Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Stig Anders Ohrvik, Nordmørslista
Ytring
05 mai 2020 20:26
Del på Facebook
Stig Anders Ohrvik er gruppeleder for Nordmørslista i bystyret i Kristiansund og 1. vara til fylkestinget i Møre og Romsdal for Nordmørslista. Foto: Inger Johanne Ohrvik.
Stig Anders Ohrvik er gruppeleder for Nordmørslista i bystyret i Kristiansund og 1. vara til fylkestinget i Møre og Romsdal for Nordmørslista. Foto: Inger Johanne Ohrvik.
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Når det er vanskelig å argumentere for egne standpunkt er det gjerne fristende å flytte oppmerksomheten over på noe annet i stedet.

Da kommer det godt med å ha markante personligheter som snakker rett fra levra i nærheten. Både Frank Sve og Steinar Wiik Sørvik er kjærkomne skikkelser i slike tilfeller. Lett å angripe og lett å henge ut. Og når man i tillegg har en amerikansk president som Donald Trump å gripe til, så kan man kanskje snakke seg ut av det meste.

Men uansett hva man måtte mene om Sve, Sørvik og Trump, så kommer det totalt i skyggen av grunnleggende tjenester som folk er opptatt av. Som likeverdig tilgang til spesialisthelsetjenesten. Som nærhet til lokalsykehus. Som forsvarlig faglig barselomsorg. Som å opprettholde fødeavdelingen i Kristiansund.

Det er litt interessant at det er akkurat Donald Trump av alle det gripes til for å tilsløre at Arbeiderpartiet ikke har vilje til å opprettholde fødeavdelingen i Kristiansund. For det er det som er saken akkurat nå. Og det er godt mulig at både Sørvik og Sve kan finslipe både retorikk og ordvalg om det er om å gjøre å unngå å tråkke noen på tærne. Men når alt kommer til alt så er hverken Sørvik eller Sve i nærheten av å overgå den uretten som Arbeiderpartiet nå er i ferd med å gjenta overfor befolkningen på Nordmøre.

Det som er interessant med at det er Trump som brukes til å dreie oppmerksomheten bort fra saken, er selvsagt Trumps motforestillinger mot å ta ansvar for befolkningens tilgang til helsetjenester.

Det er selvsagt alvorlig for amerikanerne. Men det er også alvorlig at Arbeiderpartiet, som i stor grad har bygget opp det norske velferdssamfunnet nå er i ferd med å bygge det ned. Og Arbeiderpartiets leder i Møre og Romsdal forsøker altså å tilsløre det ved å vise til Donald Trump.

Det er mulig jeg tar feil her. Det er mulig at Arbeiderpartiet i voteringen på stortinget 12, mai snur. Det er mulig Arbeiderpartiet ender opp med å stemme for forslaget fra Senterpartiet, Sosialistisk Venstreparti og Fremskrittspartiet om å opprettholde fødeavdelingen i Kristiansund. Som Rødt og Miljøpartiet De Grønne allerede har varslet at de vil gjøre.

Men om Arbeiderpartiet 12. mai ender opp med å stemme slik de har varslet at de vil gjøre, så er det altså en beslutning som ligger nærmere Trump enn Gerhardsen.

Bare for å holde på retorikken.

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 5 timer siden Brobygging
@Terje SundsbøI ein uttale til mellom anna E39 Ålesund til Molde, eller omvendt, uttaler Transportforvaltning Midt i SVV (05.03.24) mellom anna, ...
Geir Ole Sætremyr 9 timer siden Brobygging
@Terje SundsbøEg har vist til forpliktende mål i klimapolitikken. Med gjeldande tiltak er vi langt frå å oppnå dette målet.Så har ...
Terje Sundsbø 9 timer siden Brobygging
@Geir Ole SætremyrDet kloden ikke tåler, er enormt kraftkrevende ferger. Når Møreaksen avløser 3 fergesamband, blir enorme mengder elektrisitet frigitt, langt mer ...
Geir Ole Sætremyr 18 timer siden Brobygging
@Terje SundsbøDet akkurat det eg sa, der må vere likhet mellom Loke og Tor. Også reduksjon av farta gjennom Tautratunellen frå ...
Terje Sundsbø 20 timer siden Brobygging
@Geir Ole SætremyrHurtige trafikkreduksjoner oppnås ved å redusere fartsgrensene i dag på allerede sterkt trafikkerte veier, slik som rundt Ålesund. Uten utviding ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Brobygging
@Terje SundsbøDette vil ramme alle, også der framskrivingane av trafikk er 50+. Naudsynt trafikkauke til å betale tilbake bompengefinansieringa. Sjøl om SVV ...
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse