Annonse
Annonse
Stig Anders Ohrvik
Artikkel
23 mars 2018 09:44
 Ap-veteran Martin Kolberg, som er skeptisk til norsk Acer-tilslutning, arbeiderparti-leder Jonas Gahr Støre er ikke enig med Kolberg... Credit: NTB scanpix
 Ap-veteran Martin Kolberg, som er skeptisk til norsk Acer-tilslutning, arbeiderparti-leder Jonas Gahr Støre er ikke enig med Kolberg... Credit: NTB scanpix
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Støre ber velgerne stole på Ap i Acer-saken, melder Norsk telegrambyrå. Til tross for stor motstand både i fagbevegelsen og i eget parti, valgte altså ledelsen i Arbeiderpartiet nok en gang å følge høyresiden i norsk politikk fremfor å lytte til egne velgere, da de torsdag sørget for flertall i stortinget for at Norge skal slutte seg til EUs tredje energimarkedspakke, som innebærer avståelse av suverenitet og overføring av myndighet fra Norge til EU.

ohrvik stig anders l 400«Ved å overkjøre velgerne i Acer-saken har Støre sannsynligvis klart å svekke Arbeiderpartiet enda mer», skriver Stig Anders Ohrvik i dagens kronikk. Høyre, Fremskrittspartiet og Arbeiderpartiet utgjorde i juni 2001 den uhellige treenigheten som sørget for å innføre den forhatte helseforetaksreformen. Nå har den samme treenigheten sørget for å innføre Acer. Det er kanskje på tide å åpne øynene for den nye politiske virkeligheten, og kanskje først og fremst Arbeiderpartiets plassering i den nye politiske virkeligheten.

Mange tidligere Arbeiderparti-velgere har riktignok oppdaget det. Mange nok til at Arbeiderpartiet selv satte i gang en stor medlemsundersøkelse etter forrige stortingsvalg for å finne ut hvorfor så mange tidligere velgere hadde forlatt dem. Men Ap-ledelsen holder fast på at det ikke er politikken det er noe galt med, men måten den er kommunisert ut til velgerne.

Ved å overkjøre velgerne i Acer-saken har Støre sannsynligvis klart å svekke Arbeiderpartiet enda mer. «Arbeiderpartiets ledelse gjenkjenner tydeligvis ikke igjen et folkeopprør når det står og roper dem i ansiktet», som Aftenpostens Therese Sollien skriver i en kommentar.

Støre må nok gå ved neste korsvei. Men sjansen er stor for at Arbeiderpartiet ikke tar innover seg at når Støre må gå, må de må bytte ham ut med noen som står for noe helt annet. Sterke krefter i Arbeiderpartiet har gjort det de kunne for å fjerne Støre-utfordreren Trond Giske. Sannsynligheten er stor for at de samme sterke kreftene ønsker å sette inn Hadia Tajik når Støre endelig blir avløst. Men Tajik er ikke en representant for endring. Tajik er en representant for det bestående, som beviselig ikke har virket.

Før Arbeiderpartiet kan ha håp om å gjenreise tilliten, medlemsmassen og velgermassen, må de faktisk bytte ut hele ledelsen. I denne sammenhengen vil det si hele sentralstyret.

Enn så lenge står Arbeiderpartiet for overføring av myndighet på mer enn én måte.

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
Kristiansundskalenderen 2022

Siste kommentarer

Lama Vik 6 timer siden Romsdalsaksen best på alle områder
"Romsdalsaksen" best på alle områderRomsdalsaksen "best" på alle områderRomsdalsaksen best på "alle" områderRomsdalsaksen best på alle "områder"
"Frank Sve trenerer Møreaksen"
Terje Sundsbø 1 dager siden Statens vegvesen trenerer Romsdalsaksen!
@Espen HeitmannUtredningene er utført av Norconsult. Om de mener at utredningene er urealistiske, så har de plikt til å si det.Formålet ...
Espen Heitmann 1 dager siden Statens vegvesen trenerer Romsdalsaksen!
@Terje SundsbøNå ja de utredningene av RA som har blitt gjort var direkte urealistiske og ganske tydelig konstruerte av SVV for ...
Det er bare å ta turen videre til Karmøy og Gandsfjorden/Gausel mellom Sandnes og Stavanger. Velde forurenser boligfelt med såkalt ...
Tom Major 2 dager siden Kanskje vi skal ta ondet ved roten?
Du får sagt det. Det norske politikere har gjennomført over en årrekke kan i sum kun kalles et kjempestort SVIK!
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i større format og valg av periode. Her vil du også kunne finne tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte