Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Annonse
Del på Facebook
Hva er viktigst for kandidatene Jenny Klinge som knapt har sagt noe om sykehuset i Kristiansund sin fremtid, eller hva sier 2.kandidaten Geir Inge Lien fra Vestnes om det samme sykehuset? spør Engeli Johansen i dette innlegget. Arkivbilde fra Kristiansund sykehus. Foto: Kurt Helge Røsand
Hva er viktigst for kandidatene Jenny Klinge som knapt har sagt noe om sykehuset i Kristiansund sin fremtid, eller hva sier 2.kandidaten Geir Inge Lien fra Vestnes om det samme sykehuset? spør Engeli Johansen i dette innlegget. Arkivbilde fra Kristiansund sykehus. Foto: Kurt Helge Røsand
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sykehuset i Kristiansund er den absolutt viktigste saken for Kristiansund Senterparti, skriver de selv i en pressemelding.

Det kan jeg tro de på også. Men hva er viktigst for Møre og Romsdal Senterparti?

Hva er viktigst for kandidatene Jenny Klinge som knapt har sagt noe om sykehuset i Kristiansund sin fremtid, eller hva sier 2.kandidaten Geir Inge Lien fra Vestnes om det samme sykehuset?

Mens både Kjersti Toppe og Per Olaf Lundteigen prisverdig har stått på for Nordmøringene i kampen om fortsatt fødeavdeling i Kristiansund, så har de to som kan komme på Stortinget fra Senterpartiet i Møre og Romsdal vært (bortimot) fraværende.

Både Klinge og Lien er klokkeklar på at de vil bruke titalls milliarder på omkjøringsveien Møreaksen, men de sitter veldig rolig i båten når det kommer til det fremtidige sykehustilbudet i Kristiansund.

Siden sykehusene får betalt for behandlinger de utfører har helseforetaket nå bestemt å legge flere tilbud til Kristiansund for å unngå pasientlekkasje til andre helseforetak. Senterpartiet vil vrake denne finansieringsordningen.

En undersøkelse fra KSU.NO viser at nordmøringene vil velge hvilket sykehus de skal behandles på selv, om de ikke får denne behandlingen i Kristiansund. Senterpartiet er i mot fritt sykehusvalg.

Eneste måten Nordmøre kan få beholde sykehuset med en fullverdi akutt- og fødeavdeling i Kristiansund med Senterpartiet i regjering, er at de får fullt gjennomslag i regjeringsforhandlingene. Hvis ikke vil Nordmøre ikke bare miste akutt- og fødetilbudet, men også andre tilbud, samt muligheten til å velge sykehus utenfor Helse Møre og Romsdal.

Med tanke på hvor lite interessert de to førstekandidatene fra Møre og Romsdal Senterparti er, frykter jeg at det blir Arbeiderpartiets politikk som går seirende ut. Da står Nordmøre igjen med veldig lite.

Det er kanskje også et spørsmål om Senterpartiet faktisk ønsker fullverdig akutt- og fødetilbud i Kristiansund. Vi har vel så langt bare hørt de snakke om fødetilbud ?

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.
  • Denne kommentaren er avpublisert.
    Steinar Hoftaniska Høgsve · 2 år siden
    Våre toppkandidater forholder seg selvsagt til fylkesstyrets enstemmige vedtak fra februar i år om umiddelbar åpning av fødetilbudet ved SNR Kristiansund, samt føde-/ akutt også etter at Hjelset åpner. Dette er i tråd med Senterpartiets forslag i Stortinget.
    Engeli Johansen burde konsentrere kreftene om å skrote foretaksmodellen, som FrP innførte sammen med H og Arbeiderpartiet i stedet for å så tvil om hva Senterpartiet ønsker. Det vet vi best selv.
Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Klippfiskadagan 2023
Annonse
Klippfiskadagan 2023

Innlogging

Tidligere meningsinnlegg

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 2 timer siden Beskjed om å flytte?
@Anne Mari SandshamnJoda, jeg kan se for meg et slikt scenario, en skyssbåt stor nok til å ta imot flere tusen passasjerer ...
Terje Sundsbø 2 timer siden Prioritering av E136 Eksportveien
@Anne Mari SandshamnHvordan kan jeg gi andre linker med tilsvarende innhold, når slike linker ikke finnes? Og ikke prøv å kverulere med ...
Anne Mari Sandshamn 8 timer siden Prioritering av E136 Eksportveien
@Terje SundsbøHvorfor? Er du ikke voksen nok til å svare på det du blir etterspurt? Eller er sannheten at du ikke ...
Anne Mari Sandshamn 8 timer siden Beskjed om å flytte?
@Terje SundsbøPoenget er at siden du og RR sammeligner og påstår det er MYE verre at Gossen og Otrøya blir uten ...
Terje Sundsbø 12 timer siden Beskjed om å flytte?
@Anne Mari SandshamnHva er poenget med spørsmålet ditt? Det har jo ingen relevans til saken. Du kunne like gjerne spurt om jeg ...
Terje Sundsbø 12 timer siden Prioritering av E136 Eksportveien
@Anne Mari SandshamnKanskje du kan gi eksempler på andre linker som på tilsvarende måte underbygger synspunktene som presenteres?
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte