fbpx
Annonse
Annonse
Stig Anders Ohrvik, Nordmørslista
Ytring
04 september 2021 17:17
Foto: Kurt Helge Røsand / KSU.NO
Foto: Kurt Helge Røsand / KSU.NO
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.

Jeg vet at det er flere enn meg som ikke har gitt opp. Det er flere enn meg som fortsatt vil kjempe for å beholde sykehus med fødeavdeling i Kristiansund. Som menige velgere er det ikke mye vi har å stille opp med. Men det er stortingsvalg hvert fjerde år. Det er viktig at vi bruker den muligheten til å stemme på de partiene som vil det samme som oss.

I år er det viktigere enn noen gang for oss som har sykehuset som viktigste sak. Slik som sykehusene er organisert er det staten som eier sykehusene, og det er statsråd i Helse- og omsorgsdepartementet som bestemmer. Siste sjanse for sykehuset er å få en statsråd i Helse- og omsorgsdepartementet som vil beholde sykehus med fødeavdeling i Kristiansund. Får vi ikke en helseminister som vil oss vel denne gangen, er jeg redd vi kan se langt etter fødeavdelingen vår.

Vi vet at regjeringspartiene vil legge ned fødeavdelingen i Kristiansund. Og vi vet at Arbeiderpartiet vil legge ned fødeavdelingen i Kristiansund. De har alle stemt mot å videreføre fødeavdeling i Kristiansund i votering på stortinget. Og både Jonas Gahr Støre og Ingvild Kjerkol har sagt klart og tydelig at det ikke skal være sykehus i Kristiansund.

Skal vi ha mulighet til å beholde sykehus med fødeavdeling i Kristiansund må vi stemme på de partiene som har vist ved votering på stortinget at de vil ha sykehus med fødeavdeling i Kristiansund også i fremtiden. De partiene er Frp, Sp, SV, MDG og Rødt, Og av disse partiene er det Senterpartiet som har mulighet til å få helseministerposten.

Husk at det er representativt demokrati i Norge. Det betyr at vi gir de partiene vi stemmer på fullmakt til å handle på vegne av oss på grunnlag av det programmet de går til valg på. Vi kan ikke stemme på et parti og tro at stemmen vår vil få dem til å ombestemme seg. Tvert imot. Stemmen vår er en uforbeholden støtte til det de går til valg på. Husk det! Stemmen din er en støtte til det partiene har sagt, det partiene har gjort og det partiene sier de vil gjøre. Stemmen din vil ikke få partiene til å skifte mening etterpå.

Godt valg!

Du må være logget inn for å kommentere.


Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.
  • Denne kommentaren er avpublisert.
    Svein Erik Leren · 23 dager siden
    Senterpartiet ligger an til å bli halvparten så store som Ap og får selvfølgelig hverken statsminister eller helseminister. Godt valg!
  • Denne kommentaren er avpublisert.
    Lars Svein Valderhaug · 23 dager siden
    Viktig, Sig Anders Ohrvik! I år må alle stemme etter sak, og ikkje av gammal vane! Sjukehus og akse må avgjere kven vi stemmer på i år. Godt val!
Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Årbok - Nordmøre Historielag
Annonse
Årbok - Nordmøre Historielag

Tidligere meningsinnlegg

Siste kommentarer

Hadde Kristiansund som regionsenter gått i bresjen og evt. stemt for trøndelag, så hadde vel kanskje situasjonen vært helt annerledes ...
Vidar Hölm 4 dager siden Kickstart og forutsetninger for Havriket
Denne bør alle lese. Er vel bedre begrunnet enn "utredningen" som ble kladdet motvillig i en lunchpause på rådhuset i ...
De siste 11 månedene har Molde og Kristiansund hatt felles fødeavdeling. I den tiden har ingen født underveis til sjukehus ...
Ketil Strand Andersen 5 dager siden Gjenåpne Kristiansund – vi godtar ingenting annet!
Veldig bra innlegg! Der er ikke akseptabelt at man sparer seg til store overskudd, samtidig med at man ikke frister ...
Lars Svein Valderhaug 6 dager siden Kristiansund Sp og aksen
@Lama VikKven svarar du? Eg har ikkje spurt om dette. Du klarer vel å sjå kva som var mi enkle problemstilling? ...
Lama Vik 6 dager siden Kristiansund Sp og aksen
@Lars Svein ValderhaugLars, eg svarer på kvifor SP ikkje arbeider for Romsdalsaksen. Rein, pur og sunn fornuft. Og nei, eg snakkar ikkje ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte