjøring fra den israelske regjeringens sikkerhetsråd.

– Arbeidere fra Gaza som var i Israel på dagen da krigen startet, skal sendes tilbake til Gaza, står det videre. Myndighetene opplyser ikke hvor mange personer det dreier seg om. Det var 7. oktober at Hamas-krigere tok seg inn i Israel og gikk til angrep på sivile mål.

Droneangrep mot Ukrainas nest største by

Ukrainas nest største by Kharkiv er i natt blitt angrepet med droner. Sivile mål i og nær byen ble rammet, ifølge ukrainske myndigheter. Så langt har de ikke oppgitt om noen ble drept eller såret. Angrepene var ifølge Kharkiv-regionens guvernør Oleh Synjehubov rettet mot sivil infrastruktur i byen, som ligger nordøst i Ukraina.

Luftvernsirener ble utløst både i Kharkiv og andre regioner sentralt i Ukraina i natt. Det skjedde også vest i landet, der luftforsvaret sa det var gjort observasjoner av russiske droner over tre regioner.

Flertall tror Solberg er ferdig som statsministerkandidat

Seks av ti nordmenn mener Høyre-leder Erna Solberg ikke kan stille som Høyres statsministerkandidat i neste stortingsvalg. En av tre Høyre-velgere sier det samme. Til sammen sier 32 prosent at hun kan stille.

Annonse
Annonse

– Uansett partitilhørighet, så mener en betydelig andel at Solbergs dager som statsministerkandidat kan være talte. Dette gjelder også i Høyres egne rekker, sier seniorrådgiver Nora Clausen i Opinion.

Venter enda lavere bilsalg i 2024

Nybilsalget har stupt i år. Neste år blir verre. – Renteoppgangen er hovedgrunnen, sier seniorøkonom Knut Magnussen i DNB Markets til Finansavisen.

I 2021 ble det solgt over 176.000 nye biler her i landet. I 2022 holdt salget seg nesten stabilt, men i år kom stupet.

– Neste år faller salget nye 20.000, til 110.000, sier Magnussen til Finansavisen. Det er i så fall ned 38 prosent fra 2021-rekorden, og 15 prosent ned fra det svake salget i år.

Devils vant 5-3 over Wild

Jesper Bratt scoret et mål og hadde tre målgivende pasninger da New Jersey Devils vant 5–3 over Minnesota Wild. Alexander Holtz, Michael McLeod, Timo Meier og Dougie Hamilton scoret også for Devils, som tok sin tredje seier på rad. Devils slo Wild for andre kamp på rad.

Norske Mats Zuccarello fikk 16 minutter og 44 sekunder på isen, og kan notere seg for én assist i Wilds første scoring.

(©NTB)

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 9 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje SundsbøJa, eg er sikker på at det vil koste over 1 mrd.Eg oppfatta at flytting må til for å skåne ...
Terje Sundsbø 9 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Geir Ole SætremyrDu svarer ikke på spørsmålet mitt. Mener du det vil koste mer enn 1 milliard å flytte fergeleiet ut fra sentrum ...
Geir Ole Sætremyr 10 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje SundsbøDet som vart sagt på eksportveikonferansen var ca ein milliard, etter hukommelsen.Ny fergeterminal med all infrastruktur vil koste minst det ...
Terje Sundsbø 10 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Geir Ole SætremyrOm trafikken er stabil, og behovet for å flytte fergeleiet ut fra sentrum av Molde har eksistert i flere 10-år, ...
Geir Ole Sætremyr 15 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje SundsbøTellepunktet står øst for krysset fra ferga. Viser ikkje fordeling på retning til og fra ferga.Trafikken er stabil.I Batnfjorden er ...
Terje Sundsbø 21 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Geir Ole SætremyrTrafikkaoset gjelder alle retninger, til/fra fergen, og øst/vest for fergeleiet. Trafikktallene har du da ikke hatt vansker med å finne ...
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse