fbpx
Annonse
Annonse
Kim Thoresen-Vestre, fylkestingspolitiker for SV. Foto: Privat
Kim Thoresen-Vestre, fylkestingspolitiker for SV. Foto: Privat

For å få gjennomslag for SVs krav om barnehageplass til alle som trengte det, inngikk vi barnehageforlik med Frp i 2003. SV bryr seg ikke kun om barna, og nå har vi inngått et nytt forlik. Nemlig et pensjonsforlik!

Alle må være enige i at pensjonistene våre fortjener en pensjon som er til å leve av, men sånn er det ikke i dag. I år etter år har pensjonistene fått mindre lønnsoppgjør enn det prisene stiger. Samtidig som resten av samfunnet nyter godene av lønnsvekst, blir strøm og brød dyrere og dyrere for pensjonistene. 

Aller verst stilt er minstepensjonistene. En enslig minstepensjonist har en årslønn som er flere titalls tusen under fattigdomsgrensa. Dette er folk som har stått på et helt liv, og likevel ender de som fattige når pensjonisttilværelsen kommer. Dette er folk som ikke har andre muligheter til å tjene mer penger. 

Det går an å gjøre noe med slikt. Derfor tok SV initiativ til å finne løsninger på pensjonsfloken landet står oppi. Man kan ikke tvile på at minstepensjonistene er fattige og at pensjonister flest taper inntekt år for år. Sammen med Pensjonistforbundet og FrP, har SV inngått en litt uvanlig allianse for å forsøke å stikke hull på pensjonsbyllen i Stortinget. 

Sammen foreslår vi at pensjonistene ikke skal tape kjøpekraft, at pensjonistene selv skal få sitte ved bordet når trygden forhandles og at vi skal lage en forpliktende opptrappingsplan for å løfte minstepensjonistene over fattigdomsgrensa. Når SV og FrP kan bli enige, bør de andre partiene også kunne bli det! Nå er det opp til dere i de andre partiene om dere vil støtte våre helt rettferdige forslag om trygg pensjon for alle, eller om mange pensjonister fortsatt skal være fattige. 

Alle fortjener en verdig alderdom! Så enkelt er det. 

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Annonse

Tidligere meningsinnlegg

Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte