Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
Asbjørn Solberg
Ytring
07 april 2020 09:39
Del på Facebook
Illustrasjonsfoto av operativt vindkraftverk på Smøla på Nordmørskysten. Et sårbart område midt i leiea for trekkfugl som kanskje aldri ville vært vurdert som et vindindustriprosjekt i dag. Foto: Steinar Melby / KSU.NO
Illustrasjonsfoto av operativt vindkraftverk på Smøla på Nordmørskysten. Et sårbart område midt i leiea for trekkfugl som kanskje aldri ville vært vurdert som et vindindustriprosjekt i dag. Foto: Steinar Melby / KSU.NO
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette er en kommentar til fagforbundet Industri Energi sitt nødskrik om at regjeringen må på banen og redde norsk eksportindustri. Industri Energi er det fjerde største fagforbundet i LO. Se link til saken nederst.

De siste 10-11 årene har jeg på grunn av jobb satt meg mer og mer inn i energi og energipolitikk. Jo mer jeg setter meg inn i sakene dess mer uforståelig blir både APs og Høyres valg om globaliseringen. Stoltenberg har i bokform bekreftet at sertifikatene var et feilgrep presset gjennom av SV.

For over hundre år siden klarte norske politikere å vedta fremtidsrettet og vellykket energipolitikk.

  • Dagens politikere vedtar utbygginger av kabler som klart svekker Norges konkurransekraft og truer mange hundre tusen arbeidsplasser.
  • Dagens politikere slipper inn internasjonal storkapital til å bygge ut totalt unødig vindkraft, vi sitter igjen med rasert natur, noen glassperler og lommespeil foruten tapt konkurranseevne som økte kostnader gir.
  • Dagens politikere tillater at det settes opp vindturbinparker med eierskap som vandrer verden rundt uten å kreve at det settes av garantier for opprydding før i det tolvte driftsår, med en levetid ned mot 10-15 år kan det vise seg å være et gigantisk feilgrep.

Norske politikere fatter beslutninger som kan medføre tap av 400 000-500 000 arbeidsplasser. Det betyr at de fatter lite annet enn sitt eget beste i sin higen etter internasjonal anerkjennelse og for noen av dem kanskje en internasjonal, skattefri jobb å runde av karrieren i.

Henvendelsen fra den tyske ambassaden bekrefter bildet av at dette ikke dreier seg om Norge og befolkningens beste en berikelse av allerede styrtrike mennesker, uten moral. (Det siste er min personlige mening.)

Vakkert er det ikke og i disse coronatider klarte de det kunststykket å stille vindkraftutbygging på linje med samfunnskritiske funksjoner. Det må være tidenes største fornærmelse mot sykepleiere, leger og annet helsepersonell.

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 3 dager siden Brobygging
Når fergeleiet flyttes ut fra sentrum av Molde, blir fortsatt ferge et enda dårligere alternativ. Hva sier folket på Vestnes ...
Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøNo er "gjeldande " NTP i ferd med å gå ut på dato. Og, strekninga Ålesund til Molde er
@Geir Ole SætremyrMøreaksen er blant de høyest rangerte prosjektene basert på netto nytte pr. investert krone i gjeldende NTP. Få andre har ...
Geir Ole Sætremyr 4 dager siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøEg forstår at enkelte drøymer om å lese dette inn i dei signala som er gitt. Men, det er ikkje ...
@Geir Ole SætremyrSamferdselsministeren vil utrede om det kan bli en mindre økonomisk belastning om Møreaksen deles opp i flere trinn. Han ønsker ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse