fbpx
Annonse
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
30 juli 2019 23:05
Ole Gunnar Solskjær og sønnen Elijah Solskjær på benken under treningskampen mellom Kristiansund og Manchester United på Ullevaal stadion tirsdag. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
Ole Gunnar Solskjær og sønnen Elijah Solskjær på benken under treningskampen mellom Kristiansund og Manchester United på Ullevaal stadion tirsdag. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Manchester United presset og presset, men først på overtid scoret de i 1–0-seieren over Kristiansund i treningskampen på Ullevaal stadion tirsdag.

Foran et utsolgt Ullevaal skapte United en hel haug med sjanser, men det måtte over 90 minutter til før de overlistet nordmøringene. Juan Mata ble felt av Kristiansund-keeper Andreas Vaikla, og satte selv inn den avgjørende scoringen på et straffespark.

United-manager Ole Gunnar Solskjær satt på benken i hovedstaden og så hans lag vinne sin femte strake kamp i sesongoppkjøringen. Han fikk også se sønnen Noah (19) bli byttet inn for Kristiansund i sluttminuttene. På benken satt United-manageren med yngstesønn Elijah (10).

Vil ha bedre avslutninger

Han var ikke helt fornøyd med det han fikk se av sine spillere i Oslo.

– Vi har fullt av skudd og avslutninger, men vi får ikke til det siste. Vi har ikke gnisten og gløden på siste tredel. Jeg kan forstå litt av det med all reisingen. Vi har vært på turné. Men det er ikke noen topp prestasjon, sa han til TV 2.

Tidligere i sesongoppkjøringen har United slått Perth Glory, Leeds United, Inter og Tottenham i tur og orden. Storklubben ser ut til å være i rute før Premier League-starten mot Chelsea 11. august.

– I dag var prestasjonen kanskje svakere enn vi håpet, men noen ganger må man ta et steg bakover for å ta to fram, sa United-manageren.

Han poengterte at hans lag må bli mer effektive foran mål.

Kristiansund-keeperne vartet opp med en rekke gode redninger. Etter kampen fikk de ros av matchvinner Mata.

– Det var ikke enkelt for oss. Vi hadde kontroll på kampen, vi hadde sjanser, men keeperne deres var fantastiske i dag, sa han til TV 2.

United-sjanser

United startet med et sterkt lag i Oslo tirsdag. Med unntak av Paul Pogba hadde Solskjær valgt å stille med et tilnærmet toppet lag mot Kristiansund.

Ikke overraskende var det den engelske storklubben som tok initiativet. United trillet ball, men spilte seg ikke til de store sjansene i åpningen. Kristiansund yppet seg til tider på kontringer.

United fortsatte å presse på, og utover i omgangen styrte de alt og skapte en rekke sjanser. Etter drøye 20 minutter fikk Jesse Lingard den første store muligheten, men avslutningen gikk via et bein og landet på nettaket.

Deretter fikk Marcus Rashford, Nemanja Matic og Scott McTominay alle store muligheter. Når de ikke bommet på målet, sto Kristiansund-keeper Sean McDermott i veien. Eliteserieklubben var heldige som ikke lå under til pause.

Nærmest var McTominay som traff stolpen bare noen minutter før hvilen.

Gyllen mulighet

Også etter pause var det engelskmennene som presset, men det var Kristiansund som skulle få den første muligheten. Og det var en veldig stor sjanse.

Sondre Sørli fikk stå alene på bakre stolpe etter 52 minutter, men avslutningen gikk like utenfor.

Fem minutter senere var det Uniteds hurtigtog Daniel James som fikk muligheten. Kristiansund-keeper Serigne Mor Mbaye, som ble byttet inn i pausen, stoppet nysigneringen. Like etter var samme Mbaye godt med på notene da Rashford testet skuddfoten.

Da timen var spilt gjorde Solskjær en rekke bytter. Inn kom blant andre Pogba. En annen innbytter, unggutten Tahith Chong, testet skuddfoten på direkten. Nok en gang reddet Mbaye.

United fortsatte å prøve. Kvarteret før slutt dro 17 år gamle Mason Greenwood seg fri, men skuddet gikk like utenfor. Minutter senere var Fred nære å score på et nydelig langskudd.

Chong fikk nok en stor sjanse, men heller ikke da ble det nettsus.

Minutter før slutt ble det et spesielt øyeblikk. Da ble Noah Solskjær (19) byttet inn for Kristiansund. Sønnen til United-manageren ble møtt med et stort jubelbrøl.

På overtid kom avgjørelsen. Juan Mata ble felt. Spanjolen tok straffesparket selv og trillet inn 1-0.

(©NTB)

Logg inn for å kommentere.
Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

KOMMENTARARKIV FRA TIDLIGERE KOMMENTARSYSTEM. KOMMENTARER LAGT TIL HER, BLIR ALDRI SYNLIGE. BRUK AKTIVT KOMMENTARSYSTEM OVER

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Siste kommentarer

Bjørn Halvor Enciso Kvilhaug 17 timer siden Ferjer og forurensning
Ja batteri drift er og blir ulønnsomt ikke bare det, ferjene kan ikke brukes til annet som å tas ut ...
Asgeir Fosnavåg 1 dager siden Rask realisering av E136 – skrot Møreaksen!
For fleire år attende vart eg klar over Sves private kamp om å få kyststamvegen vår til å gå via ...
Jan Rune Haukvik 1 dager siden Rask realisering av E136 – skrot Møreaksen!
@jon ingar eikSå du vet heller ikke hvordan disse to prosjektene finansieres helt ulikt? 
Roy Gravdehaug 1 dager siden Rask realisering av E136 – skrot Møreaksen!
Vi kan være uenige i mye vi her i fylket, men så dumme tror jeg faktisk ikke Nordmøres befolkning er. ...
Nevner en liten sak som Espen Barth Eide har hatt kleptomanpølsene sine borti... han er like sleip som en Ål ...
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte