Annonse
Annonse
Kristiansund Senterungdom
Ytring
03 mars 2021 09:33
Foto: Trym Enaasen
Foto: Trym Enaasen
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.

22. februar kom det ut et innlegg i Tidens Krav der tema var unge som skulle flytte bort en periode, men var usikre om de flytter tilbake. Kristiansund skal være en by for absolutt alle. Vi har mange goder i denne flotte byen, men hva mangler vi? 

Kristiansund er en by i stadig utvikling. Gjennom tydelig planlegging og gjennomføringsevne har byen på år fått til store forbedringer innen natur- og kulturliv. Kulturfabrikken som arrangørsted og skatepark i Vågen har kommet på plass. Det har vært utbedring av turterreng, utendørs treningsanlegg ved Krigsjå, og frisbeegolfbane i folkeparken. Byen byr også på Atlanterhavsbad og Nordvestarena, der sistnevnte har mange is aktiviteter som blant annet skøyting og curling. Skiløypene og slalåmbakken på Frei har vært flittig brukt under den fine vintertiden vi var heldige å få i år. Kristiansund Fjellklubb er et alternativ for de interesserte innen klatring, mens dykkeklubben gir muligheter for å teste ut vannaktiviteter. Stand Up Padling mellom sentrumsøyene kan også bli en populær aktivitet. Kristiansund fortsetter å ivareta de årlige festivalene som Nordic Lights fotofestival, operafestukene, Skjærvafestivalen og Tahiti, som er en flott mulighet for alle aldere å møtes fra alle kanter, også fra utenbys, og dele en beriket felles opplevelse.

 Akkurat nå er også campus i en gryende utvikling, som kan ha en spennende innvirkning for de unge i byen med tanke på sosialt samhold og kommende arrangementer. Mulighetene og tilrettelegging for et godt student- og bomiljø er i fokus for Kristiansund. Og med det vil også jobbmulighetene for de unge bli større. Kristiansund satser også på å ivareta tilgjengeligheten for lokalbaserte matkilder og kjøp av ferskvarer, som er en av Senterpartiets kjerneverdier. Derfor blir Kristiansund en attraktiv by for de som søker nye impulser i denne sammensetningen av frisk kystnatur, matkultur og i et bysamfunn som blomstrer. 

For at denne byen skal fortette sin utvikling av muligheter og tilbud, er det også like viktig å få tilbake ungdommene som har fullført utdanning et annet sted i landet eller utenlands. Dere er viktige for videre fremdrift av en bærekraftig verdiskapning byen. De unge flytter gjerne til steder som tilbyr muligheter tilpasset sin alder, og der det er etterspørsel, kommer også tilbudene etter. Det er et rikt utvalg av kulturtilbud for barn, ungdom, familier og eldre i byen. Det gjelder bare å se mulighetene i denne perlen på nordmørskysten, som gir et godt utgangspunkt for de unge å starte sitt voksenliv med den opplevelsesrike totalpakken Kristiansund har å by på. 

Vi i Kristiansund Senterungdom vil fortsette å ha en attraktiv by med arbeidsplasser, trygghet, tjenester nær folk, satsing og verdiskapning. Fordi vi elsker byen vår. 

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Tidligere meningsinnlegg

Siste kommentarer

Ketil Strand Andersen 7 timer siden – Hvor er logikken i Nav-saken, Geir Inge Lien?
Merkelig at Lien ikke forstår at kamp om flere statlige arbeidsplasser til fylket og vurdering av sammenslåing og plassering av ...
Dette er en kjempeskandale. Tenk å kjøpe inn helikoptre som ikke kan lande på mange av sykehusene som har helikopterplass. ...
Ketil Strand Andersen 21 timer siden Rbnett: Stopp Nav-flyttingen til Kristiansund
Vi kan støtte Molde på dette, men kun dersom Moldenserne greier å bidra til at sykehuset i Kristiansund opprettholdes.
Her er det ingen sammenheng mellom sitatet til Christensen og konklusjonen som Tønnesen trekker. Sammenslåingen var begrunnet med billigere lokaler, ...
Vidar Hölm 1 dager siden Regionspørsmålet arkiveres – endelig!
Ja ser jo de jubler i molde over sine kjære naboer i nord. Nå får de NAV kontoret fra Kristiansund. ...
Vidar Hölm 1 dager siden Bypakken – bompenger til evig tid?
Bruk blinklys i rundkjøringer og lag rundkjøring i Dalekrysset og i Norges mest snodige kryss, Rensvikkrysset ,så er dere i ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i større format og valg av periode. Her vil du også kunne finne tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte