fbpx
Annonse
Annonse
Innleggforfatter Hogne Hongset. Foto: Privat
Innleggforfatter Hogne Hongset. Foto: Privat

Å innse egne feil er en tung øvelse, å innrømme det offentlig er enda tyngre. I dag skal jeg likevel krype til korset og gjøre begge deler. Johan Hammarqvist, kommunikasjonssjef i Eolus, har adressert meg offentlig flere ganger, sist i Klassekampen 27.6. under tittelen: «Vi kan industri, Hongset». Det er Øyfjell vindkraftverk i Vefsn det handler om. Der går arbeidet nå videre, etter at politiet i Mosjøen aksjonerte mot samer og andre villfarne, en av dem jeg, som ikke skjønte hva som faktisk driver Eolus!

Så Hammarqvist, jeg legger meg helt flat. Jeg har angrepet både deg og Eolus, firmaet ditt, på fullstendig sviktende grunnlag. Jeg har først nå innsett at dere driver en gigantisk preventiv redningsaksjon for Alcoas aluminiumsverk i Mosjøen!

Selv om dette aluminiumsverket i dag ikke er truet, og går på vannkraft i det fylket som har Norges største kraftoverskudd, så er det jo ikke sikkert det vil vare! Kanskje reduserer Vårherre nedbøren, kanskje skal vannkrafta i framtiden brukes til å produsere kryptovaluta, kanskje kommer Google og Microsoft og trenger strømmen. Hva da?

Så derfor, takk igjen for den uselviske innsatsen du og ditt firma gjør for å langtidssikre arbeidsplassene i Mosjøen. Som din sjef, administrerende direktør Per Witalisson i Eolus, så treffende skriver om Øyfjellet: «Hele hensikten med vindparken er å produsere rimelig, grønn strøm til kraftkrevende lokal industri.»

Jeg går ned i knestående og bekjenner: Jeg har til nå trodd at Eolus bare har vært ute etter å tjene penger, og gitt blanke f… i at 50 km2 urørt natur blir rasert, og at samens livsgrunnlag i området forsvinner. Så er vi i stedet vitne til en industriell redningsaksjon fra broderfolket i øst.

Og ikke bare stiller dere i Eolus industrikompetansen til disposisjon, Hammarqvist. Dere har også fått motivert det tyske investeringsfondet Aquila Capital til å delta i redningsaksjonen i Mosjøen. Imponerende!

 

Av Hogne Hongset, ydmyk og angrende

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet over.

Annonse
Annonse
Årbok - Freiøya Historielag

Tidligere meningsinnlegg

Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte