fbpx
Annonse
Annonse
Erik Rolfsen. Foto: Høgskolen i Molde
Erik Rolfsen. Foto: Høgskolen i Molde
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.

Jeg vil rette en takk til det tidligere havnestyret og tidligere havnefogd for at de ga bort Kranaskjæret fra Kristiansund kommune til Småbåtlaget. På den korte tiden som er gått siden det kom ut av kommunens rådighet, har Kranaskjæret blitt utviklet til en liten perle.

Ellers går mye av det kommuneledelsen har ansvar for på tverke:

  • Økonomien synes å være ute av kontroll. Inntektene er lavere enn beregnet, mens kostnadene er høyere. Rådmannen krever kutt, politikerne nekter.
  • Sykehussaken ble tapt. Strategien var å satse alt på ett kort. Ett fellessykehus med plassering i Kristiansund. Resultatet ble verst mulig. Det ble ett sykehus. På Hjelset.
  • Kamp for fortsatt fødeavdeling i Kristiansund etter at nytt sykehus er på plass, ble også tapt. Det var Arbeiderpartiet som ga dødsstøtet. AP sentralt har mer tillit til Høyreordføreren i Molde enn til sine partifeller i Kristiansund.
  • Kommuneledelsen terger på seg innbyggere og ledelsen i Tingvoll kommune med å klage på et to år gammelt vedtak om et lite bygg i utmarka. Slik skaffer man seg venner i nabolaget…
  • Millioner av kroner er brukt på Bolgneset Utvikling AS, et kommunalt selskap ledet av lokale partiledere uten næringslivskompetanse. Eierne av selskapet, bystyrets medlemmer og byens innbyggere, nektes innsyn.

Tro ikke at toppen (eller bunnen) er nådd. Nye fadeser ligger klare i havneselskapet, i utbyggingen av Atlanten Stadion, Morbærtreet og i rettssak mot Cowi. Rotet vil nå nye høyder.

I alle saker synes kommuneledelsens Plan A å være å kjøre på med overdreven tro på egne argumenter og ferdigheter kombinert med manglende forståelse for motpartens motiver og argumentasjon. Det hele sauses inn i arroganse og inkompetanse. Når plan A ikke lykkes, tas plan B i bruk: fakkeltog, endeløse facebook-skriblerier, rettssaker som tapes (gjerne i to instanser) og å skylde på alle andre (regjeringen, Molde, fylket osv. osv.)

Årsaken til at nederlagene kommer tett som hagl, er manglende kompetanse hos kommunens politiske og administrative ledelse. Politikere, rådmann og assisterende rådmann krangler for åpen scene, de gir bort eiendom uten å ville det, kommuneadvokaten beskyldes for ikke å vite forskjell på innledningsforedrag og prosedyre. Byrådets medlemmer synes å inneha mye engasjement, men lite utdannelse og relevant ledererfaring. Flinke til å fordele penger, dårlige på å tjene dem først. I stedet for å bake brødet, krangles det om fordeling av smulene.

Avslutningsvis vil jeg sitere en mann som døde for nesten 2000 år siden: «Tilgi dem, for de vet ikke hva de gjør». Noen ganger kan det virke som kommuneledelsen ikke helt vet hva de gjør. Med stødig hånd kjører de skuta Kristiansund på hvert ledig skjær de finner. Unntatt ett, Kranaskjæret. Takket være en utskjelt eks-havnefogd.

 

Av: Erik Rolfsen

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet over.

Annonse
Annonse

Tidligere meningsinnlegg

Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte