Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Annonse
Kurt Helge Røsand
Artikkel
09 april 2019 18:49
Del på Facebook
Det jobbes med «hælingen» i Mellemværftet. Foto: Kurt Helge Røsand / KSU.NO
Det jobbes med «hælingen» i Mellemværftet. Foto: Kurt Helge Røsand / KSU.NO
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er en småkjølig torsdag ettermiddag i mars og duften av kaffe og vafler brer om seg ved «Levende Vågen».

Det er karene i Mellemværftet Fartøyvernforening som er på dugnad. De holder på å gjøre seg klar til en liten matbit og litt kaffe før neste økt starter.

Fokus på trivsel

– Da er det tid for litt kaffe og vafler, sier slippmester Douglas Wilmot.

Serveringen skjer innendørs i det nyoppførte «Sydenskuret» som sto ferdig til sommeren 2018. «Sydenskuret» er en tolkning av bygget som sto her i gamle dager og som man kan se i eldre fotografier fra Mellemværftet. En gjenstående del av det gamle bygget står tett inntil smien.

I «Sydenskuret» er det god plass til flere typer arrangement. Her er det også utstilling av gamle båter. Oppunder taket henger det færinger av forskjellige størrelser.

Rett innom døren blir vi ønsket velkommen av en smilende danske med et lurt blikk over brilleglassene, det er John Johannessen som tar imot dugnadsgjengen og serverer nykokt kaffe og nystekte vafler. Praten sitter løst og dialogen går lett rundt kaffebordet.

Tar vare på en stolt kystkultur

Oppunder taket i «Sydenskuret» henger det færinger av flere slag. De er heist opp slik at gulvet kan brukes til forskjellige aktiviteter. Det hersker ingen tvil om at det er iver blant karene etter å ta vare på vår stolte kystkultur for våre fremtidige generasjoner.

Det står virkelig respekt av jobben som gjøres i Mellemværftet Fartøyvernforening. Her er det tunge tak som må til for å få på plass alt det kraftige materialet som skal brukes i slippen, eller hælingen som det heter på fagspråket. På kaien ligger det en solid stabel med kraftig materiale som skal brukes til å bygge opp hælingen.

– Sist gang dette var gjort var i 1994, sier Wilmot.

Nederste del av hælingen ligger mesteparten av tiden under vann og da blir det slitasje over tid. Vannet bryter ned treverket sakte men sikkert. Mye av tømmeret fra 1994 er helt i biter og det trengs en grundig jobb for å få hælingen i god stand igjen.

Skipsverftet ble anlagt i 1856 og er i dag et levende skipsverft med tre slipper (hælinger). Her kan man ta imot fartøy opp til 90 fot. Det er jevnlig liv og røre ved slippen gjennom aktivitetene til medlemmene i Fartøyvernforeningen og museets egen slippmester.

Aktiviteter i sommer

I sommer skal det skje mye på havna i Kristiansund. Den 15. juni arrangeres «Båtens og havnas dag». Det er Gamle Kripos, Småbåtlaget og Kristiansund & Nordmøre Havn som skal stå for arrangementet.

Her er en samling bilder fra dugnadskvelden i Mellemværftet.

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Anne Mari Sandshamn 15 minutter siden Prioritering av E136 Eksportveien
@Terje SundsbøMoroklompen...  Det finnes vel masse info på vegvesen, eller andre instanser som filket,regjering mm... Man må vel bare lete, tenker ...
Anne Mari Sandshamn 17 minutter siden Beskjed om å flytte?
@Terje SundsbøJusst precis.  Realisme... Hvordan hadde det gått med gårdsbrukene, butikkene, bedriftene og ikke minst turismen ute på de små øyene, ...
Terje Sundsbø 4 timer siden Beskjed om å flytte?
@Anne Mari SandshamnJoda, jeg kan se for meg et slikt scenario, en skyssbåt stor nok til å ta imot flere tusen passasjerer ...
Terje Sundsbø 4 timer siden Prioritering av E136 Eksportveien
@Anne Mari SandshamnHvordan kan jeg gi andre linker med tilsvarende innhold, når slike linker ikke finnes? Og ikke prøv å kverulere med ...
Anne Mari Sandshamn 9 timer siden Prioritering av E136 Eksportveien
@Terje SundsbøHvorfor? Er du ikke voksen nok til å svare på det du blir etterspurt? Eller er sannheten at du ikke ...
Anne Mari Sandshamn 9 timer siden Beskjed om å flytte?
@Terje SundsbøPoenget er at siden du og RR sammeligner og påstår det er MYE verre at Gossen og Otrøya blir uten ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte