Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
04 juni 2018 10:10
Del på Facebook
Illustrasjonsfoto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En elektronisk oppdatering av Widerøes fly skaper problemer for trafikken i Nord-Norge mandag. Avganger er kansellert og reisende må regne med forsinkelser. 

– Formiddagen er utfordrende for Widerøe i Nord-Norge og det beklager vi, men vi håper det meste er rettet opp i løpet av dagen, sier informasjonssjef Catharina Solli i Widerøe, til NTB.

Etter at alle flyene fikk en oppdatering av det elektroniske systemet torsdag, oppsto plutselig feilmeldinger for flere fly søndag. Av ukjente grunner var det kun flyene i Nord-Norge som var rammet av feilmeldingene, og det har ført til store konsekvenser mandag.

– Etter problemene i går er vi i den situasjon at vi ikke har flyene i riktig posisjon for å starte. Vi har også mannskap ute, men på steder hvor det ikke er fly, sier Solli.

Det er flere avganger i hele Nord-Norge som er berørt mandag formiddag. Blant annet er WF 768 Mo i Rana til Trondheim kansellert på grunn av manglende mannskap. Videre er WF 981 fra Vadsø via Mehamn, Honningsvåg og Hammerfest til Tromsø også innstilt.

– Maskinen som skulle fly fra Kirkenes til Vadsø og Alta, sto i feil posisjon i morges, og det berører også avgangene fra Tromsø, Stokmarknes og inn til Bodø kansellert, sier Solli.

Hun forteller at kanselleringene skaper problemer for både pendlere og folk som skal på sykehus i Bodø, og selskapet beklager konsekvensene det skaper for kundene.

– Det er slik det var søndag at problemene er lokalisert til Nord-Norge. Det er så langt ikke meldt om feil på flyene i Sør-Norge, så bank i bordet, sier Solli videre.

Ifølge Solli trenger ingen av passasjerene å være bekymret for sikkerheten. Passasjerene som er rammet, vil bli plassert på andre avganger eller på bakketransport.

(©NTB)

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 3 dager siden Brobygging
Når fergeleiet flyttes ut fra sentrum av Molde, blir fortsatt ferge et enda dårligere alternativ. Hva sier folket på Vestnes ...
Geir Ole Sætremyr 4 dager siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøNo er "gjeldande " NTP i ferd med å gå ut på dato. Og, strekninga Ålesund til Molde er
@Geir Ole SætremyrMøreaksen er blant de høyest rangerte prosjektene basert på netto nytte pr. investert krone i gjeldende NTP. Få andre har ...
Geir Ole Sætremyr 4 dager siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøEg forstår at enkelte drøymer om å lese dette inn i dei signala som er gitt. Men, det er ikkje ...
@Geir Ole SætremyrSamferdselsministeren vil utrede om det kan bli en mindre økonomisk belastning om Møreaksen deles opp i flere trinn. Han ønsker ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse