Annonse
Annonse
Elisabeth Jørgenvåg og Dina Gaupseth, fylkestingsrepresentanter NML
Elisabeth Jørgenvåg og Dina Gaupseth, fylkestingsrepresentanter NML

Det er med stor skuffelse vi også denne høsten leser i Tidens Krav om den økonomiske begredelige tilstanden til Fagskolen i Kristiansund.

I sitt innlegg i TK er det tydelig at Arild Myhre benytter seg av informasjon fra dokumenter som er lagt ut i forbindelse med fagskolestyrets møte 24.9.2020. Det er derfor trist at journalisten i Tidens Krav ikke tar seg tid til å sette seg inn i rapporten for å se hele bildet.

Hvis Myhre hadde tatt seg tid til å lese sakspapirene litt grundigere, ville han ha sett at Fagskolen i Ålesund i 2020 har en budsjettramme på 51.6 mill kroner. Budsjettet til Fagskolen i Kristiansund er på knappe 8.5 millioner kroner. Vi leser også at det i 2020 er 229 studenter ved fagskolen i Ålesund, mens det er 115 studenter ved Fagskolen i Kristiansund. Setter vi sammen disse tallene, grovt regnet, ser vi at det koster ca 225 000 kroner å gi 1 student i Ålesund et studietilbud. I Kristiansund koster 1 student ca 71 000 kroner. Til tross for at Fagskolen i Kristiansund til stadighet presenteres i media som at de går med underskudd, ser vi av tallene at det å drive Fagskole på Nordmøre er mye mer kostnadseffektivt enn i Ålesund.

I samme møte skal styret også behandle tilsynsrapporten fra Nokut om manglende behandling av avvik ved Fagskolen i Ålesund. Dessverre har Fagskolen i Ålesund mange åpne avvik, mens det i Kristiansund ikke er noen åpne avvik.

I 2019 vedtok Fylkestinget å omstille de to fagskolene til å bli en fagskole med en rektor. En sammenslåing kan medføre at fagskoletilbudet i Møre og Romsdal omorganiseres for å møte kravet om et budsjett i balanse. I sin artikkel skriver Myhre at Kompetanse- og næringsdirektøren forventer at det nye styret vil evnes å bedre den økonomiske driften og ber om en sak om ny tilbudsstruktur for neste studieår. Når prosessen med ny tilbudsstruktur skal initieres og besluttes, håper jeg at politikerne ser alle sider av saken før de tar en beslutning.

Av: Elisabeth Jørgenvåg og Dina Gaupseth
Fylkestingsrepresentanter NML

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Annonse
Årbok - Nordmøre Historielag

Tidligere meningsinnlegg

Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte