Annonse
Annonse
Helseminister Bent Høie (H) advarer partier i Oslo mot å sabotere planene om nytt sykehus på Gaustad. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
Helseminister Bent Høie (H) advarer partier i Oslo mot å sabotere planene om nytt sykehus på Gaustad. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Helseminister Bent Høie (H) sier planene om nye Aker sykehus kommer til å ryke dersom Oslo bystyre endrer planene om nytt sykehus på Gaustad.

Alle partier i Oslo, unntatt Høyre og Arbeiderpartiet, har samlet seg om å kreve omkamp om Ullevål sykehus. I en felles uttalelse som ble omtalt av Dagsavisen tidligere denne uken, sier partiene at de kommer til å stemme nei til en ny reguleringsplan for nye Gaustad sykehus når den kommer til behandling i bystyret til høsten.

Les også: Ny politisk allianse krever omkamp om Ullevål

Helseminister Bent Høie sier til Dagsavisen lørdag at han advarer mot å gå bort fra de opprinnelige planene.

– Oslo kommune har ved alle korsveier støttet de eksisterende planene. Det er Helse sør-øst som forholder seg til Oslo kommune som reguleringsmyndighet. Hvis dagens mindretall i Oslo skulle fått flertall for å stikke kjepper i hjulene for bygging av nye sykehus i Oslo, er det deres egne innbyggere som vil bli rammet. Da blir det heller ikke noe nytt sykehus på Aker, som skal samlokaliseres med ny storbylegevakt, skriver Høie til avisen.

Målet med uttalelsen til partiene er å presse Stortinget til å si nei til Gaustad som nytt sykehus på bekostning av Ullevål ved behandlingen av statsbudsjettet til høsten.

Uttalelsen fra alliansen, som består av Rødt, SV, Senterpartiet, KrF, Folkeaksjonen Nei til Bompenger (FNB), Miljøpartiet De Grønne, Venstre, Frp og Helsepartiet, blir presentert i bystyret.

I 2016 vedtok styret i Helse sør-øst å legge ned Ullevål sykehus og bygge et nytt, stort regionsykehus på Gaustad, samt lokalsykehus på Aker.

(©NTB)

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Annonse
Kalender Gjenreisningsbyen Kristiansund
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte