Annonse
Annonse
Fra dagens bystyremøte. Foto: Kristiansund kommune
Fra dagens bystyremøte. Foto: Kristiansund kommune

Kristiansund kommunestyre stemte i dag enstemmig for å si opp avtalene med Helse Møre og Romsdal (HMR) som femte kommune på Nordmøre.

Det var knyttet spenning til hva representantene fra regjeringspartiene ville stemme i denne saken, men alle stemte altså for å si opp avtalene. Dvs. bortsett fra Kristelig Folkeparti, som ikke var representert i dagens bystyremøte. 

Både ordfører, rådmann og rådmannens stab fikk gjennomgående ros og god kritikk for arbeidet og representasjon som er gjort forut for møtet.

Mange av  de som sto frem på talerstolen la også vekt på at de siste ukenes hendelser hadde gjort Nordmøre mer samlet og sterkere enn på lenge og at det var viktig å stå samlet tverrpolitisk i denne saken fremover.

Fire nordmørskommuner har tidligere sagt opp samhandlingsavtalene med HMR, etter at styret i helseforetaket vedtok å legge ned fødeavdelingen i Kristiansund. Gjemnes, Tingvoll, Surnadal og Smøla har alle sagt opp opp avtalene. Eide kommune stemte for å beholde avtalene.

Aure, Sunndal, Averøy og Halsa har ennå ikke behandlet saken i sine kommunestyrer. Bortsett fra Eide, vil Nordmøre kunne fremstå samlet i denne saken?

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Årbok - Nordmøre Historielag
Annonse
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte