Annonse
Annonse
Del på Facebook
Geir Gerhard Greger takker Kristiansund kommune og byens politikere som nå gjør det mulig å få fullført Atlanten stadion. Foto: Steinar Melby /KSU.NO
Geir Gerhard Greger takker Kristiansund kommune og byens politikere som nå gjør det mulig å få fullført Atlanten stadion. Foto: Steinar Melby /KSU.NO
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.

Tusen takk til Kristiansund kommune. Dette er en gledens dag for friidretten og idretten i Kristiansund. 

Jeg vil rette en stor takk til Kristiansund kommune og byens politikere som nå gjør det mulig å få fullført Atlanten stadion. Det har vært en lang og kronglete prosess, men nå er byen og Norodd kommet i mål. Kommunen/ politikere har tenkt helhetlig, og har nå sørget for at det ble bevilget penger til siste fase.

Dette anlegget vil være til stor glede for friidretten, men også for fotballen i Kristiansund. I tillegg vil anlegget bety mye for de som ikke driver med organisert idrett. Her kan de benytte seg av løpebanen både til å jogge, gå og annen fysisk aktivitet. 

Utendørs treningsutstyr på området

Utenfor Allanengen skole, har man kanskje et av Norges flotteste «idrettsanlegg». Treningsapparatene og utstyret som er satt ut, er av høy kvalitet. Dette er et anlegg som alle i byen kan benyttes seg av helt gratis.  

Er det mulig at man kan plassere ut tilsvarende apparater inne på det nye området til Atlanten Stadion?

Tilsvarende utstyr kan også plasseres på området hvor det nye friidrettsanlegget skal ligge. Da vil de som ikke driver organisert idrett få tilgang både til løpebane hvor de kan både løpe og gå, samt at de har tilgang til gode treningsapparater.  Et bra tilskudd til folkehelsen. 

Treningsopplegg for de som ikke driver med organisert idrett

Jeg håper at Norodd friidrett vil sette i gang et treningsopplegg også for de i byen som ikke driver med organisert idrett. Jeg tror at mange i byen vil få stor glede av Atlanten stadion i tiden fremover som et flerbruksanlegg. Dette gjelder både ungdommer som ikke føler det bekvemt å delta i en organisert idrett, eller godt voksne som har lyst å holde seg i form, samt møte andre mennesker for en uformell prat. Er dette mulig å få til? Ja, det tror jeg er fullt mulig.

I mine år som ansatt i treningskjeden ELIXIA Nordic, er min erfaring at disse gruppene forblir medlemmer dersom de har en slags mentor som ivaretar de og gir de rettledning. Nye medlemmer som har liten eller ingen treningsbakgrunn, og som kun får de 2 obligatoriske timene da de starter opp medlemskapet, forsvinner ganske raskt. Medlemmer som får hjelp utover disse timene, av treningsvenner og observante ansatte, får rutiner og inspirasjon og forblir medlemmer over lengre tid. Dette vil naturlig nok påvirke folkehelsen.

I forlengelsen av dette drister jeg meg til å utfordre/ invitere Norodd friidrett til følgende: Kan Norodd friidrett være denne «mentoren» som jeg viser til overfor?

Artikkelen fortsetter under annonsen

«Norodd Mosjon»

Kan Norodd f eks danne en ny avdeling/ undergruppe i klubben?  F eks «Norodd Mosjon». I denne gruppen kan alle som faller utenom den organiserte og konkurransedelen i laget bli medlem. Norodd kan stille med mannskap til utendørstrening på faste dager hele året.

Dette kan bety en større medlemsmasse til klubben. Disse medlemmene vil bli en ressurs for Norodd i fremtiden.

Når Atlanten stadion står ferdig høsten 2023, forventes det at Norodd skal arrangere stevner for egne medlemmer, nasjonale og kanskje internasjonale stevner. Å arrangere stevner krever store ressurser i alle ledd.

Norodd friidrett har ligget ganske «langt nede» de siste årene på grunn av manglende stadion. Dette betyr at de i fremtiden må utdanne nye funksjonærer, trenere og annet personell for å møte de kravene som skal til for å arrangere et friidrettsstevne.

Hjelp til selvhjelp

Kan «Norodd Mosjon» være en slik samarbeidspartner til å arrangere stevner? Man må anta at en slik gruppe vil finnes personer som er ressurssterke, har lang erfaring fra arbeidslivet, organisasjoner og fra idrettsmiljøet. I tillegg en ulik alderssammensetning. Alle disse medlemmene vil være en ressurs for klubben på en eller annen måte. I tillegg vil det være enklere å rekruttere nye yngre medlemmer til klubben når en bestefar eller bestemor allerede er medlemmer i klubben. Jeg tror mange vil være medlem av et idrettslag uten at det forventes at de skal på en joggetur rundt Nordlandet for å være medlem. Mange vil sette pris på å være en del av et miljø og en klubb. Tilhørighet tror jeg er viktig for oss alle.

Helge, Oddbjørn, Ole Birger, Ann – Mari, Tron K. og Arnt E med flere, kan dette være ide å jobbe videre med?

Tusen takk til Kristiansund kommune og byens politikere.

Av: Geir Gerhard Greger, tidligere leder av Norodd Friidrett

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Tidligere meningsinnlegg

Siste kommentarer

@Rolf Erik PedersenBevilgningene til Nye Veier og SVV kommer fra den samme pengesekk som vi alle finansierer – skattepengene. Det er ikke ...
@Terje SundsbøSve har rett I at vi har nok penger til å bygge mye vei.Men å bygge en standard vi ikke ...
Bjørn Nøstvold 3 dager siden 17. mai-appell
Så enig. Det har gått i feil retning helt siden 1994, hvor EU vennlige partier har godkjent over 13000 direktiver ...
Nils Hagseth 7 dager siden Eksportvegen fremfor Møreaksen
Kvifor er det så viktig å sette desse prosjekta opp mot kvarandre? "Nye veier " styrer det eine og vegvesenet ...
I følge Frank Sve (Frp), så er det rikelig med penger til å bygge veier: «Frp mener regjeringen har mer ...
Geir Gerhard Greger 12 dager siden Klimabispen møter olje og gassbyen
Kanskje hun kommer til byen for å gi byen den siste olje..
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i større format og valg av periode. Her vil du også kunne finne tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte