Annonse
Annonse
Hva er viktigst for kandidatene Jenny Klinge som knapt har sagt noe om sykehuset i Kristiansund sin fremtid, eller hva sier 2.kandidaten Geir Inge Lien fra Vestnes om det samme sykehuset? spør Engeli Johansen i dette innlegget. Arkivbilde fra Kristiansund sykehus. Foto: Kurt Helge Røsand
Hva er viktigst for kandidatene Jenny Klinge som knapt har sagt noe om sykehuset i Kristiansund sin fremtid, eller hva sier 2.kandidaten Geir Inge Lien fra Vestnes om det samme sykehuset? spør Engeli Johansen i dette innlegget. Arkivbilde fra Kristiansund sykehus. Foto: Kurt Helge Røsand
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.

Sykehuset i Kristiansund er den absolutt viktigste saken for Kristiansund Senterparti, skriver de selv i en pressemelding.

Det kan jeg tro de på også. Men hva er viktigst for Møre og Romsdal Senterparti?

Hva er viktigst for kandidatene Jenny Klinge som knapt har sagt noe om sykehuset i Kristiansund sin fremtid, eller hva sier 2.kandidaten Geir Inge Lien fra Vestnes om det samme sykehuset?

Mens både Kjersti Toppe og Per Olaf Lundteigen prisverdig har stått på for Nordmøringene i kampen om fortsatt fødeavdeling i Kristiansund, så har de to som kan komme på Stortinget fra Senterpartiet i Møre og Romsdal vært (bortimot) fraværende.

Både Klinge og Lien er klokkeklar på at de vil bruke titalls milliarder på omkjøringsveien Møreaksen, men de sitter veldig rolig i båten når det kommer til det fremtidige sykehustilbudet i Kristiansund.

Siden sykehusene får betalt for behandlinger de utfører har helseforetaket nå bestemt å legge flere tilbud til Kristiansund for å unngå pasientlekkasje til andre helseforetak. Senterpartiet vil vrake denne finansieringsordningen.

En undersøkelse fra KSU.NO viser at nordmøringene vil velge hvilket sykehus de skal behandles på selv, om de ikke får denne behandlingen i Kristiansund. Senterpartiet er i mot fritt sykehusvalg.

Eneste måten Nordmøre kan få beholde sykehuset med en fullverdi akutt- og fødeavdeling i Kristiansund med Senterpartiet i regjering, er at de får fullt gjennomslag i regjeringsforhandlingene. Hvis ikke vil Nordmøre ikke bare miste akutt- og fødetilbudet, men også andre tilbud, samt muligheten til å velge sykehus utenfor Helse Møre og Romsdal.

Med tanke på hvor lite interessert de to førstekandidatene fra Møre og Romsdal Senterparti er, frykter jeg at det blir Arbeiderpartiets politikk som går seirende ut. Da står Nordmøre igjen med veldig lite.

Det er kanskje også et spørsmål om Senterpartiet faktisk ønsker fullverdig akutt- og fødetilbud i Kristiansund. Vi har vel så langt bare hørt de snakke om fødetilbud ?

Du må være logget inn for å kommentere.


Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.
  • Denne kommentaren er avpublisert.
    Steinar Hoftaniska Høgsve · 5 måneder siden
    Våre toppkandidater forholder seg selvsagt til fylkesstyrets enstemmige vedtak fra februar i år om umiddelbar åpning av fødetilbudet ved SNR Kristiansund, samt føde-/ akutt også etter at Hjelset åpner. Dette er i tråd med Senterpartiets forslag i Stortinget.
    Engeli Johansen burde konsentrere kreftene om å skrote foretaksmodellen, som FrP innførte sammen med H og Arbeiderpartiet i stedet for å så tvil om hva Senterpartiet ønsker. Det vet vi best selv.
Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Tidligere meningsinnlegg

Siste kommentarer

Hva i all verden har Arbeiderpartiet mot norsk natur?"Hva i all verden har Rødt mot norske industriarbeidere?" Slik spør Per ...
Bjørn Nøstvold 2 dager siden Norges hemningsløse eksport av strøm inn i EU
Så enig.Veien ut av dette er ved neste korsvei å støtte partier som vil det annerledes. En finner de stort ...
Øyvind Hoksnes 2 dager siden Det einaste som er destruktivt er Møreaksen!
@Petter E. OlsenSå du vil ordne med altfor djup tunnel som ikkje blir godkjent etter dagens standard samt i tillegg bygge Kjerringsundet ...
Kl. 08:10: Bedriftsbesøk hos eSEA Marine AS i Kristiansund. Offshorebedrift som blant annet jobber med å hente opp avfall frå ...
Geir Gerhard Greger 10 dager siden Grødahl: – Flott at Geir engasjerer seg
Hei, Arne. Tusen takk for oppklaring og svar på mitt innlegg. Jeg hadde ikke fått med meg at kirurgien skal forsette ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i større format og valg av periode. Her vil du også kunne finne tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte