Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
Del på Facebook
Hva er viktigst for kandidatene Jenny Klinge som knapt har sagt noe om sykehuset i Kristiansund sin fremtid, eller hva sier 2.kandidaten Geir Inge Lien fra Vestnes om det samme sykehuset? spør Engeli Johansen i dette innlegget. Arkivbilde fra Kristiansund sykehus. Foto: Kurt Helge Røsand
Hva er viktigst for kandidatene Jenny Klinge som knapt har sagt noe om sykehuset i Kristiansund sin fremtid, eller hva sier 2.kandidaten Geir Inge Lien fra Vestnes om det samme sykehuset? spør Engeli Johansen i dette innlegget. Arkivbilde fra Kristiansund sykehus. Foto: Kurt Helge Røsand
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sykehuset i Kristiansund er den absolutt viktigste saken for Kristiansund Senterparti, skriver de selv i en pressemelding.

Det kan jeg tro de på også. Men hva er viktigst for Møre og Romsdal Senterparti?

Hva er viktigst for kandidatene Jenny Klinge som knapt har sagt noe om sykehuset i Kristiansund sin fremtid, eller hva sier 2.kandidaten Geir Inge Lien fra Vestnes om det samme sykehuset?

Mens både Kjersti Toppe og Per Olaf Lundteigen prisverdig har stått på for Nordmøringene i kampen om fortsatt fødeavdeling i Kristiansund, så har de to som kan komme på Stortinget fra Senterpartiet i Møre og Romsdal vært (bortimot) fraværende.

Både Klinge og Lien er klokkeklar på at de vil bruke titalls milliarder på omkjøringsveien Møreaksen, men de sitter veldig rolig i båten når det kommer til det fremtidige sykehustilbudet i Kristiansund.

Siden sykehusene får betalt for behandlinger de utfører har helseforetaket nå bestemt å legge flere tilbud til Kristiansund for å unngå pasientlekkasje til andre helseforetak. Senterpartiet vil vrake denne finansieringsordningen.

En undersøkelse fra KSU.NO viser at nordmøringene vil velge hvilket sykehus de skal behandles på selv, om de ikke får denne behandlingen i Kristiansund. Senterpartiet er i mot fritt sykehusvalg.

Eneste måten Nordmøre kan få beholde sykehuset med en fullverdi akutt- og fødeavdeling i Kristiansund med Senterpartiet i regjering, er at de får fullt gjennomslag i regjeringsforhandlingene. Hvis ikke vil Nordmøre ikke bare miste akutt- og fødetilbudet, men også andre tilbud, samt muligheten til å velge sykehus utenfor Helse Møre og Romsdal.

Med tanke på hvor lite interessert de to førstekandidatene fra Møre og Romsdal Senterparti er, frykter jeg at det blir Arbeiderpartiets politikk som går seirende ut. Da står Nordmøre igjen med veldig lite.

Det er kanskje også et spørsmål om Senterpartiet faktisk ønsker fullverdig akutt- og fødetilbud i Kristiansund. Vi har vel så langt bare hørt de snakke om fødetilbud ?

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.
  • Denne kommentaren er avpublisert.
    Steinar Hoftaniska Høgsve · 3 år siden
    Våre toppkandidater forholder seg selvsagt til fylkesstyrets enstemmige vedtak fra februar i år om umiddelbar åpning av fødetilbudet ved SNR Kristiansund, samt føde-/ akutt også etter at Hjelset åpner. Dette er i tråd med Senterpartiets forslag i Stortinget.
    Engeli Johansen burde konsentrere kreftene om å skrote foretaksmodellen, som FrP innførte sammen med H og Arbeiderpartiet i stedet for å så tvil om hva Senterpartiet ønsker. Det vet vi best selv.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 13 timer siden Når utredninger er systematisk feil
@Terje SundsbøNei dette er ikkje det samme. Det vil du sjå når du går gjennom voteringane som var gjort. Det kostar ...
Terje Sundsbø 13 timer siden Når utredninger er systematisk feil
@Geir Ole SætremyrSamme type flertallsvedtak som da Stortinget vedtok at staten skulle overta garantiansvaret for bompengedelen på riksveiene?
Det er bra at bystyret kommer med en uttalelse i denne saken, men samtidig virker det som om man ikke ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Når utredninger er systematisk feil
@Terje SundsbøVoteringa er over.Høgre freista å få inn både Hordfast og Vik Molde, samt å prioritere opp Vik Molde. Dette fikk ...
Geir Ole Sætremyr 2 dager siden Når utredninger er systematisk feil
@Terje SundsbøDebatt ferdig. Votering torsdag.
Terje Sundsbø 2 dager siden Når utredninger er systematisk feil
@Geir Ole SætremyrStortingets arbeidsdag er vel slutt, og ventetiden over. Hva ble konklusjonen?
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse