Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
Del på Facebook
Foto: Gorm Kallestad / NTB
Foto: Gorm Kallestad / NTB
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Av:  Owe Ingemann Waltherzøe leder Industri- og Næringspartiet (INP), Bjarte Helland nestleder INP, Finn Arne Follestad, Fylkesleder INP

Stortingsvalget 2021 står for døren og det norske folk skal kunne fatte et velbegrunnet og godt belyst valg om HVEM SKAL STYRE KURSEN. I Norge har vi en allmennkringkaster i form av NRK som skal dekke og belyse alle sider av de politiske partiene, og gi befolkningen en mulighet til å ta overveide valg når vi skal gå til valgurnene.

Staten eier og drifter kanalen, med godt grep via overføringer fra vår felles lommebok. Det skal derfor være et viktig demokratisk tiltak at alle politiske partier slipper til i mediet, men slik er det dessverre ikke.

I den politiske redaksjonen i NRK har man valgt føringen om «PARLAMENTARISK REPRESENTASJON» for å validitet og aktualitet som nyhetsstoff, dette undergraver offentlighetens muligheter til å kunne få et overblikk over valgmulighetene. NRK er den kanalen alle kan se uavhengig av tilknytting til andre kanalpakker eller nyhetsmedier.

I valgårene så har alltid NRK en «valgomat» som skal kunne gi folk mulighet til å ta en enkel og rask runde med partiene om viktige standpunkt for hvilket valg man skal ta, når man går til Valgurnene. Her velger da NRK å IKKE inkludere andre partier enn de som alt har gjennomført et Stortingsvalg og har representasjon på Stortinget.

Industri- og Næringspartiet stiller som et nasjonalt parti, til valg 13 september 2021 på lik linje med alle de andre partiene som er i det nasjonale partiregisteret. I dette registeret finner dere AP, Høyre, SP og alle de som er på Stortinget i tillegg til noen andre partier som er anerkjent som nasjonale partier.

Her kommer allmennkringkasters ansvar inn slik INP vurderer det, ved å sørge for at alle politiske partier blir anerkjent og gitt likeverdig muligheter å informere om målsetning ved deltagelse i årets valgkamp. NRK svikter sitt grunnleggende opphav, ved at de tillater enkeltpersoner i form av Politiske Redaktører til å vurdere «nyhetsverdien» i de forskjellige budskapene.

I et Stortingsvalg er det svært viktig at allmenheten får best mulig tilgang til ytringer og meninger, for å kunne ta de rette og velinformerte valgene vi skal 13 september 2021. Det er et hinder for demokratiet at medier som har status som allmenne kringkastere, og spesielt de som har så store knyttinger mot statlig drift.

Konklusjonen til INP er at NRK bidrar til å hindre og gjennomføre et likeverdig demokratisk valg og det er svært bekymringsverdig at slik praksis skal bli gjennomført i Norge, som av alle andre land oppfattes som et svært demokratisk foregående land. Vi vil med dette leserinnlegget trekke frem behovet for å sikre god informasjon til alle med stemmerett, noe NRK har valgt å bestemme at ikke har nyhetsverdi for den Norske befolkningen.

Godt valg 13 september 2021

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Hans-Peter Kaaresen 9 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnFøyer seg inn i en lang rekke av tilsvarende........."Pompel og Pilt" fortsetter som bidragsytere i underholdningsbransjen.  Teoriene deres er det ...
Anne Mari Sandshamn 11 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
Rasmuss >Rassmussen og Terje Sundsbø påstår følgende sitat, kopiert direkte fra leserinnlegg : " Det finnes flere ferdige fergeavløsningsprosjekter både ...
Geir Ole Sætremyr 15 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDette intervjuet med TØI-forskar Aud Tennøy skildrer mange av dei tiltaka som må til for å nå klimamåla https://www.energiogklima.no/to-grader/ekspertintervju/fire-ting-vi-ma-slutte-med-hvis-vi-skal-na-klimamalene
Espen Heitmann 17 timer siden Meir norsk mat i fylkeskommunen
Nå er det vel liten tvil om at Dordi har ett selektivt forhold til fakta, jeg vil bare minne om ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøHer er kontaktinformasjonhttps://naturvernforbundet.no/ansatte/holger-schlaupitz/
Terje Sundsbø 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrSom vanlig svarer du ikke på de spørsmål du får. Er det vanlig praksis i Naturvernforbundet?Representerer du virkelig Naturvernforbundet?
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse