Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
06 desember 2023 20:58
Del på Facebook
Daniel Håkans scoret for Vålerenga mot Kristiansund onsdag.Foto: Terje Pedersen / NTB
Daniel Håkans scoret for Vålerenga mot Kristiansund onsdag.Foto: Terje Pedersen / NTB

Vålerenga var klart best i onsdagens 2-0-seier over Kristiansund. Det lover godt før returkampen i kvalifiseringen til Eliteserien i fotball.

Daniel Håkans og Simen Juklerød scoret målene som sender Oslo-laget hjem med en komfortabel ledelse i dobbeltkampen. Lagene møtes i hovedstaden søndag.

Annonse
Annonse

– Det var forløsende siden det var mitt første mål i år. 2-0 borte er sterkt og vi var skjerpet gjennom hele kampen. Vi hadde god kontroll. De var litt farlige på kontringer og dødballer, men vi vant fortjent, sa Juklerød til TV 2.

KBK-spiss Benjamin Stokke ble toppscorer i 1. divisjon denne sesongen med 16 nettkjenninger, men bortsett fra en stor mulighet fikk han lite å jobbe med mot gamleklubben.

Vålerenga reddet kvalikplass med et sterkt 1-1-resultat mot bronsevinner Tromsø i siste serierunde. Kristiansund slo Bryne og Kongsvinger på veien til siste kvalifiseringsrunde.

Vålerenga tok styringen på kampen, men slet med å skape de aller største sjansene. De foret innlegg til Andrej Ilic, men KBK-forsvaret holdt serberen i sjakk.

Ilic ble hentet underveis i sesongen og scoret ni mål på 13 kamper for blåtrøyene.

Avgjorde

Den første store sjansen var det hjemmelaget som kom til på tampen av omgangen. Stokke fikk gå opp helt alene inne i feltet, men headingen gikk like utenfor.

Annonse
Annonse

I annen omgang fortsatte gjestene å holde på ballen og sette KBK under press, og etter en drøy time kom uttellingen. Christian Borchgrevink slo en flott ball inn i feltet, der Håkans bredsidet den i mål.

Fem minutter før slutt leverte Vålerenga nok et godt angrep. Mohamed Ofkir slapp ballen perfekt til Juklerød som satte den i mål fra skrått hold.

Nylig ble det klart at Amund Skiri blir fast hovedtrener for KBK. Han spilte for Vålerenga da Oslo-klubben vant sin hittil siste seriemesterskap tilbake i 2005.

Avskjed for Michelsen

Skiri ble hentet inn da Christian Michelsen mistet jobben tidligere i år. Michelsen ble takket av på banen før onsdagens kamp.

«Vi takker for alle de store øyeblikkene som Christian har bidratt til i Kristiansund Ballklubb, og ønsker lykke til videre!» skriver KBK på sine nettsider.

Kristiansund rykket ned fra Eliteserien i 2021 og har siden kjempet for opprykk.

Vålerenga har ikke vært nede fra øverste divisjon siden 2001.

(©NTB)

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til #614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 14 timer siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Terje SundsbøEg har aldri snakka om 2050. Det er eit virvar i di boble.Prosentrekning kan eg.Kor unison stemninga er når pengene ...
Terje Sundsbø 18 timer siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Geir Ole SætremyrTidligere har du vist til SVV sin Planbeskrivelse E39 Ørskogfjellet-Vik, og henvist til tallet 1200 som reduksjonen i trafikken ...
Geir Ole Sætremyr 21 timer siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Terje SundsbøÅDT på Ørskogfjellet i vurderingsåret 2021 er ca. 4200 iflg. SVV. Av dette er ein andel på 1200 forventa å ...
Terje Sundsbø 22 timer siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Geir Ole SætremyrJeg registrerer at Naturvernforbundet fortsatt mener at siden trafikken på dagens E39 gjennom Skorgedalen blir redusert med 1200 ÅDT i ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Terje SundsbøEg er fullstendig klar over dagens tall, også for FV661. For å sikre grunnlag for arbeidet har eg løpande konsultering hos ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Geir Ole SætremyrJeg har ikke gjort noe regnestykke. Jeg har kun sitert SVV sine utsagn fra side 78/79: https://www.vegvesen.no/contentassets/bd2893c57ec24684b00e5c346f507166/planbeskrivelse_vedtatt.pdfSVV sier: «Etter at ...
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse