fbpx
Annonse
Annonse

Det ble en trivelig kirkestimarsj også i år. Else Marie Bae, en av ildsjelene ved Kvernes stavkirke gjennom mange år, og pilegrim Arne Volden trives i den flotte naturen over fjellet fra Bådalen til Kvernes. (Foto: Terje Holm)

Torsdag 30. mai på Kristi Himmelfartsdag gikk den årlige kirkestimarsjen fra Bådalen til Kvernes. Arrangementet startet med pilegrimsmesse i Kvernes stavkirke. Sogneprest Sigurd A. W. Haugen holdt dagens tale og Averøy kirkekor bidro med vakker sang akkompagnert av kantor Chris Clifton.

Etterpå var det bussavgang fra Kvernes til Øverbådalen. I et litt grått, men eller bra turvær startet marsjen langs den gamle kirkestien fra Bådalen til Kvernes. Midtveis var det rast med sang og flott trompetspill av Anne Grethe Rugset. Ved nedstigningen mot Kvernes underholdt Roald Sevaldsen og Alf Marius Røsand med et litt humoristisk tilbakeblikk på Kvernes. Arrangementer ble avsluttet med en bedre middag med kaffe ved ankomst til Gamle Kvernes bygdemuseum.

Dette har blitt et populært årevis arrangement i regi av Fortidsminneforeningen, Gamle Kvernes bygdemuseum, Den Norske Kirke og Averøy kommune. Trass i litt dårlig vær, var godt oppmøte også i år. En spesiell takk til Ann-Kristin Sørvik, Berit Johanne Vorpbukt og venneforeningen ved Gamle Kvernes bygdemuseum for et flott arrangement.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet over.

Annonse
Annonse
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte