Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
Del på Facebook
Hva er viktigst for kandidatene Jenny Klinge som knapt har sagt noe om sykehuset i Kristiansund sin fremtid, eller hva sier 2.kandidaten Geir Inge Lien fra Vestnes om det samme sykehuset? spør Engeli Johansen i dette innlegget. Arkivbilde fra Kristiansund sykehus. Foto: Kurt Helge Røsand
Hva er viktigst for kandidatene Jenny Klinge som knapt har sagt noe om sykehuset i Kristiansund sin fremtid, eller hva sier 2.kandidaten Geir Inge Lien fra Vestnes om det samme sykehuset? spør Engeli Johansen i dette innlegget. Arkivbilde fra Kristiansund sykehus. Foto: Kurt Helge Røsand
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sykehuset i Kristiansund er den absolutt viktigste saken for Kristiansund Senterparti, skriver de selv i en pressemelding.

Det kan jeg tro de på også. Men hva er viktigst for Møre og Romsdal Senterparti?

Hva er viktigst for kandidatene Jenny Klinge som knapt har sagt noe om sykehuset i Kristiansund sin fremtid, eller hva sier 2.kandidaten Geir Inge Lien fra Vestnes om det samme sykehuset?

Mens både Kjersti Toppe og Per Olaf Lundteigen prisverdig har stått på for Nordmøringene i kampen om fortsatt fødeavdeling i Kristiansund, så har de to som kan komme på Stortinget fra Senterpartiet i Møre og Romsdal vært (bortimot) fraværende.

Både Klinge og Lien er klokkeklar på at de vil bruke titalls milliarder på omkjøringsveien Møreaksen, men de sitter veldig rolig i båten når det kommer til det fremtidige sykehustilbudet i Kristiansund.

Siden sykehusene får betalt for behandlinger de utfører har helseforetaket nå bestemt å legge flere tilbud til Kristiansund for å unngå pasientlekkasje til andre helseforetak. Senterpartiet vil vrake denne finansieringsordningen.

En undersøkelse fra KSU.NO viser at nordmøringene vil velge hvilket sykehus de skal behandles på selv, om de ikke får denne behandlingen i Kristiansund. Senterpartiet er i mot fritt sykehusvalg.

Eneste måten Nordmøre kan få beholde sykehuset med en fullverdi akutt- og fødeavdeling i Kristiansund med Senterpartiet i regjering, er at de får fullt gjennomslag i regjeringsforhandlingene. Hvis ikke vil Nordmøre ikke bare miste akutt- og fødetilbudet, men også andre tilbud, samt muligheten til å velge sykehus utenfor Helse Møre og Romsdal.

Med tanke på hvor lite interessert de to førstekandidatene fra Møre og Romsdal Senterparti er, frykter jeg at det blir Arbeiderpartiets politikk som går seirende ut. Da står Nordmøre igjen med veldig lite.

Det er kanskje også et spørsmål om Senterpartiet faktisk ønsker fullverdig akutt- og fødetilbud i Kristiansund. Vi har vel så langt bare hørt de snakke om fødetilbud ?

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.
  • Denne kommentaren er avpublisert.
    Steinar Hoftaniska Høgsve · 2 år siden
    Våre toppkandidater forholder seg selvsagt til fylkesstyrets enstemmige vedtak fra februar i år om umiddelbar åpning av fødetilbudet ved SNR Kristiansund, samt føde-/ akutt også etter at Hjelset åpner. Dette er i tråd med Senterpartiets forslag i Stortinget.
    Engeli Johansen burde konsentrere kreftene om å skrote foretaksmodellen, som FrP innførte sammen med H og Arbeiderpartiet i stedet for å så tvil om hva Senterpartiet ønsker. Det vet vi best selv.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 10 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøHer er kontaktinformasjonhttps://naturvernforbundet.no/ansatte/holger-schlaupitz/
Terje Sundsbø 11 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrSom vanlig svarer du ikke på de spørsmål du får. Er det vanlig praksis i Naturvernforbundet?Representerer du virkelig Naturvernforbundet?
Geir Ole Sætremyr 15 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu får bruke energi på å finne ut av Naturvernforbundet sitt formål.
Terje Sundsbø 18 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrSom vanlig svarer du ikke på de spørsmålene du får. Er ikke det litt pinlig å representere Naturvernforbundet på en ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu er i det filosofiske hjørnet i dag. Du får ta deg ei misjonsferd, sville for sville,  og sjå kor ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrBurde ikke heller du alliere deg med Frank Sve (Frp)? I følge Hans-Peter Kaaresen blir jo Frank Sve (Frp) den ...
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse