Annonse
Annonse
Erik Rolfsen
Ytring
12 juni 2020 23:25
Del på Facebook
Erik Rolfsen. Foto: Høgskolen i Molde
Erik Rolfsen. Foto: Høgskolen i Molde
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Jeg vil rette en takk til det tidligere havnestyret og tidligere havnefogd for at de ga bort Kranaskjæret fra Kristiansund kommune til Småbåtlaget. På den korte tiden som er gått siden det kom ut av kommunens rådighet, har Kranaskjæret blitt utviklet til en liten perle.

Ellers går mye av det kommuneledelsen har ansvar for på tverke:

  • Økonomien synes å være ute av kontroll. Inntektene er lavere enn beregnet, mens kostnadene er høyere. Rådmannen krever kutt, politikerne nekter.
  • Sykehussaken ble tapt. Strategien var å satse alt på ett kort. Ett fellessykehus med plassering i Kristiansund. Resultatet ble verst mulig. Det ble ett sykehus. På Hjelset.
  • Kamp for fortsatt fødeavdeling i Kristiansund etter at nytt sykehus er på plass, ble også tapt. Det var Arbeiderpartiet som ga dødsstøtet. AP sentralt har mer tillit til Høyreordføreren i Molde enn til sine partifeller i Kristiansund.
  • Kommuneledelsen terger på seg innbyggere og ledelsen i Tingvoll kommune med å klage på et to år gammelt vedtak om et lite bygg i utmarka. Slik skaffer man seg venner i nabolaget…
  • Millioner av kroner er brukt på Bolgneset Utvikling AS, et kommunalt selskap ledet av lokale partiledere uten næringslivskompetanse. Eierne av selskapet, bystyrets medlemmer og byens innbyggere, nektes innsyn.

Tro ikke at toppen (eller bunnen) er nådd. Nye fadeser ligger klare i havneselskapet, i utbyggingen av Atlanten Stadion, Morbærtreet og i rettssak mot Cowi. Rotet vil nå nye høyder.

I alle saker synes kommuneledelsens Plan A å være å kjøre på med overdreven tro på egne argumenter og ferdigheter kombinert med manglende forståelse for motpartens motiver og argumentasjon. Det hele sauses inn i arroganse og inkompetanse. Når plan A ikke lykkes, tas plan B i bruk: fakkeltog, endeløse facebook-skriblerier, rettssaker som tapes (gjerne i to instanser) og å skylde på alle andre (regjeringen, Molde, fylket osv. osv.)

Artikkelen fortsetter under annonsen

Årsaken til at nederlagene kommer tett som hagl, er manglende kompetanse hos kommunens politiske og administrative ledelse. Politikere, rådmann og assisterende rådmann krangler for åpen scene, de gir bort eiendom uten å ville det, kommuneadvokaten beskyldes for ikke å vite forskjell på innledningsforedrag og prosedyre. Byrådets medlemmer synes å inneha mye engasjement, men lite utdannelse og relevant ledererfaring. Flinke til å fordele penger, dårlige på å tjene dem først. I stedet for å bake brødet, krangles det om fordeling av smulene.

Avslutningsvis vil jeg sitere en mann som døde for nesten 2000 år siden: «Tilgi dem, for de vet ikke hva de gjør». Noen ganger kan det virke som kommuneledelsen ikke helt vet hva de gjør. Med stødig hånd kjører de skuta Kristiansund på hvert ledig skjær de finner. Unntatt ett, Kranaskjæret. Takket være en utskjelt eks-havnefogd.

 

Av: Erik Rolfsen

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Havets sølv – kystens gull
Annonse

Tidligere meningsinnlegg

Siste kommentarer

Anne Mari Sandshamn 22 timer siden Bløffen om Eksportveien
Har du konkrete tall for ca hvor mye delen med fastlandsforbindelse fra Gossen via Oterøy vil koste? Finner ikke noe ...
Anne Mari Sandshamn 22 timer siden Møreaksen = svindel
@Terje SundsbøLitt dumt å legge inn link til artikler som ligger bak betalingsmur. Ikke alle som har abo på RB. 
Terje Sundsbø 1 dager siden Når Hofseth kommenterer Møreaksen
Det er tydelig at ekko-kammeret her inne ikke liker å bli forstyrret. De leser ikke kritikk av deres favoritt-forfattere. Motargumenter ...
@Anne Mari SandshamnDu gidder ikke kaste bort din tid og meninger, skriver du, men du gidder å bruke tid på å servere ...
Terje Sundsbø 2 dager siden Møreaksen = svindel
Prisøkningene er nå innkalkulert i Møreaksen: https://www.rbnett.no/nyheter/i/z7JRg9/e39-aalesund-molde-blir-dyrere-og-kanskje-litt-forsinkaHvem er det som forsøker seg på svindel? Det er mye stål i flytebroene ...
Terje Sundsbø 3 dager siden Når Hofseth kommenterer Møreaksen
Hofseth synes å ha en generell forakt for fagfolk, i likhet med mange andre motstandere av Møreaksen. I hvert fall ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte