fbpx
Annonse
Annonse
Olav Nygård
Leserinnlegg
Olav Nygård
02 mars 2021 08:24
Illustrasjonsbilde fra Aure med smalsundet, Aursundet og Aure sentrum. Foto: Steinar Melby / KSU.NO
Illustrasjonsbilde fra Aure med smalsundet, Aursundet og Aure sentrum. Foto: Steinar Melby / KSU.NO
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.

Følg oppfordringen fra Aure kommune og gi uttalelse til planarbeidet. Slik kan du påvirke utviklingen av ditt nærmiljø og Auresamfunnet. Kanskje er det noe som mangler eller bør legges mer vekt på i det overordna styringsdokumentet. Link til dokument.

Her er vårt bidrag/uttalelse til Aure kommune:

Er vårt innspill til kommuneplanen for Aure kommune i 2008 verdt en repetisjon?

Kommunens oppfølging av dette innspillet er et eksempel på at omtanke for de små tiltak kan gjøre en forskjell for utvikling av bosetting og næring i kommunen. Nye målformuleringer kom på plass i kommuneplanens samfunnsdel, så etter harde forhandlinger med M&R fylke fikk Aure kommune opprettet LNF område 1 (Kallhammaren) i kommuneplanens arealdel. Landbruks- natur- og friluftsområde 1 er et avgrenset område på www.torsetbondegard.com med beskrivelse av mulige utbyggingstiltak i strandsonen. Skulle dette bli dråpen for å få til en positiv utvikling i bosetting og næringsvirksomhet på Torset nordre og Skarsøya?

Ofte er det lite som skal til. Å skape trygghet og forutsigbarhet samt tilrettelegge med positivitet og nytenking, er viktig for å få unge til å etablere seg. At noen unge først tar valget om å etablere seg i «utkanten» og nærmere naturen, gjør det lettere for andre unge å gjøre det samme. Når de først har etablert seg, er unge mennesker gode på å bygge fellesskap, en nøkkel til trivsel og utvikling i grisgrendte strøk.

Slik har det også vært i nærområdet rundt, link til Kallhammarrampen på Facebook, en utvikling som ser ut til å fortsette. I tiden fra 2008 har en rekke barnefamilier etablert seg på Torset nordre og Skarsøya sørvest. Flere av de unge foreldrene bidrar med sin kompetanse i viktige jobber i og utenfor kommunen. Nesten alle barnefamilier som har etablert seg her har utviklet og registrert egen næringsvirksomhet. Småskala næringsvirksomheter, noen med ansatte, og kanskje mer verdt for bosetting, sysselsetting og trivsel enn en massiv nedbygging av Skarsøya med vind industri ville ha gitt.

Moralen er at vi trenger ikke å ødelegge det fineste vi har i naturskjønne Aure for å få til noe. Folk i Aure har skjønt dette og har påpekt dette igjennom en folkeavstemning ved siste kommunevalg, der 70 % ikke ville ha vind industri i Aure og på Skarsøyfjella. Dette verdivalget må derfor gjenspeiles i kommuneplanens samfunnsdel 2021- 2033 for Aure kommune.

Aure kommunen må fortsette å legge til rette for gründere og småskala næringsutvikling. http://www.kyststreif.no/ er en nystartet organisasjon for småskala produsenter i Aure. Her skapes det arbeidsplasser som er viktige for bosetting og bolyst rundt omkring i kommunen vår, samtidig som det gjør Aure triveligere for fritidsbeboere og besøkende.

Dette er et utdrag av uttalelsen vår. Hele uttalelsen med vedlegg blir etter hvert å finne via kommunens postliste.

Av: Turid Torset og Olav Nygård
Kallhammaren den 1. mars 2021

Logg inn for å kommentere.
Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

KOMMENTARARKIV FRA TIDLIGERE KOMMENTARSYSTEM. KOMMENTARER LAGT TIL HER, BLIR ALDRI SYNLIGE. BRUK AKTIVT KOMMENTARSYSTEM OVER

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Tidligere meningsinnlegg

Siste kommentarer

Dette faller vel naturlig inn med Helge Orten sine planer om å bygge Molderegionen først, for så å bygge resten ...
Martin Louis Hauger 2 dager siden Når skal Møreaksen bygges?
Forhåpentlig vis aldri :-)
Martin Louis Hauger 2 dager siden Parodien er det Frank Sve som står for!
Nei, parodien er det Helge Orten & co. som står for :-)
Terje Sundsbø 4 dager siden Når skal Møreaksen bygges?
@Ronny OsvollDu har jo faktisk selv vist hva svaret er på spørsmålet Nye Veier stiller – målsettingen med fergefri E39 er ...
Ronny Osvoll 4 dager siden Når skal Møreaksen bygges?
@Terje SundsbøFrem mot 2050 kommer 95% av befolkningsveksten på Sunnmøre, så Molde kommer fint unna fremtidige trafikkproblem. Eneste plassen i fylke ...
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte