Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil
Erik Aukan, nestleder Kristiansund FrP
Ytring
16 juni 2021 12:07
Del på Facebook
«Tustna» på tur over Talgsjøen. Foto: Kurt Helge Røsand / KSU.NO
«Tustna» på tur over Talgsjøen. Foto: Kurt Helge Røsand / KSU.NO
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I revidert nasjonalbudsjett fikk FrP gjennomslag for 25 % kutt i fergeprisene. Det vil merkes godt av de som er avhengige av ferge, spesielt pendlere og transportnæringen.

I tillegg kuttes det i bompenger, nærmere bestemt fjernes seks bompengestasjoner. I Møre og Romsdal er det ikke lengre bomstasjoner, de har FrP fått gjennomslag for å fjerne.

Det blir derfor litt merkelig når det kommer påstander på autopilot både fra politiske partier og enkelte redaksjoner om at FrP ikke har levert ved å fjerne bompengene. Nå har vi i Møre og Romsdal null bomstasjoner. Det kan vi vel være glade for. Kommunene som har vedtatt bomstasjoner har gjerne rød-grønt flertall og er vedtatt mot FrPs stemmer.

Nå kuttes det i fergeprisene og FrP ser på fergene som en del av veinettet. Det er fremmet forslag i Stortinget om at riks- og fylkesfergene skal være gratis å bruke, med virkning fra og med 2022. De andre partiene stemte dessverre i mot dette, samtidig som både Sp og Ap har gått ut og sagt at fergene både skulle være gratis og at det skal kuttes i fergeprisene.

annonse

Hvis de mener dette, hvor er de når FrP fremmer forslag om kutt både i fylkestinget og på Stortinget? Jo, de stemmer i MOT???

Det har ikke vært en eneste krone som har vært kuttet på initiativ i fra Arbeiderpartiet eller Senterpartiet. De har stemt mot hver gang FrP har fremmet forslag.

Hadde Ap og Sp lagt like mye innsats i å støtte FrPs forslag om kutt som de gjør å snakke om kutt, ville fergene vært gratis for lenge siden. Det har ikke manglet på gode ord, det har manglet på handling når forslaget lå der.

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Tidligere meningsinnlegg

Siste kommentarer

Takker så mye for publisering KSU! Håper det kan skape en viss debatt :-)
Lama Vik 1 måneder siden Aksekamper i valgkampen
Kva meiner du her, Hofset? "Frykten er at SVV fortsatt forsøker å skjule sannheten når den lovpålagte KS2-kontrollen gjennomføres ved avslutning ...
Lama Vik 1 måneder siden Mulighetenes akse – Romsdalsaksen!
Kva med eit kompromiss, Hofset? Vi bygger Møreaksen konvensjonelt, og så blir Langfjordsambandet pilot for senketunnell? Då er vi kvitt ...
jon ingar eik 1 måneder siden Ei fylkeskommune i «sus og i dus»
Begynn med og flytte ut den politiske kameraderi bedriften Statens Veivesen ut i fra Molde, kanskje helt ut av Fylket,  ...
Terje Sundsbø 1 måneder siden Hemmelighold og bortforklaringer fra SVV
@Rolf Erik PedersenMed gratis ferger vil fergeavløsningsmidlene for Møreaksen øke, og bompengene minke.En rabattert billett på ferga mellom Molde og Vestnes koster ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte