Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
11 mars 2024 05:35
Del på Facebook
Foto: Chris Pizzello / AP / NTB
Foto: Chris Pizzello / AP / NTB

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til mandag 11. mars.

Prisdryss til «Oppenheimer» under Oscar-utdelingen

Oscar-utdelingen fant i natt sted i Hollywood. «Oppenheimer» var nominert til 13 priser og ble kveldens store vinner med totalt sju priser, inkludert beste film.

Annonse
Annonse

– Stemningen er euforisk, sa skuespiller Trond Fausa Aurvåg på telefon til NTB fra Hollywood kort tid etter utdelingen. Han dukker opp i filmen som den ukrainske kjemikeren George Kistiakowsky.

Seier til sentrum-høyre-allianse i Portugal – ytre høyre på vippen

Portugals sentrum-høyre-allianse AD gikk seirende ut av valget i Portugal, og sikter på å regjere uten ytre høyre-partiet Chega, som havner på vippen. Alliansens leder Luis Montenegro utropte seg som valgvinner natt til mandag, etter at det ble klart at de slo sosialistpartiet SP med knapp margin.

– Det synes å være ubestridt at AD vant valget, og at sosialistene tapte, sa han i en tale til støttespillere kort tid etter midnatt natt til mandag.

Europas våpenimport er doblet på fem år

Våpenimporten til Europa har nesten doblet seg de siste fem årene, ifølge det svenske fredsforskningsinstituttet Sipri. Importen økte med 94 prosent i perioden 2019–2023 fra 2014-2018, ifølge Stockholm International Peace Research Institute (Sipri).

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Ukraina har i den samme perioden blitt verdens fjerde største våpenimportør, etter at minst 30 land har gitt militær støtte til landet i kjølvannet av Russlands fullskala invasjon.

Zelenskyj avviser blankt pavens forslag om forhandlinger

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj avviser blankt pave Frans' oppfordring om å inngå fredsforhandlinger med Russland.

– Kirken bør være blant folk. Ikke to og et halvt tusen kilometer unna, et eller annet sted, for å mekle virtuelt mellom noen som ønsker å leve, og noen som ønsker å drepe deg, sa Zelenskyj i sin daglige videotale søndag. Utspillet kom etter at pave Frans sa i et intervju at de «sterkeste er de som ser situasjonen, tenker på folket og har mot til å heise det hvite flagget og forhandle».

Skjøt opp fyrverkeri fra bil i Steinkjer

Rundt midnatt fikk politiet i Trøndelag flere meldinger om mulige skudd i Steinkjer sentrum. Politiet kom etter hvert i kontakt med flere som beskrev en bil i fart som sendte opp fyrverkeri.

– Det er jo i beste fall lite hensynsfullt. Folk blir bekymret. De beskriver det som våpenskudd, og det gjør folk redde. Samtidig holder det folk våkne, saoperasjonsleder Roger Mogstad til NTB.

(©NTB)

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 15 minutter siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Geir Ole SætremyrTror du det bare er trafikken i den ene retningen som skaper trafikk-kaos? Bli voksen, din barnslige kverulering er ikke Naturvernforbundet ...
Geir Ole Sætremyr 3 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje SundsbøEr ferga årsak til ÅDT på 8000 når ein svinger til høgre mot øst? Kor mange frå ferga skal svinge ...
Terje Sundsbø 4 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Geir Ole SætremyrEn stadig mer underdimensjonert vei, uten utvidelsesmuligheter. Fergetrafikken må ut av sentrum. Hva er det du ikke forstår?
Geir Ole Sætremyr 17 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje Sundsbø"Fergeleiet kan ikke forbli i Molde sentrum mye lenger."Kva er flaskehalsen?
Terje Sundsbø 17 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Geir Ole SætremyrDet lederen av Stortingets samferdselskomite uttalte i forbindelse med lanseringen av NTP var nok etter påtrykk fra samferdselsministeren. Slik sett ...
Geir Ole Sætremyr 18 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje SundsbøLeiaren i Samferdselskomiteen lever på lånt tid, og etter alle solemerker er hans tid forbi ved neste valg.Å flytte fergeleiet ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse