Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
Aage G. Sivertsen
Artikkel
08 september 2017 07:56
Del på Facebook
Steinar Wiik Sørvik i prat med fotografer fra Dagbladet som er i Kristiansund å dekker valgkampen. Foto: Aage G. Sivertsen / KSU.NO
Steinar Wiik Sørvik i prat med fotografer fra Dagbladet som er i Kristiansund å dekker valgkampen. Foto: Aage G. Sivertsen / KSU.NO
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

 Steinar Wiik Sørvik(55) har jobbet på dugnad i månedsvis. Sørvik er mest kjent som forsvarer i Ordrerudsaken og ha vært ganske anonym etter det. Skjønt beskrivelsen anonym passer ikke helt for denne mannen. Aps nestleder Arne Grødahl skrev en dag på facebook; Hadde det ikke vært for slottet som han bor i, jaguarene som han samler på, sigarene som ligger i humidoren og den 25 fot lange båten, ville han vært en moderne Haakon Lie.

Sørvik gir avkall på en saftig inntekt som advokat. Skulle han bli valgt inn på Stortinget raser han ned i lønn, til rundt millionen. KSU.NO traff ham til lunsj i gågata, samme dag som statsministerkandidat Støre var på besøk. Han fikk ti kjappe spørsmål:

1.Hvor realistisk er det at du kommer inn på Stortinget?

Det vil være en bragd om Nordmørslista kommer inn på Stortinget. Vi får tilbakemeldinger hver dag som viser at stemningen blandt velgerne er noe helt annet enn galluper viser. De fanger oss dessverre ikke opp.

2. Hva skjer med sykehuset om Nordmørslista blir representert på Stortinget?

Hvis vi kommer på vippen så vil vi kunne redde sykehuset. Vi er villig til å støtte den regjeringen som garanterer dette. Hvis vi ikke lykkes å komme på vippen, så vil vi stille de ubehagelige spørsmålene , dag inn og dag ut. Vi må få denne saken på kartet nasjonalt.

3. Er du redd for å bli ensom på Stortinget?

Slettes ikke. Det kommer til å bli mange små partier på Stortinget etter valget. Dessuten er jeg sikker på at noen behøver vår støtte til en sak der vi forventer gjenytelser for våre saker.

4. Hvorfor har dere så liten oppslutning på meningsmålingene?

Det er vanskelig for de små partiene å bli lagt merke til, særlig for oss som ikke har stilt til stortingsvalget før. Dessuten har enda ingen lagd en meningsmåling som bare er basert på Nordmøre. I nasjonale målinger har vi fått 0,2 prosent noe som tilsier nesten et mandat i M&R. Merk at vi er større en bl. a.  både Helsepartiet og Pensjonistpartiet - som stiller lister i alle fylker.

5. Hvis du hadde valget mellom Erna og Jonas, hva velger du og Nordmørslista?

Den som redder sykehuset. Det spørsmålet gjør at vi er klare til å spise kameler i alle andre saker.

6. Tror du at du er spiselig nok for nordmøringene? Ja. Jeg er Nordmøring.

7. Hva skjedde da Mette Belden og noen til forlot Nordmørslista?

Indre stridigheter der noen ikke aksepterte å bli nedstemt. Andre forlot lista fordi de var uenige i satsingen mot Stortinget. Det har vært ro etter dette og i dag jobber alle for en felles sak. Dessuten har vi mer en doblet antall medlemmer etter det som skjedde høsten 2016.

8. Du sa på et frokostmøte, hvor Mørebenken var tilstede at ”Else May Botten vi liker deg ikke”. Tror du dette er riktig psykologi?

Dette er ikke riktig. Jeg spurte Botten om hvorfor hun ikke stilte sin plass til disposisjon når ikke engang hennes største partliag Kristiansund Ap ikke ønsket henne som listetopp. Jeg er helt enig med Kristiansund Ap her. Jeg ønsker henne heller ikke som listetopp for AP. Jeg kunne tenkt meg en mye mere Nordmørsorientert politiker og ikke en som jobber i det skjulte for å ta fra oss vårt sykehus med de ringvirkningene det vil medføre.

9. Nordmørslista har blitt nektet i flere debatter og oversett flere steder. Kan du gi meg en oversikt og din forklaring til hvorfor dere ikke er invitert?

De ønsker ikke å høre vår klare stemme. Det tar oppmerksomheten bort fra det budskap de ønsker å selge, nemlig at sykehuskampen er over. Det er den ikke. Heller ikke regiondebatten.

10. Hvilke andre saker enn sykehussaken er viktig for Nordmørslista?

Regionsaken, Høyere utdanning, Romsdalsaksen og fordeling av godene i dette fylket der vi ikke blir tilgodesett med annet enn smuler og valgflesk vært fjerde år.

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 2 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDette intervjuet med TØI-forskar Aud Tennøy skildrer mange av dei tiltaka som må til for å nå klimamåla https://www.energiogklima.no/to-grader/ekspertintervju/fire-ting-vi-ma-slutte-med-hvis-vi-skal-na-klimamalene
Espen Heitmann 3 timer siden Meir norsk mat i fylkeskommunen
Nå er det vel liten tvil om at Dordi har ett selektivt forhold til fakta, jeg vil bare minne om ...
Geir Ole Sætremyr 21 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøHer er kontaktinformasjonhttps://naturvernforbundet.no/ansatte/holger-schlaupitz/
Terje Sundsbø 22 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrSom vanlig svarer du ikke på de spørsmål du får. Er det vanlig praksis i Naturvernforbundet?Representerer du virkelig Naturvernforbundet?
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu får bruke energi på å finne ut av Naturvernforbundet sitt formål.
Terje Sundsbø 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrSom vanlig svarer du ikke på de spørsmålene du får. Er ikke det litt pinlig å representere Naturvernforbundet på en ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse