fbpx
Annonse
Annonse
Rune Ulfsnes, Nordmørslista i Aure
Ytring
14 august 2021 09:19
Illustrasjonsbilde fra Aure med smalsundet, Aursundet og Aure sentrum. Foto: Steinar Melby / KSU.NO
Illustrasjonsbilde fra Aure med smalsundet, Aursundet og Aure sentrum. Foto: Steinar Melby / KSU.NO
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.

Jeg har forståelse for argumentene for å bli i M&R, men føler vel at de i første rekke er av følelsesmessig art, noe som for øvrig er helt legitimt.

Tilhørighet er viktig og reelt. For min egen del har dette ikke betydd like mye. Jeg kommer jo fra "nordbygda" og storparten av slekta har kommet fra Trøndelag, men uten at akkurat det har så stor betydning.

Som innbyggere i en kommune vi er glade i, så blir vi jo på mange måter som lojale barn, som gjerne vil forsvare våre «foreldre» selv om vi vet at de kanskje ikke er verdens beste foreldre. I dette tilfellet er fylkeskommunen M&R våre foreldre.

I Aure har vi i flere mannsaldre gått rundt å ventet på forskudd på arv, men dessverre har vi en eldre søster i Romsdal og en storforlangende storebror på Sunnmøre, som er bedre til å smiske seg innpå våre foreldre. Så de har fått forskudd på arv flere ganger faktisk, men ikke jeg.

Som minstemann har jeg derimot fått mye kos, og fagre løfter, særlig hver "runddag" hvert 4 år.

De har fristet med så mangt, bare jeg blir boende hjemme! De andre to har jo forlengst fått det som måtte til for å stå på egne ben.

Unntaket kom for ca. 30 år siden når jeg i sterk opposisjon til mine foreldre ble gjengmedlem, og begynte å konspirere imot mine respektive. For enkelhets skyld greide vi da å trikse mine besteforeldre til å utstyre rommet mitt med en hel del inntektsbringende utstyr, slik at jeg i noen år ikke behøvde å bry meg så veldig mye om mine foreldre sto å dundret på døra, og forlangte utstyret utlevert til noen av mine søsken.

Imidlertid fikk opphavet greie på hva som hadde skjedd, og fikk gjengen oppløst. Sjefen for gjengen ble sparket dessverre. I og med at sjefen også var avslørt, fikk mine foreldre greie på hva vi hadde gjort, og gav "oppskriften" til mine søsken. Noe de raskt begynte å bruke sjøl. Alle mine videre forsøk på å stå på egne ben ble dermed blokkerte.

Takk og lov at jeg har to tanter som bor nord for meg!! -Og nå har de til og med flytta sammen. Jaja ikke alle finner seg noen utenfor familien å dele livet med. Slik er det bare.

Men åkkesom, jeg har fått tilbud om å få bo hos dem, så når barnevernet ikke ønsker å gripe inn, og mine besteforeldre later som om de ikke hører, så tror jeg det er den beste løsningen.

Det har gått så lang tid nå, at jeg tviler på om mine foreldre noen gang kommer til å forandre seg. Skal jeg gjette, så tipper jeg at rommet mitt blir leid ut så fort jeg har flyttet ut.

Du må være logget inn for å kommentere.


Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
Årbok - Nordmøre Historielag

Tidligere meningsinnlegg

Siste kommentarer

Børre Rønningen 15 minutter siden Sp/Ap regjeringa, Høgre og SV, sviktar «vanlige folk»
Den nye Regjeringa sviktar fundamentalt med uforsvarleg og uventa  HØGE kraftprisar! Vanskeleg for oss vanlege veljarar å forstå  og godta ...
Skal bostøtte være en løsning mot vedvarende høye strømpriser i pressområder i Norge?Kraftforbruket innenlands må løsrives fra Nordpool og priser ...
Bjørn Nøstvold 2 dager siden Vedum: Ingen mirakelkur mot høye strømpriser
Kraftforbruket innenlands må løsrives fra Nordpool og priser som varierer med europeiske priser. Folket som eiere av storparten av kraftproduksjonen ...
Reknar med at miljøpartiet FRP også ønsker å stoppe miljøverstingene Hafast, Hordfast, Borgundfjordtunnellen også. Frank har verkeleg snudd i miljøsaka ...
Kan ikke noen ta et luftfoto, eller et kart, og tegne en rød strek der trappen skal gå?
Ketil Strand Andersen 3 dager siden «How dare U?»
Spot on!!
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte