fbpx
Annonse
Annonse
Kokk Madelen Ohrvik (til høyre) på sykehuskjøkkenet ved Kristiansund Sykehus, overrekkes blomster av leder i Bunadsgeriljaen, Anja Solvik (til venstre). Foto: Steinar Melby / KSU.NO
Kokk Madelen Ohrvik (til høyre) på sykehuskjøkkenet ved Kristiansund Sykehus, overrekkes blomster av leder i Bunadsgeriljaen, Anja Solvik (til venstre). Foto: Steinar Melby / KSU.NO

Leder Anja Solvik fra Bunadsgeriljaen, var i dag på besøk hos ansatte på sykehuskjøkkenet i Kristiansund, for å overrekke blomster som en anerkjennelse til de ansatte og den jobben de utfører, i den vanskelige posisjonen de er satt i med usikre fremtidsutsikter for sin arbeidssituasjon.

I TK i går, kunne vi lese om at det senest 1. april er slutt på produksjon av varm mat ved sykehuskjøkkenet i Kristiansund. De ansatte mener det skjer 4 år for tidlig. Samordningen med produksjon av mat på Hjelset, senest fra 1. april, er bekreftet av klinikksjef for drift og eiendom, Mona Aagaard Nilsen til TK.

IMG 0980Tillitsvalgt Eli Holmeide (til høyre) på sykehuskjøkkenet ved Kristiansund Sykehus, overrekkes blomster av leder i Bunadsgeriljaen, Anja Solvik (til venstre). Foto: Steinar Melby / KSU.NO

Bunadsgeriljaen vil følge opp

Det er en trykket stemning på sykehuskjøkkenet blant de ansatte. Man spør seg om nødvendigheten og effekten av denne samkjøringen på Hjelset, fire år før tiden. Det er mange spørsmål som er uavklarte og Anja Solvik fra Bunadsgeriljaen lover å følge opp.

Forut for dagens besøk, kan hun fortelle at hun både har vært i kontakt med direktøren for Helse Møre og Romsdal, Øyvind Bakke, og den kjente samfunnsaktivisten, politikeren og kjøkkensjefen Gunnvor Sunde, som har vært med på å berge flere sykehuskjøkken på norske sykehus.

Skeptisk til fremtiden

De ansatte er blitt forsikret at ingen blir sagt opp og en person har sagt seg frivillig å pendle til Hjelset, men bortsett fra det, råder det usikkerhet om fremtiden. Hvordan skal dette gjøres, vil kvalitet på mat forringes, hvordan blir arbeidsoppgavene for de som blir igjen i Kristiansund, hvilke muligheter har man til å tilfredsstille dynamiske behov for dietter og spesialkosthold. – Fra dag til dag kommer det inn pasienter vi ikke kjenner på forhånd og med behov for tilrettelagt mat. Hvordan skal vi tilfredstille disse pasientens kostholdsbehov, spør Madelen Ohrvik.

Madelen Ohrvik, som har vært ansatt som kokk siden 2013 og representerer den yngre garde blant en erfaren og kompetent stab, ser med usikre øyne mot fremtiden. – Jeg har ikke tatt fagbrev for å varme opp ferdigmat, sier hun, og er redd for at ekspertisen og fagarbeiderne forsvinner fra Kristiansund sykehus. Jeg må kanskje se meg om etter annet arbeid, sier hun.

Etterlyser rapport og detaljer for hele regnestykket

Anja Solvik og Bunadsgeriljaen har etterlyst rapportgrunnlaget for en slik beslutning, og ønsker å se nærmere på det totale regnestykket for og konsekvensene av dette samkjøringsstiltaket. Fra Bunadsgeriljaens side stilles det spørsmål og søkelys mot forhold som blant annet:

  • Transportkostnader ?
  • Forringelse av matkvalitet ?
  • Hvordan tilfredsstille dynamiske diett- og kostholdsbehov ?
  • Mat og beredskap ?
  • Endrede arbeidsforhold / usikkerhet blant ansatte ?
  • Kompetansetap ?
  • Følger for kantinedrift ?
  • Behov for sykehuskjøkken i evt. fremtidig DMS?

– Bunadsgeriljaen skal følge med og håper helseforetaket følger opp. Vi vil se tallene på om dette samkjøringstiltaket er hensiktsmessig i et større perspektiv, avslutter Anja Solvik.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Annonse
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte