Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Kristiansund Senterungdom
Ytring
03 mars 2021 09:33
Del på Facebook
Foto: Trym Enaasen
Foto: Trym Enaasen
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

22. februar kom det ut et innlegg i Tidens Krav der tema var unge som skulle flytte bort en periode, men var usikre om de flytter tilbake. Kristiansund skal være en by for absolutt alle. Vi har mange goder i denne flotte byen, men hva mangler vi? 

Kristiansund er en by i stadig utvikling. Gjennom tydelig planlegging og gjennomføringsevne har byen på år fått til store forbedringer innen natur- og kulturliv. Kulturfabrikken som arrangørsted og skatepark i Vågen har kommet på plass. Det har vært utbedring av turterreng, utendørs treningsanlegg ved Krigsjå, og frisbeegolfbane i folkeparken. Byen byr også på Atlanterhavsbad og Nordvestarena, der sistnevnte har mange is aktiviteter som blant annet skøyting og curling. Skiløypene og slalåmbakken på Frei har vært flittig brukt under den fine vintertiden vi var heldige å få i år. Kristiansund Fjellklubb er et alternativ for de interesserte innen klatring, mens dykkeklubben gir muligheter for å teste ut vannaktiviteter. Stand Up Padling mellom sentrumsøyene kan også bli en populær aktivitet. Kristiansund fortsetter å ivareta de årlige festivalene som Nordic Lights fotofestival, operafestukene, Skjærvafestivalen og Tahiti, som er en flott mulighet for alle aldere å møtes fra alle kanter, også fra utenbys, og dele en beriket felles opplevelse.

 Akkurat nå er også campus i en gryende utvikling, som kan ha en spennende innvirkning for de unge i byen med tanke på sosialt samhold og kommende arrangementer. Mulighetene og tilrettelegging for et godt student- og bomiljø er i fokus for Kristiansund. Og med det vil også jobbmulighetene for de unge bli større. Kristiansund satser også på å ivareta tilgjengeligheten for lokalbaserte matkilder og kjøp av ferskvarer, som er en av Senterpartiets kjerneverdier. Derfor blir Kristiansund en attraktiv by for de som søker nye impulser i denne sammensetningen av frisk kystnatur, matkultur og i et bysamfunn som blomstrer. 

For at denne byen skal fortette sin utvikling av muligheter og tilbud, er det også like viktig å få tilbake ungdommene som har fullført utdanning et annet sted i landet eller utenlands. Dere er viktige for videre fremdrift av en bærekraftig verdiskapning byen. De unge flytter gjerne til steder som tilbyr muligheter tilpasset sin alder, og der det er etterspørsel, kommer også tilbudene etter. Det er et rikt utvalg av kulturtilbud for barn, ungdom, familier og eldre i byen. Det gjelder bare å se mulighetene i denne perlen på nordmørskysten, som gir et godt utgangspunkt for de unge å starte sitt voksenliv med den opplevelsesrike totalpakken Kristiansund har å by på. 

Vi i Kristiansund Senterungdom vil fortsette å ha en attraktiv by med arbeidsplasser, trygghet, tjenester nær folk, satsing og verdiskapning. Fordi vi elsker byen vår. 

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 3 dager siden Brobygging
Når fergeleiet flyttes ut fra sentrum av Molde, blir fortsatt ferge et enda dårligere alternativ. Hva sier folket på Vestnes ...
Geir Ole Sætremyr 4 dager siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøNo er "gjeldande " NTP i ferd med å gå ut på dato. Og, strekninga Ålesund til Molde er
@Geir Ole SætremyrMøreaksen er blant de høyest rangerte prosjektene basert på netto nytte pr. investert krone i gjeldende NTP. Få andre har ...
Geir Ole Sætremyr 4 dager siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøEg forstår at enkelte drøymer om å lese dette inn i dei signala som er gitt. Men, det er ikkje ...
@Geir Ole SætremyrSamferdselsministeren vil utrede om det kan bli en mindre økonomisk belastning om Møreaksen deles opp i flere trinn. Han ønsker ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse