fbpx
Annonse
Annonse
Kraftlinjer på Rensvik i Kristiansund. Foto: Kurt Helge Røsand / KSU.NO
Kraftlinjer på Rensvik i Kristiansund. Foto: Kurt Helge Røsand / KSU.NO
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.

Av Bjarte Helland, nestleder Industri- og Næringspartiet

Jeg som privatperson bruker «skrekkuttrykket» fra en klassisk G.O.T-serie (red.anm. Game of Thrones), som bygget på at vi står ovenfor en høst og vinter, med ekstreme priser og utgifter. I serien jeg referer til var det utfordringer mot overmakten og at en må forenes for å stå i mot.

Norges befolkning og næringsliv går en vinter i møte hvor forskjellene vil bli store i alle fylker og kommuner. Årsaken til at forskjellene nå vil bli større, er at vi har solgt ut våre strømreserver, og ikke sikret oss for hva som vil komme. Jeg som privatperson er svært glad for at jeg har tilgang på alternativ oppvarming til huset; med en rekordhøy strømpris vil vi i løpet av høsten og vinteren få mange triste historier. I dagens elektrifiserte husstander kommer det til å bli mye tragedier denne høsten og vinteren, og det kan vi takke begge regjeringsalternativene som er til høsten. Personer som ikke lengre kan betale sin strømregning, må prioritere vekk primære behov for å fortsatt ha lys og varme. Det kommer til å bli mange slike historier ut over vinteren, som vil frekventere SoMe og andre kanaler.

Jeg som politiker syns det er svært synd at vi har endret regelverket, tilknyttet oss et felles strømmarked med mål om samme prisnivå i alle land. Vi har to regjeringsalternativer denne høsten, begge ønsker sterk tilknytning til det europeiske markedet, som vil gi oss høye priser med påfølgende høye avgiftsinntekter til staten. Vi står i en posisjon til å endre denne kursen vi som nasjon nå er inne i, men da skal og bør vi benytte vår forbrukermakt og stemmerett til å endre veivalget våre politikere har gjort. Fremfor dagens valg den 13. september må vi ta stilling til om vi fortsatt ønsker å avstå fra vår selvråderett og ikke minst om vi skal akseptere dagens retning.

Jeg er blitt politiker av den enkle grunn at jeg ikke ser verdien av å ytre seg i sosiale media og vår påvirkningskraft overfor de foregående års styresett, da må vi faktisk delta i de fora som styrer. Dagens politikere fokuserer på egne ambisjoner, og fremmer sine syn som de eneste mulige valgene. Jeg valgte å gå inn i et nytt parti som søker å finne tilbake til fornuften vi hadde på Stortinget før, den tid da personer med erfaring fra hverdagens utfordringer stilte til valg. I dag blir vi lovet gull og grønne daler, hvis vi lytter til politiske utspill, vi skal ikke utfordre, men adlyde og bli skremt.

Som politisk novise føler jeg at all fornuft fra det politiske bildet er visket vekk, jeg ser paralleller mot hvordan man skal manipulere og skremme folk til å velge den «rette vei». Er man syndig og har egne meninger man vil kjempe for, så blir man utstøtt. Dette er ikke samfunnet jeg ser fremtid i, hvor noen få skal skremme befolkning og næringsliv til blindt å følge «den rette vei».

Vi har store forskjeller i samfunnet, noe det burde være rettet mer fokus på, det er og forblir flere som blir frarøvet valgmuligheter. Det er nå vi skal bruke vår stemme til å få en ny kurs, og da bør vi satse på nye alternativ, hvis vi ønsker endringer? Det er svært lite forskjell på de to alternativene vi nå ser fremfor høstens valg, det ender opp med minimale avgiftslettelser og avgiftsøkninger til noen. Skal vi få et bedre samfunn, bør vi se etter nye sammensetninger i sentrumsorientert politikk, alternativene er der, og det er dere velgere som må ta valget. Skal vi fortsette i samme tralten eller skal vi prøve noe nytt? Sats på det partiet som har folk med forskjellige livserfaringer fremfor de som bare har oppdrettspolitikere! Dette er din mulighet til å vise retning: bruk stemmeretten og stem nytt.

Du må være logget inn for å kommentere.


Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Tidligere meningsinnlegg

Siste kommentarer

Marius Ibs Øien-Hansen 4 timer siden «Gisle» ved Kvalvåg våren 1949
Otto Øien var kaptein på Gisle.
Hydrogen er enormt energikrevende å produsere så det er stort sett for å forsvare mer vindkraftutbygging det ivres for Hydrogenproduksjon.
Terje Sundsbø 1 dager siden Møreaksen er sjanselaus!
Hvilke partier er det som støtter Møreaksen, har Sve glemt det? Dagens regjering Ap og Sp, samt Krf, V og ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Møreaksen er sjanselaus!
Hvilke partier er det som støtter Møreaksen, har du glemt det? Les https://ksu.no/artikler/leserinnlegg/110408-paradokset-romsdalsaksen-20211021
Svært uventa kraftpris
Den nye Regjeringa sviktar fundamentalt med uforsvarleg og uventa  HØGE kraftprisar! Vanskeleg for oss vanlege veljarar å forstå  og godta ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte