Annonse
Annonse
Berit Frey, leder Kristiansund Senterparti. Foto: Fotograf Engvig
Berit Frey, leder Kristiansund Senterparti. Foto: Fotograf Engvig

Fylkesmannen har kommet med høringssvar i forbindelse med ny innfartsvei i Kristiansund og bruker dokument som ikke er ferdigbehandlet av Kristiansund kommune. Dokumentet for Kartlegging og verdsetting av friluftsområde, brukes som argument i høringssvaret.

" Det vises her til at Nordlandet/Kråkhaugen er registrert som svært viktig friluftsområde."

Nå opplever vi at Fylkesmannen bruker dokument for Kartlegging og verdsetting av friluftsområde, som ennå ikke er ferdigbehandlet i kommunen. Der er det tegnet inn verdifullt område på Kråkhaugen. Det brukes som argument for å ville bygge en tunnel som koster oss 470 millioner mer enn hva en vei i dagen vil koste. Der kommunen må koste alt vedlikeholdet av en tunnel i fremtiden. Vedlikehold av åpen veiløsning er det SVV som har ansvar for.

Når det gjelder friluftsområde og bygging av boliger oppå tunnelen så er vel det søkte argumenter. Her må vi kunne finne løsninger på lekeområder og  jeg regner med at det er gode forslag blant befolkningen.

Det er nettopp barn og unge som er en del av kostnadene i prosjektet. Om vi tenker oss at de fleste aktivitetene ligger innenfor bommene så blir dette en merkostnad for barnefamiliene. Det er meningen at vi skal ta hensyn til dette for alle barn og unge som reiser ut av byen og inn til byen. Derfor er det viktig at nedbetalingstiden blir så kort som det er mulig å få til.

Vi har mange lag og foreninger som trenger aktivitet og gode medlemstall for å kunne drive videre. Legger vi opp til en lang nedbetalingstid og et stort vedlikeholdsbudsjett gjennom hele tunnelen sin levetid, er jeg redd mange lag og foreninger går tapt. 

Ved å velge tunnelløsning må det rives flere hus enn ved å velge åpen veiløsning. Det er to tunneler som bygges ved den løsningen, en i hver retning, det krever plass til tunnelåpningene som er større enn ved åpen veiløsning.

 

Berit Frey, leder for Kristiansund Senterparti.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Annonse
Årbok - Nordmøre Historielag

Tidligere meningsinnlegg

Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte