fbpx
Annonse
Annonse
Rasmus Rasmussen, Molde
Leserinnlegg
Rasmus Rasmussen, Molde
20 mai 2021 14:14
Illustrasjon: Rambøll
Illustrasjon: Rambøll
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.

Terje Tovan og Møre uten Møreaksen (MuM) har rykket inn en helsides informasjonsannonse i forkant av sin meningsmåling om alternativene for kryssing av Romsdalsfjorden. Der hevder Tovan at handelen i Molde vil tape med Møreaksen.

Tovan viser til at landets største kjøpesenter ligger på Moa. Han hevder at når fergene forsvinner vil vestnesinger, raumaværinger og befolkningen på øyene gjøre storhandelen der. Er det virkelig fergene som gjør at de på sørsiden av fjorden i dag ikke tar storhandelen på Moa?

Tovan hevder at passasjerer fra Vestnes og Rauma kan ta gratis ferge direkte til sentrum i Molde, mens Møreaksen medfører at de må ta en omvei via Otrøya til kr. 500 t/r. Kanskje Tovan kan forklare hva kostnaden vil være med Romsdalsaksen, med siste fjordkryssing ved Lønset nær Hjelset?

Om det blir ferge, hva vil da bompengene bli fra Vestnes til Moa? Eller tror Tovan at veiene på sørsiden ikke må utbedres dersom fjordkryssingen skjer med ferge? Når bompengeperioden er over vil Møreaksen være gratis, også for kjøretøy. Det vil neppe skje med fergene. Fergene er stengt mellom fergeavgangene, Møreaksen er kontinuerlig åpen døgnet rundt.

Fergen går i dag til sentrum av Molde. Motstanderne av Møreaksen hevder at den vil tvinge trafikken gjennom sentrum, på samme måte som dagens fergetrafikk. Det er ikke tilfelle, Møreaksen vil lede trafikken i tunnel bak Molde sentrum, med utløp på Fuglset, ved Bolsønes. Noen forslag går ut på å forlenge tunnelen til Årø, nær flyplassen. Med sentrumsnære tilkoblingspunkter vil Møreaksen gi samme tilgang til handel i Molde som fergene i dag.

Om fergene skal gå til Molde sentrum, så vil det fortsatt være store trafikale utfordringer, ikke minst for hele Molde øst, som Tovan er så bekymret for i sin informasjonsannonse. Å gjøre fergeturen enda lenger, ved å flytte fergeleiet lengre inn fjorden, vil vel være et tap for handelen i Molde?

Romsdalsaksen vil lede all trafikk utenom Molde. Vil ikke handelen i Molde tape på det? Romsdalsaksen ender i en bro på Lønset nær Hjelset. Hvordan kan det være fordelaktig for handelen i Molde sentrum?

Romsdalsaksen som den nye E39 istedenfor ferger over Romsdalsfjorden, vil medføre økt trafikk i Fannefjordtunnelen, som er mye nærmere Molde sentrum enn en bro til Lønset. Om det i framtiden vil være behov for å utvide Fannefjordtunnelen, så vil det behovet derfor være størst hvis Romsdalsaksen bygges. Denne utvidelsen er uansett fylkeskommunens ansvar, siden det er en fylkesvei og ikke en del av E39. I tillegg kommer de gedigne ekstrakostnadene fylkeskommunen vil få med å skaffe fastlandsforbindelser til Otrøya og Aukra, som fylkeskommunen slipper å betale om Møreaksen bygges.

Dersom fylkeskommunen dropper å utbedre Fannefjordtunnelen, selv med ekstra trafikk fra Romsdalsaksen, hevder noen det vil skape køer der, og mange fra Skåla og Åndalsnes vil måtte ta en omvei via Lønset, eller helt til Hjelset hvis traséen for Romsdalsaksen legges dit. Det er neppe et fortrinn for Romsdalsaksen med tanke på handelen i Molde.

Om Romsdalsaksen er bygget, og fylket har bygget bro over Langfjorden, da vil trafikken som kommer ned Romsdalen og skal på andre sida av fjorden (Molde, Nordmøre etc.) ikke velge Romsdalsaksen, med mindre de skal til Sekken. For alle andre vil det være bedre å velge Langfjordbroen framfor Romsdalsaksen. Går reisen motsatt vei, er konklusjonen selvsagt fortsatt den samme. Konsekvensen er altså at når broen over Langfjorden kommer, så vil Romsdalsaksen miste en god del av trafikkgrunnlaget som isteden vil velge dagens trasé Molde – Åndalsnes.

Om Tovan troverdig skal informere om fjordkryssingsalternativene, så bør han ikke bare angi kostnadene for ett av alternativene, og late som de øvrige er gratis. Når bompengeperioden er over, så er Møreaksen faktisk gratis. Men det vil fergene neppe være. Og hva blir regningen for fylkeskommunen hvis Romsdalsaksen bygges, og fylkeskommunen dermed må finansiere fastlandsforbindelsene både til Otrøya og Aukra?

Til slutt: Hvor er Terje Tovan og Møre uten Møreaksen (MuM) sin bekymring for handelsstanden i Rauma og Vestnes?

Du må være logget inn for å kommentere.
Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Tidligere meningsinnlegg

Siste kommentarer

Jeg støtter dette oppropet.
Jeg støtter oppropet. 
Lars Svein Valderhaug 1 dager siden Juks, maktmisbruk og korrupsjon
@Terje SundsbøBetyr det at du går bort ifra gårsdagens uttalelse:«Slike anklager om juks og korrupsjon i Statens Vegvesen mener jeg vi ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Juks, maktmisbruk og korrupsjon
@Lars Svein ValderhaugJeg sier jo at du ikke anklager noen for korrupsjon, heller ikke Statens vegvesen. Hvorfor bringer du da korrupsjon inn ...
Lars Svein Valderhaug 1 dager siden Juks, maktmisbruk og korrupsjon
@Terje SundsbøLær deg logikk og å lese, Sundsbø! Jeg sier at jeg ikke anklager STATENS VEGVESEN for korrupsjon, din kverulant! Men ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Juks, maktmisbruk og korrupsjon
@Lars Svein ValderhaugDu nevner korrupsjon hele 8 ganger i ditt avisinnlegg. Og du har nevnt korrupsjon minst 7 ganger i dine kommentarer ...

Mest aktive

  • Terje Sundsbø 188 comments
  • Lars Svein Valderhaug 126 comments
  • Lama Vik 37 comments
  • Jan Rune Haukvik 30 comments
  • Vidar Hölm 28 comments
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte