Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
Del på Facebook
Illustrasjonsfoto: Pexels
Illustrasjonsfoto: Pexels
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I et innlegg slenger FrPs stortingskandidat Engeli Johansen sterke og usanne beskyldninger mot Aps Per Vidar Kjølmoen.

Fakta er at det er Frp og Høyre som har styrt Norge de siste åtte årene. I seks av disse årene har Frp hatt Samferdselsministeren – som aldri, ikke én eneste gang, bevilget statlige penger til å få halvert fergetakstene. Fakta er at dette skapte sterkt folkelig engasjement og et organisert opprør.

Aps Stortingskandidat Per Vidar Kjølmoen satte da i gang arbeidet med for å få halvert fergetakstene. Romsdals Budstikke skriver: «Ferjetakster er Per Vidar Kjølmoens udiskutable hjertesak. På nyåret fikk han presset gjennom at Arbeiderpartiet lover å halvere ferjetakstene over hele landet. Det utløste en enorm budkrig i de andre partiene, og gjorde Kjølmoen til en slags ferjepolitisk wonderboy ...» Fakta.

At Frp ikke liker sannheten, får så være. Men den saftige språkbruken hjelper ikke Frp i forsøket på å tåkelegge fakta. Alle vet at den høyeste stemmen og saftige gloser sjelden er gode mål på sannheten.
Arbeiderpartiet ønsker å verne om de grunnleggende norske verdiene: Sterke fellesskap og samhold. At vi skaper før vi, kan dele. Stødighet og trygghet. At vi tar vare på hverandre. Og god gammeldags norsk folkeskikk. Det er trist at Frp ser ut til helt å ha glemt mye av den norske arven. De angriper nå de norske fellesskapsløsningene som verden utenfor misunner oss. Og Jan Steinar Engeli Johansen sitt innlegg viser at de også har glemt norsk folkeskikk.

Av: Åse Kristin Ask Bakke,Ap og Sverre Leivdal,Ap

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.
 • Denne kommentaren er avpublisert.
 • Denne kommentaren er avpublisert.
  Erik Aukan · 2 år siden
  Arbeiderpartiet driver med politisk svindel.
  Kanskje Arbeiderpartiet kan vise til hva de har gjort i stedet for hva de sier? Når stemte AP for å kutte i fergeprisene, for eksempel? Det har vært mange muligheter for å støtte en reduksjon av fergeprisene, både i Møre og Romsdal og på Stortinget.

  FrP har fremmet flere forslag om redusering av fergeprisene. Alle disse er blitt nedstemt av AP, både på Stortinget og i flere fylker.
  Det holder ikke lengre med snakk om "hvis vi vinner valget" fra Arbeiderpartiet. De har flertall i flere fylker for å endre dette allerede i dag.

  Den folkeskikken det prates om må vel være en spøk?
  Maken til oppførsel fra APs toppkandidat på flere protestsider sier sitt.
 • Denne kommentaren er avpublisert.
  Espen Heitmann · 2 år siden
  Da vil jeg på det sterkeste anbefale AP og feie for egen dør, Nei det er ikke fakta at fergepolitisk wannabe Kjølmoen presset igjennom 50% reduksjon på fergetakstene, ja Sykkylven AP kom med forslaget og Kjølmoen fikk det "vedtatt" sentralt i AP, og forslaget var hvis AP kom til makten over en 4 årsperiode på enkelte samband..
  Frp satte troverdigheten til AP på spill da Frp fremmet sitt eget forslag på stortinget noe som førte til at AP måtte legge frem sitt eget forslag om reduksjon på 10% i og og at regjeringen så på muligheten for reduksjon av de resterende 40% over 4 åt, ja det står det jaggu respekt av..
  AP har ikke engang ryggrad til og stå for egne forslag, budsjett eller vedtak og AP står i hvertfall IKKE for fakta, det har dere aldri gjort og kommer neppe til og gjøre det i fremtiden
  Det AP og Kjølmoen her gjort er og økte fergetakstene så vi fikk ett fergeopprør, de hørte heller ikke på folkets krav og stemte imot ALLE forslag om reduksjon av fergetakstene i fylke og storting untatt sitt eget om latterlige 10% reduksjone som er en dråpe i havet mot hva de økte fergetakstene.
  At Aps Åse Kristin Ask Bakke og og Sverre Leivdal kommer med direkte løgn sier ikke så rent lite, at de i tillegg beskylder Frp for hva AP beviselig har gjort sier også en god del om arven AP sliter med internt, folk flest kan ikke stole på en AP politiker

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Ketil Strand Andersen 6 dager siden Anbefales å ta et besøk til Kvernes
Nå forstod jeg hvorfor det kalles stavkirke!
@Terje SundsbøPunk 1 og 2. Premissene i påstanden er ufullstendig. Vart spørsmålet komplettert med kostnaden for kvar passering målt opp mot ...
@Geir Ole SætremyrHvorfor svarer du ikke på de spørsmålene du får? Det du kaller en ytring fra Rasmus Rasmussen, er en liste ...
@Terje SundsbøEg peika på at Trude Brosvik sa meir. Ja  ho ville ha rassikring av Tokagjelet også. Så det er korrekt. ...
@Terje SundsbøHar du lest protokollen frå Fylkestinget der dei behandla RTP?
@Geir Ole SætremyrVestland fylkeskommune prioriterer ikke rassikring av turistveier og vedlikehold av veiene mellom fergeleiene framfor fastlandssamband til egne innbyggere. De skal ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse