Annonse
Annonse
Erik Rolfsen
Ytring
12 juni 2020 23:25
Erik Rolfsen. Foto: Høgskolen i Molde
Erik Rolfsen. Foto: Høgskolen i Molde
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Jeg vil rette en takk til det tidligere havnestyret og tidligere havnefogd for at de ga bort Kranaskjæret fra Kristiansund kommune til Småbåtlaget. På den korte tiden som er gått siden det kom ut av kommunens rådighet, har Kranaskjæret blitt utviklet til en liten perle.

Ellers går mye av det kommuneledelsen har ansvar for på tverke:

  • Økonomien synes å være ute av kontroll. Inntektene er lavere enn beregnet, mens kostnadene er høyere. Rådmannen krever kutt, politikerne nekter.
  • Sykehussaken ble tapt. Strategien var å satse alt på ett kort. Ett fellessykehus med plassering i Kristiansund. Resultatet ble verst mulig. Det ble ett sykehus. På Hjelset.
  • Kamp for fortsatt fødeavdeling i Kristiansund etter at nytt sykehus er på plass, ble også tapt. Det var Arbeiderpartiet som ga dødsstøtet. AP sentralt har mer tillit til Høyreordføreren i Molde enn til sine partifeller i Kristiansund.
  • Kommuneledelsen terger på seg innbyggere og ledelsen i Tingvoll kommune med å klage på et to år gammelt vedtak om et lite bygg i utmarka. Slik skaffer man seg venner i nabolaget…
  • Millioner av kroner er brukt på Bolgneset Utvikling AS, et kommunalt selskap ledet av lokale partiledere uten næringslivskompetanse. Eierne av selskapet, bystyrets medlemmer og byens innbyggere, nektes innsyn.

Tro ikke at toppen (eller bunnen) er nådd. Nye fadeser ligger klare i havneselskapet, i utbyggingen av Atlanten Stadion, Morbærtreet og i rettssak mot Cowi. Rotet vil nå nye høyder.

I alle saker synes kommuneledelsens Plan A å være å kjøre på med overdreven tro på egne argumenter og ferdigheter kombinert med manglende forståelse for motpartens motiver og argumentasjon. Det hele sauses inn i arroganse og inkompetanse. Når plan A ikke lykkes, tas plan B i bruk: fakkeltog, endeløse facebook-skriblerier, rettssaker som tapes (gjerne i to instanser) og å skylde på alle andre (regjeringen, Molde, fylket osv. osv.)

Årsaken til at nederlagene kommer tett som hagl, er manglende kompetanse hos kommunens politiske og administrative ledelse. Politikere, rådmann og assisterende rådmann krangler for åpen scene, de gir bort eiendom uten å ville det, kommuneadvokaten beskyldes for ikke å vite forskjell på innledningsforedrag og prosedyre. Byrådets medlemmer synes å inneha mye engasjement, men lite utdannelse og relevant ledererfaring. Flinke til å fordele penger, dårlige på å tjene dem først. I stedet for å bake brødet, krangles det om fordeling av smulene.

Avslutningsvis vil jeg sitere en mann som døde for nesten 2000 år siden: «Tilgi dem, for de vet ikke hva de gjør». Noen ganger kan det virke som kommuneledelsen ikke helt vet hva de gjør. Med stødig hånd kjører de skuta Kristiansund på hvert ledig skjær de finner. Unntatt ett, Kranaskjæret. Takket være en utskjelt eks-havnefogd.

 

Av: Erik Rolfsen

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Tidligere meningsinnlegg

Siste kommentarer

Ketil Strand Andersen 6 timer siden – Hvor er logikken i Nav-saken, Geir Inge Lien?
Merkelig at Lien ikke forstår at kamp om flere statlige arbeidsplasser til fylket og vurdering av sammenslåing og plassering av ...
Dette er en kjempeskandale. Tenk å kjøpe inn helikoptre som ikke kan lande på mange av sykehusene som har helikopterplass. ...
Ketil Strand Andersen 20 timer siden Rbnett: Stopp Nav-flyttingen til Kristiansund
Vi kan støtte Molde på dette, men kun dersom Moldenserne greier å bidra til at sykehuset i Kristiansund opprettholdes.
Her er det ingen sammenheng mellom sitatet til Christensen og konklusjonen som Tønnesen trekker. Sammenslåingen var begrunnet med billigere lokaler, ...
Vidar Hölm 1 dager siden Regionspørsmålet arkiveres – endelig!
Ja ser jo de jubler i molde over sine kjære naboer i nord. Nå får de NAV kontoret fra Kristiansund. ...
Vidar Hölm 1 dager siden Bypakken – bompenger til evig tid?
Bruk blinklys i rundkjøringer og lag rundkjøring i Dalekrysset og i Norges mest snodige kryss, Rensvikkrysset ,så er dere i ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i større format og valg av periode. Her vil du også kunne finne tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte