Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Annonse
Del på Facebook
Foto: Beate Oma Dahle / NTB
Foto: Beate Oma Dahle / NTB
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Et sprang i holdningen og respekten for Rødts politikk, sammen med en flott innsats fra Røde lokalpolitikere, som med meningers mot tar opp kampen for saker i lokalsamfunnet. Aktive Rødt-ere, som ikke lar seg underkaste den disiplineringen og tafattheten vi finner i mange kommunestyrer. Vi er i ferd med å gjøre et historisk valg og det er vi stolte over.

Vi lar oss ikke kneble, og faller ikke i staver for løfter om laurbærkranser og lønn. Vår deltakelse i politisk arbeid er motivert ut fra at vi er med for å gjøre forandringer. Det er ikke mangel på saker og en av våre viktigste saker er kampen mot forskjells-Norge. Større økonomiske og sosiale ulikheter bidrar til å svekke samholdet i vårt samfunn, og åpner for en alles kamp mot alle, hvor seierherren er og blir de pengesterke og ressurssterke. Dette er det praktiske innholdet i det klassesamfunnet vi har vokst opp med, men som vi ikke skal finne oss i.

Det er så visst ikke noen naturkatastrofe at det mangler penger til tannhelse, opprettholdelse av velferdstilbud i våre kommuner eller skoler. Det er en ønsket politisk utvikling, som forsterkes hver gang det tas penger ut av fellesskapets kasse og gis til skattelette, eller gjennom andre direkte tilskudd til private. Når kommuner og fylkeskommuner sultefores og det offentlige må balansere på en knivsegg for å løse velferdsoppgaver, så er dette en direkte undergraving av vårt velferdssamfunn, som rammer de mest utsatte.

At det å angripe denne politikken blir framstilt som å være demokratifiendtlig og autoritært, forteller mer om de som angriper Rødt enn hva det forteller om Rødt. Redselen for å miste privilegier, penger og innflytelse er et ondartet virus det ennå ikke er funnet noen vaksine mot, og historien har lært oss at det hjelper lite med medisinering.

Fra Rødts side er den beste og eneste resepten å ta dette som en politisk kamp i all offentlighet for å forsvare og bygge velferd. Vi ønsker forandringer, og skulle vi bli hundset og refset fra høyresida på dette, tar vi det heller som en honnør for at vi er på vei i rett retning.

Bare så det er sagt, vi har overhodet ingen interesse av å trekke våre politiske motstandere ned i skitten. Og, for ikke å legge noe imellom: Stem Rødt folkens!

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 2 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Terje SundsbøDu marmar på med ditt og spissformuleringar.
Terje Sundsbø 2 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Geir Ole SætremyrDu har rett i at realisme er en dyd – gratis ferge koster staten dyrt. Fergeavløsningsprosjekter blir derfor mer lønnsomme ...
Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Terje SundsbøRealisme er også ein dyd. Sande Fastllandssamband AS har eksistert i 20 år+. Urealistisk. Nå oppgraderast fergebåsane på 4 stopp ...
Terje Sundsbø 3 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Geir Ole SætremyrDu har altså brukt snart én time på å vente på ferger, og brukt nesten én time om bord på ...
Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Terje SundsbøDer er ein feil ved oppsettet over forbruk på ferga mellom Vestnes og Molde. Ikkje samme frekvens på lørdag, søndag ...
Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Terje SundsbøDersom du har et snev av geografikunnskap vil du ha fått med deg at eg på vei til Sandsøya så ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse