Annonse
Annonse
Stig Anders Ohrvik, Nordmørslista
Ytring
20 april 2021 18:59
Del på Facebook
Arkivfoto: Kurt Helge Røsand / KSU.NO
Arkivfoto: Kurt Helge Røsand / KSU.NO
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Jeg kan alltids være med på en ideologidebatt når som helst. Jeg kan alltids diskutere fordeling av goder og byrder, markedsstyring, planøkonomi, blandingsøkonomi, kommunisme, sosialisme, sosialdemokrati, kapitalisme og liberalisme.

Men inntil vi har sikret fortsatt sykehus i Kristiansund, med akuttfunksjoner, fødeavdeling og barneavdeling 24/7/365, så har det mindre interesse.

Den viktigste årsaken til at jeg ønsker meg regjeringsskifte er at jeg håper en ny regjering vil avvikle foretaksmodellen og sikre fortsatt sykehus med fødeavdeling i Kristiansund. Jeg vet nå at det ikke er Arbeiderpartiet som kommer til å bidra til det. Heldigvis finnes det flere parti. Men takk til de 56 representantene som stemte for forslaget om å avvikle foretaksmodellen på Arbeiderpartiets landsmøte i forrige uke. Dere prøvde virkelig. Men 236 andre delegater fastslo at Arbeiderpartiet ikke er blant de partiene jeg vil vurdere å bruke stemmen min på i 2021.

De partiene som sier at de vil ha fødeavdeling i Kristiansund også i fremtiden, er Fremskrittspartiet, Senterpartiet, SV, MDG og Rødt.

Fremskrittspartiet har vært i regjering med Høyre uten å gjøre noe som helst for sykehuset i Kristiansund, og jeg må innrømme at det gjør noe med troverdigheten for min del. Frp har riktignok vært tydelig i opposisjon, men da er det vel strengt tatt en fordel å holde Frp i opposisjon. Så er det vel også lite sannsynlig at Frp vil bidra til regjeringsskifte, og sittende regjering vet vi med sikkerhet at vi ikke har på vår side.

Senterpartiet vil ha et «avdelingssykehus» i Kristiansund.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det høres langt bedre ut enn et «DMS», men jeg lurer på hvorfor stedlig ledelse er viktig alle andre steder, men tydeligvis ikke her. Så vet jeg at en stemme til Senterpartiet først og fremst er en stemme på Geir Inge Lien. (Jenny Klinge kommer inn bare av at partiets kjernevelgere stemmer som vanlig, så min stemme ville i praksis gått til Lien.) Jeg har hørt og sett Geir Inge Lien snakke varmt om det såkalte «fellessykehuset» på Hjelset mange ganger, men jeg har ennå til gode å se Lien forsvare fortsatt sykehus med fødeavdeling i Kristiansund. Så jeg tror egentlig ikke min stemme går til Lien. Men vi får se. Alternativene er kanskje ikke så mange.

SV, MDG og Rødt har til felles at de gjentatte ganger har stemt for å opprettholde fødeavdeling i Kristiansund, de vil dessuten avvikle foretaksmodellen, og de vil opprettholde lokalsykehusene. Et stort SV vil kunne bli et regjeringsparti sammen med Ap og Sp, og vil kunne holde de større partiene i ørene innenfra. Blir MDG og/eller Rødt store, kan det hende at en ny regjering er avhengig av deres støtte, og de vil kunne holde regjeringen i ørene utenfra.

Nordmørslista er tverrpolitisk. Men heldigvis finnes det parti langs hele spekteret av partier som sier at de vil opprettholde sykehus med fødeavdeling i Kristiansund. Det er viktigere enn noen gang at vi velger blant disse partiene, - og at vi velger bort de andre.

Av: Stig Anders Ohrvik, Nordmørslista

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.
  • Denne kommentaren er avpublisert.
    Terje Sundsbø · 1 år siden
    Et skifte av regjering endrer ikke samling av akutt og føde ved fellessykehuset på Hjelset.

    Et regjeringsskifte vil nødvendigvis medføre Ap i regjering. Og de har sagt klart nei til fortsatt føde og akutt etter at fellessykehuset for Nordmøre og Romsdal på Hjelset er i drift.
Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Tidligere meningsinnlegg

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 13 timer siden Når Hofseth kommenterer Møreaksen
Det er tydelig at ekko-kammeret her inne ikke liker å bli forstyrret. De leser ikke kritikk av deres favoritt-forfattere. Motargumenter ...
@Anne Mari SandshamnDu gidder ikke kaste bort din tid og meninger, skriver du, men du gidder å bruke tid på å servere ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Møreaksen = svindel
Prisøkningene er nå innkalkulert i Møreaksen: https://www.rbnett.no/nyheter/i/z7JRg9/e39-aalesund-molde-blir-dyrere-og-kanskje-litt-forsinkaHvem er det som forsøker seg på svindel? Det er mye stål i flytebroene ...
Terje Sundsbø 2 dager siden Når Hofseth kommenterer Møreaksen
Hofseth synes å ha en generell forakt for fagfolk, i likhet med mange andre motstandere av Møreaksen. I hvert fall ...
Anne Mari Sandshamn 2 dager siden Usmakelige løgner fra Finn Arne Follestad (INP)
@Terje SundsbøÅ jeg kunne sagt så mye, går ikke tom for saklige motargumenter. Gidder bare ikke kaste bort min tid og ...
@Anne Mari SandshamnRegistrerer din sedvanlige måte å svare på når du går tom for saklige motargumenter. Forøvrig en gjenganger fra de fleste ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte