Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Annonse
Del på Facebook
Foto: Kurt Helge Røsand / KSU.NO
Foto: Kurt Helge Røsand / KSU.NO
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kva er igjen av Ap og Kjølmoen sitt ferjeløfte, fyrst var det 50 prosent kutt, no har dette blitt til 25 prosent, og dei skal liksom innarbeide dette over 4 år, som garantert då berre forsvinn i horisonten.

Frå før huskar vi Ap og Kjølmoen som styrer fylket køyrde ferjeprisane til himmels her i fylket, ropa om sveltefora fylkeskommune, gjekk brått med 313,5 mill kr i overskot, og vart tvinga av pandemi og regjering til å setje ned prisane .

«Ferjepolitisk wonderboy» står på t-skjorta til Kjølmoen, men kva har Kjølmoen, Ap og Sp gjort med ferjeprisane i praksis?

Fint lite, anna enn lovnadar i hytt og pine som fyrst var 50 prosent, så til 25 prosent etter at FrP faktisk ilag med regjeringa sette ned prisane med 25 prosent i heile landet frå 1 juli, og no famlar Ap etter bortforklaringar.

Huskar godt for nokre veker sidan same dagen som FrP fekk gjennomslag for å kutte ferjeprisane med 25 prosent, så reiste Kjølmoen og co rundt med heimesnikra plakater om 50 prosent kutt av ferjeprisane.

Kvifor har ikkje Ap og Kjølmoen gjort noko med ferjeprisane her i fylket på dei 20 av 24 ferjestrekningar som Ap, Kjølmoen og Sp styrar?

Nei, dei brukar hundrevis av millioner av Kr på svindyrt bypakker, unødvendige prosjekt og auka administrasjon på fylkeshuset, og alt dreiar seg om prioritering og manglande vilje til å prioritere ferjedrifta.

FrP og underteikna har gong etter gong fremma framlegg i fylkestinget dei to siste års om kutt i ferjeprisane her i fylket, ferjepolitisk Wonderboy Kjølmoen, har stemt imot KVAR ein einaste gong»

FrP kjempar for gratis ferjer i heile landet, og fremma framlegg om dette i Stortinget i sommar som også Ap stemte imot.

Ca. 3 milliard kr ville dette kosta og den reelle kostnaden er lik null med tanke på den enorme avgifts og kostnadsbesparande effekten dette ville fått for folk flest og næringslivet.

FrP krev gratis ferjer!

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Frode Hoseth 2 timer siden Skrot fergene
@Terje SundsbøKanskje heier man på selve EUROPAVEIEN på forskjellig måte, men det behøver ikke bety at man er imot fergefri forbindelse ...
Terje Sundsbø 2 timer siden Skrot fergene
@Frode HosethFergefri E39 Møreaksen handler om å erstatte fergene. Ikke bare over Romsdalsfjorden, men også til øyene Otrøya og Gossen. Men ...
Frode Hoseth 7 timer siden Skrot fergene
Fremfor å være en brobygger i det öppna landskap har Sundsbø gått under jorden med tunellsyn. Er det korrekt oppfattet?Fra ...
Terje Sundsbø 14 timer siden Skrot fergene
@Rolf Erik PedersenDu sidestiller kostnad for drift av ferger med drift av vei i dagen? Du må sammenligne drift av tunneler med ...
Terje Sundsbø 15 timer siden Skrot fergene
@Rolf Erik PedersenEn gjennomsnittlig elbil bruker 3,7 kWt på å krysse fjorden via Møreaksen (tall fra Sintef). Hvilken omvei er det du ...
Rolf Erik Pedersen 15 timer siden Skrot fergene
@Terje SundsbøTror ikke du vet hva bærekraft er.Fjordkryssingen er I NTP.Når Møreaksen ble valgt til å ligge i planen, var det ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse