Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
06 desember 2023 20:58
Del på Facebook
Daniel Håkans scoret for Vålerenga mot Kristiansund onsdag.Foto: Terje Pedersen / NTB
Daniel Håkans scoret for Vålerenga mot Kristiansund onsdag.Foto: Terje Pedersen / NTB

Vålerenga var klart best i onsdagens 2-0-seier over Kristiansund. Det lover godt før returkampen i kvalifiseringen til Eliteserien i fotball.

Daniel Håkans og Simen Juklerød scoret målene som sender Oslo-laget hjem med en komfortabel ledelse i dobbeltkampen. Lagene møtes i hovedstaden søndag.

Annonse
Annonse

– Det var forløsende siden det var mitt første mål i år. 2-0 borte er sterkt og vi var skjerpet gjennom hele kampen. Vi hadde god kontroll. De var litt farlige på kontringer og dødballer, men vi vant fortjent, sa Juklerød til TV 2.

KBK-spiss Benjamin Stokke ble toppscorer i 1. divisjon denne sesongen med 16 nettkjenninger, men bortsett fra en stor mulighet fikk han lite å jobbe med mot gamleklubben.

Vålerenga reddet kvalikplass med et sterkt 1-1-resultat mot bronsevinner Tromsø i siste serierunde. Kristiansund slo Bryne og Kongsvinger på veien til siste kvalifiseringsrunde.

Vålerenga tok styringen på kampen, men slet med å skape de aller største sjansene. De foret innlegg til Andrej Ilic, men KBK-forsvaret holdt serberen i sjakk.

Ilic ble hentet underveis i sesongen og scoret ni mål på 13 kamper for blåtrøyene.

Avgjorde

Den første store sjansen var det hjemmelaget som kom til på tampen av omgangen. Stokke fikk gå opp helt alene inne i feltet, men headingen gikk like utenfor.

Annonse
Annonse

I annen omgang fortsatte gjestene å holde på ballen og sette KBK under press, og etter en drøy time kom uttellingen. Christian Borchgrevink slo en flott ball inn i feltet, der Håkans bredsidet den i mål.

Fem minutter før slutt leverte Vålerenga nok et godt angrep. Mohamed Ofkir slapp ballen perfekt til Juklerød som satte den i mål fra skrått hold.

Nylig ble det klart at Amund Skiri blir fast hovedtrener for KBK. Han spilte for Vålerenga da Oslo-klubben vant sin hittil siste seriemesterskap tilbake i 2005.

Avskjed for Michelsen

Skiri ble hentet inn da Christian Michelsen mistet jobben tidligere i år. Michelsen ble takket av på banen før onsdagens kamp.

«Vi takker for alle de store øyeblikkene som Christian har bidratt til i Kristiansund Ballklubb, og ønsker lykke til videre!» skriver KBK på sine nettsider.

Kristiansund rykket ned fra Eliteserien i 2021 og har siden kjempet for opprykk.

Vålerenga har ikke vært nede fra øverste divisjon siden 2001.

(©NTB)

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 22 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDette er politikk gjennom Regjering og Storting.Det er ikkje noko Naturvernforbundet arbeider med, men vi registrerer kva rammeverk som er ...
Terje Sundsbø 23 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrDu svarer ikke på spørsmålet. Er det vanlig praksis i Naturvernforbundet?
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu må adressere dette hos andre.
Terje Sundsbø 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrPå Møreaksen betaler bilistene bompenger, på jernbane betaler passasjerene billett. Mitt spørsmål gjelder fortsatt:Hvorfor behandles lokal forankring og finansiering ulikt ...
Terje Sundsbø 2 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnSkålaveien var ikke et fergeavløsningsprosjekt, og mottok aldri offentlig støtte. Skålavegen ble bygget som en privat vei i regi av ...
Geir Ole Sætremyr 2 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse