Annonse
Annonse
Arrangørene i Sørsmøla bygdalag gleder seg til Smølakonferansen på Steinsøyneset. Fra venstre: Ingrid Helen K. Johansen, Hanne Kruse Larsen, Jan-Erik Larsen, Monica Roksvåg og Yvonne Edvardsen Røstad. Foto: Kristoffer Strand
Arrangørene i Sørsmøla bygdalag gleder seg til Smølakonferansen på Steinsøyneset. Fra venstre: Ingrid Helen K. Johansen, Hanne Kruse Larsen, Jan-Erik Larsen, Monica Roksvåg og Yvonne Edvardsen Røstad. Foto: Kristoffer Strand

Smølakonferansen gjenoppstår 21. juni i år. Hovedarrangørene Sørsmøla bygdelag og Villsaubutikken, har tatt initiativ til å relansere konferansen.

Fra å være en konferanse med fokus på næringsliv på Nordmøre, vil hovedtema for årets konferanse bli «Hvordan skape det gode bygdeliv» hvor det blir mye distriktspolitikk på dagsorden gjennom hele dagen. 

Blanft flere kjente foredragsholdere, kommer Nikolai Astrup for å snakke om hvordan digitaliseringen kan komme utkantene til gode. Astrup har vært Norges første digitaliseringsminister siden han ble utnevnt i januar i år. 

Første gang arrangert i 2007

– Konferansen med samme navn ble første gang arrangert i 2007 av Smøla kommune og andre og siste gang i 2009, samtidig med at Smølahallen sto ferdig. På de tidligere konferansene var det fokus på lokalt næringsliv. Representanter for typiske lokale næringslivslokomotiv samt nordmørsordførere var blant annet representert på programmet. Konferansen var populær og dro fulle hus begge årene den ble arrangert, men man lyktes ikke med å få bærekraftig økonomi i konseptet og det stoppet derfor opp etter 2009, sier Einar Wikan i Smøla kommune.

Smølakonferansen 2019 til Steinsøyneset

Smøla kommune og Smøla næringsforening er blant mange støttespillere som må til for å stable en høyprofilert konferanse som dette på beina. Med Sørsmøla bygdalag og Villsaubutikken som hovedarrangører, blir Smølakonferansen  lagt til Sørsmøla, nærmere bestemt bygdahuset på Steinsøyneset.

Mange profilerte innledere

– Vi er stolte over den flotte rekka med foredragsholdere vi har greid å hente til Smøla, med statsråden i spissen, og vi gleder oss til å fylle bygdahuset med gode samtaler om distriktspolitikk og drive framsnakking av bygde-Norge, sier en av initiativtakerne til konferansen, Jan-Erik Larsen. 

NAV-sjef Sigrun Vågeng kommer for å snakke om hva man kan gjøre for å rekruttere arbeidskraft til utkantkommuner. Og toppsjefen i Norges Råfisklag, Norges største og viktigste fiskesalgslag, kommer for å snakke om hvordan villfisknæringen bidrar til vekst og bosetting i kystkommunene.

Arrangøren legger opp til en debatt om distriktspolitikk med lokale listetopper fra flere partier. Og den profilerte trønderen Marvin Wiseth skal oppsummere det hele og kåsere om forskjeller og likheter mellom trøndere og nordmøringer.
– Programmet er nesten ferdig, og vi kommer tilbake til de siste profilerte foredragsholderne når vi har alt bekreftet, sier Larsen, som lover flere godbiter på Steinsøyneset fredag 21. juni.

Bygdequiz med Dan Børge

Konferansen skal foregå i selve bygdahuset, hvor det er plass til drøyt hundre deltakere. Vi regner med at det blir rift om billettene når salget starter i neste uke, sier de entusiastiske arrangørene i bygdalaget og Villsaubutikken.

Bespisning og underholdning skal foregå i et stort telt med kapasitet til like mange. Og som en heidundrende avslutning på en hel dag med fokus på bygde-Norges kvaliteter, blir det skikkelig bygdequiz med Dan Børge Akerø, selveste «Quiz-Dan». 

– Vi har fått til et godt samarbeid med Bøteriet på Dyrnes, som vil stå for det praktiske arrangementet, og vi skal hilse så mye fra Dan Børge og si at han gleder seg til å besøke Smøla. Han har som kjent sine røtter i Kristiansund og er alt i gang med å lage gode spørsmål, noen av dem med en lokal vri, sier Larsen.

Årlig foreteelse

– Vi har planer om å gjøre dette til en årlig happening, sier Jan Erik Larsen til KSU.NO.

Info om arrangementet og programmet blir løpende oppdatert på Villsaubutikkens Facebookside. Der kan du også finne ut hvordan du får tak i billetter.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Årbok - Nordmøre Historielag
Annonse
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte