Annonse
Annonse
Del på Facebook
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

215809 191127474265208 7928284 nGeir A. Stenseth, fylkestingsrepsesentant i Møre og Romsdal, FrP. Foto: PrivatEt stort flertall av politikerne i Utdanningsutvalget sa nei til å gjenopprette linjene som ble lagt ned under budsjettbehandlingen i desember. Dette på tross av at det i slutten av februar ble kjent at fylkeskommunen gikk med tidenes overskudd på kr 313,5 million. For kort tid å gjøre om vedtaket, ble det hevdet. Det er 5 måneder til skolene skal starte opp. Lærerne er der, lokalene er der, men viljen mangler åpenbart.

SV representanten Anders Lindbeck skriver i et leserbrev 13. mars. Sitat: «Når regnskapet for 2019 viser et overskudd på 313 millioner har vi nå muligheten til å reversere en del av kuttene» sitat slutt.

Til tross for dette utsagnet var han ikke villig til å reversere et eneste kutt når Utdanningsutvalget behandlet denne saken 19. mars.

Senterpartipolitiker og ordfører i Hustadvika, Tove Henøen, som stemte mot flertallskonstellasjonens kuttbudsjett i fylkestinget, viste heller ikke vilje til å rette opp fadesen fra i desember. Dette til tross for at hun uttalte til NRK 28. februar, sitat:

«– Fylkesleiar i Senterpartiet, Tove Henøen, meiner overskotet i fylkeskommunen må føre til at fleire av skuletilboda som er vedtatt å leggje ned, no likevel bør kunne bli bevart. Henøen seier dei må vise måtehald, men at nokre av utdanningstilboda må kunne bergast. Det er forventningar no at ein redusere nokre av skulekutta, seier senterpartipolitikaren», sitat slutt.

annonse

Det ser ut for at flertallskonstellasjonen bestående av Ap, Sp, SV, KrF, V har klart å kneble budsjettutbryteren Henøen.

På toppen av alt går fylkessekretæren i Senterpartiet ut i et leserbrev 20. mars og kommer der med direkte løgn om at Senterpartiet berget linjer som ville bli nedlagt på grunn av få søkere. Dette er direkte usant da utdanningsadministrasjoner alt hadde gitt grønt lys for disse linjene. Dette er et forsøk på å rosemale situasjonen og føre folket direkte bak lyset.

Forslaget fra FrP som kun fikk støtte fra Rødt gikk ut på å reversere linjekutta og forlenge søknadsfristen.

Jeg forstår godt at Utdanningsforbundet og Lektorlaget ser rødt. En ting er sikkert, siste ord er ikke sagt i denne saken.

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Innlogging

Tidligere meningsinnlegg

Siste kommentarer

Anne Mari Sandshamn 15 minutter siden Mulighetenes akse – Romsdalsaksen!
Ja, senketunneler er en fin løsning,se på senkebroen mellom Sverige og Danmark, Øresundsbroen, det er en senketunnel. Og den fungerer ...
Terje Sundsbø 7 timer siden Den problematiske Tautra-tunnelen
@Anne Mari SandshamnKanskje du skulle lese noe sannferdig, skrevet av fagfolk? https://www.rbnett.no/meninger/i/zrb7k9/romsdalsfjordtunnelen-blir-en-av-verdens-sikreste. Det er Møreaksen som gir mest vei for pengene. Med ...
@Anne Mari SandshamnEnda en god grunn for slike fergeavløsningsprosjekter, så risikerer vi ikke slike uhell.Frank Sve (Frp) er bekymret for fylkeskommunens økonomi ...
Anne Mari Sandshamn 10 timer siden Den problematiske Tautra-tunnelen
Dette er det beste og mest sannferdige innlegg jeg har lest så langt om MA. Gir enda mer grobunn til ...
Anne Mari Sandshamn 21 timer siden Kva er vitsen med gratis ferje, når ferja ikkje går?
@Terje SundsbøJaggu bra den er nede det meste av tiden, ellers kan det lett bli veldig mange ulykker, av bilister om ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Mulighetenes akse – Romsdalsaksen!
Å hevde at tunnelen under Tautra går i et aktivt jordskjelvområde faller på sin egen urimelighet. Se til Japan, der ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte