Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Del på Facebook
Senterpartiet åpnet valgkampen 19. juni på Rådhusplassen i Kristiansund, hvor stortingsrepresentantene Kjersti Toppe (bildet) og Per Olaf Lundteigen nok en gang slo fast at et sterkt SP er avgjørende for framtida til sykehuset i Kristiansund. Foto Steinar Melby / KSU.NO
Senterpartiet åpnet valgkampen 19. juni på Rådhusplassen i Kristiansund, hvor stortingsrepresentantene Kjersti Toppe (bildet) og Per Olaf Lundteigen nok en gang slo fast at et sterkt SP er avgjørende for framtida til sykehuset i Kristiansund. Foto Steinar Melby / KSU.NO
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Når et parti vokser seg større må man regne med angrep fra alle kanter. Det opplever vi i Senterpartiet så til de grader i denne valgkampen.

Jeg frykter at angrepene både fra ytterste venstre og ytterste høyre i sykehussaken blir hyppigere i ukene fram mot valget 13. september.

Representanter fra Rødt har den siste tida brukt usedvanlig mye tid på å forsøke å så tvil om hva Senterpartiet mener. Samtidig kaster FrP seg på debatten, og hevder nå at de er for varig føde og akutt i Kristiansund. Så sent som i mai 2020 stemte FrP mot et forslag fra SP og SV om å bevare sykehuset i Kristiansund. Samtidig stemte FrP i 2017 for å selge bygningsmassen i Kristiansund for å finansiere­­­­ fellessykehuset på Hjelset. Frp, H og AP sørget for å innføre helseforetaksmodellen i 2001. Jeg oppfordrer velgerne om selv å avgjøre hvor troverdige ytre høyre er i denne saken.

Da Senterpartiet åpnet valgkampen 19. juni, ba Bunadsgeriljaen om å få være med på arrangementet på rådhusplassen. De inviterte andr­­­e partier til å delta. Det ble en ubetinget suksess. Ikke minst for Senterpartiet, da Kjersti Toppe og Per Olaf Lundteigen nok en gang slo fast at et sterkt SP er avgjørende for framtida til sykehuset i Kristiansund:

«Det er uaktuelt for Senterpartiet å gå inn i en regjering som ikke vil videreføre føde/akutt ved sykehuset i Kristiansund».

Klarere kan det vel ikke sies. Til og med AP-ordfører Kjell Neergaard håpet at SP ville vinne denne kampen.

Jeg har i det lengste håpet at alle gode krefter kunne samles i kampen for å bevare funksjonene ved sykehuset i Kristiansund, uansett parti. På facebook er felles front etterlyst. De siste dagene har vist at dette håpet er bortimot fåfengt.  Nordmørslista og Bunadsgeriljaen har insett at et sterkt SP er nødvendig i kampen for sykehuset. Det har ikke gått inn hos Rødt og Frp. De siste er nå mot alt de for få måneder var for.

Jeg skjønner hvorfor Stein Kristiansen og Rødt fortsetter som de gjør. Han er redd for Senterpartiet og vår framgang. Han er redd for et parti, som mener det samme som Rødt i denne saken, men som ser ut til å gjøre det langt bedre enn Rødt ved valget.

Jeg har alltid sett på Stein Kristiansen som en redelig og forutsigbar politiker, som fram til nå med styrke har frontet egen politikk framfor å så tvil om andres.

Jeg ønsker alle som kjemper for sykehuset i Kristiansund alt godt, men kommer ikke til å synke ned på Rødts nivå. Til det er sykehuskampen for viktig.

Vi i Kristiansund Senterparti kommer aldri til å gi oss på dette valgets hovedsak. Vi kommer til å gjenta, kanskje til det kjedsommelige, hva hovedpunktene i Senterpartiets politikk er:

  • Skrot helseforetaksmodellen
  • Vi vil bevare sykehusene i Kristiansund, Molde, Ålesund og Volda i tråd med målsettinga om tjenester nær folk
  • Vi skal være med på sørge for et nytt sykehus i Molde, det er på høy tid

Jeg skulle ønske at også Rødt så verdien av å samarbeide om felles sak, og i stedet bruke tid og krefter på sine åpenbare politiske motstander på ytre høyre fløy.

Jeg anbefaler alle til å komme på rådhusplassen i Kristiansund lørdag 31. juli. Da blir det mulig å treffe vår partileder Trygve Slagsvold Vedum, som kommer til å delta på SP-stand mellom 16 og 17.

Av: Steinar H. Høgsve, leder Kristiansund Senterparti

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.
  • Denne kommentaren er avpublisert.
    Svein Erik Leren · 2 år siden
    I Stortinget stemte Frp, SV og Sp 14. mai i fjor, sammen for et forslag om å bevare fødeavdelingen i Kristiansund, også etter at SNR står ferdig. Men hvor ble det stemt over forslag fra SP og SV om å bevare sykehuset i Kristiansund Høgsve?
    • Denne kommentaren er avpublisert.
      Ketil Strand Andersen · 2 år siden
      @Svein Erik Leren Det er samme sak!
    • Denne kommentaren er avpublisert.
      Svein Erik Leren · 2 år siden
      @Ketil Strand Andersen Samme sak Andersen? Om det er avstemmingen i Stortinget 14. mai 2020 Høgsve viser til, ble forslag 23 fra Frp, SV og Sp nedstemt mot disse partiene sine stemmer. Frp stemte altså for å bevare fødeavdelingen også etter at SNR står ferdig. Så ble det også votert over forslag 22 om å bevare fødeavdelingen i Kristiansund til SNR står ferdig, og som kjent ble dette vedtatt. Det ble ikke fremmet noe forslag om å bevare sykehuset i Kristiansund. Men Høgsve må gjerne opplyse meg om når og hvor en slik avstemming fant sted i mai i fjor.
  • Denne kommentaren er avpublisert.
    Olav Nygård · 2 år siden
    SP-velgere (og andre rødgrønne) kan med fordel stemme taktisk om så for å få Rødt over sperregrensen. Det samme som Høyre-velgere gjorde for Venstre. Nordmøre vil komme styrket ut om så skjer, ikke bare når det gjelder sykehussaken. Personlig så oppfatter jeg ikke Rødt sitt innspill som angrep på SP, men heller en realitetsorientering og det må SP i Kristiansund og Nordmøre tåle.
  • Denne kommentaren er avpublisert.
    Ketil Strand Andersen · 2 år siden
    Veldig bra fra Sp.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 45 minutter siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøSlik som lekkasjane frå NTP framstår så snakkar ein om 12 år fram i tid, og ditto behov. Rv 15 ...
@Geir Ole SætremyrAlt er politikk – om trafikken skal reduseres med bompenger, eller om tunnelen skal utvides med enda ett løp.På Sunnmøre ...
@Geir Ole SætremyrAlt er politikk – om trafikken skal reduseres med bompenger, eller om tunnelen skal utvides med enda ett løp.På Sunnmøre ...
@Geir Ole SætremyrDet må uansett sendes inn en bompengeproposisjon, om fjordkryssingen på Møreaksen tas samlet eller om den deles i to trinn. ...
Geir Ole Sætremyr 20 timer siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøDet RR vil er å dele trinn 1 i to delstrekningar. Etter slik eg forstår vil der måtte sendast inn ...
Geir Ole Sætremyr 20 timer siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøPå sikt vil det nok komme krav om avlasting, og ny tunellI første omgang foreslår SVV å innføre bompengar for ...
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse