Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Del på Facebook
Kraftlinjer på Rensvik i Kristiansund. Foto: Kurt Helge Røsand / KSU.NO
Kraftlinjer på Rensvik i Kristiansund. Foto: Kurt Helge Røsand / KSU.NO
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Av Bjarte Helland, nestleder Industri- og Næringspartiet

Jeg som privatperson bruker «skrekkuttrykket» fra en klassisk G.O.T-serie (red.anm. Game of Thrones), som bygget på at vi står ovenfor en høst og vinter, med ekstreme priser og utgifter. I serien jeg referer til var det utfordringer mot overmakten og at en må forenes for å stå i mot.

Norges befolkning og næringsliv går en vinter i møte hvor forskjellene vil bli store i alle fylker og kommuner. Årsaken til at forskjellene nå vil bli større, er at vi har solgt ut våre strømreserver, og ikke sikret oss for hva som vil komme. Jeg som privatperson er svært glad for at jeg har tilgang på alternativ oppvarming til huset; med en rekordhøy strømpris vil vi i løpet av høsten og vinteren få mange triste historier. I dagens elektrifiserte husstander kommer det til å bli mye tragedier denne høsten og vinteren, og det kan vi takke begge regjeringsalternativene som er til høsten. Personer som ikke lengre kan betale sin strømregning, må prioritere vekk primære behov for å fortsatt ha lys og varme. Det kommer til å bli mange slike historier ut over vinteren, som vil frekventere SoMe og andre kanaler.

Jeg som politiker syns det er svært synd at vi har endret regelverket, tilknyttet oss et felles strømmarked med mål om samme prisnivå i alle land. Vi har to regjeringsalternativer denne høsten, begge ønsker sterk tilknytning til det europeiske markedet, som vil gi oss høye priser med påfølgende høye avgiftsinntekter til staten. Vi står i en posisjon til å endre denne kursen vi som nasjon nå er inne i, men da skal og bør vi benytte vår forbrukermakt og stemmerett til å endre veivalget våre politikere har gjort. Fremfor dagens valg den 13. september må vi ta stilling til om vi fortsatt ønsker å avstå fra vår selvråderett og ikke minst om vi skal akseptere dagens retning.

Jeg er blitt politiker av den enkle grunn at jeg ikke ser verdien av å ytre seg i sosiale media og vår påvirkningskraft overfor de foregående års styresett, da må vi faktisk delta i de fora som styrer. Dagens politikere fokuserer på egne ambisjoner, og fremmer sine syn som de eneste mulige valgene. Jeg valgte å gå inn i et nytt parti som søker å finne tilbake til fornuften vi hadde på Stortinget før, den tid da personer med erfaring fra hverdagens utfordringer stilte til valg. I dag blir vi lovet gull og grønne daler, hvis vi lytter til politiske utspill, vi skal ikke utfordre, men adlyde og bli skremt.

Som politisk novise føler jeg at all fornuft fra det politiske bildet er visket vekk, jeg ser paralleller mot hvordan man skal manipulere og skremme folk til å velge den «rette vei». Er man syndig og har egne meninger man vil kjempe for, så blir man utstøtt. Dette er ikke samfunnet jeg ser fremtid i, hvor noen få skal skremme befolkning og næringsliv til blindt å følge «den rette vei».

Vi har store forskjeller i samfunnet, noe det burde være rettet mer fokus på, det er og forblir flere som blir frarøvet valgmuligheter. Det er nå vi skal bruke vår stemme til å få en ny kurs, og da bør vi satse på nye alternativ, hvis vi ønsker endringer? Det er svært lite forskjell på de to alternativene vi nå ser fremfor høstens valg, det ender opp med minimale avgiftslettelser og avgiftsøkninger til noen. Skal vi få et bedre samfunn, bør vi se etter nye sammensetninger i sentrumsorientert politikk, alternativene er der, og det er dere velgere som må ta valget. Skal vi fortsette i samme tralten eller skal vi prøve noe nytt? Sats på det partiet som har folk med forskjellige livserfaringer fremfor de som bare har oppdrettspolitikere! Dette er din mulighet til å vise retning: bruk stemmeretten og stem nytt.

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 20 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDette er politikk gjennom Regjering og Storting.Det er ikkje noko Naturvernforbundet arbeider med, men vi registrerer kva rammeverk som er ...
Terje Sundsbø 21 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrDu svarer ikke på spørsmålet. Er det vanlig praksis i Naturvernforbundet?
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu må adressere dette hos andre.
Terje Sundsbø 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrPå Møreaksen betaler bilistene bompenger, på jernbane betaler passasjerene billett. Mitt spørsmål gjelder fortsatt:Hvorfor behandles lokal forankring og finansiering ulikt ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnSkålaveien var ikke et fergeavløsningsprosjekt, og mottok aldri offentlig støtte. Skålavegen ble bygget som en privat vei i regi av ...
Geir Ole Sætremyr 2 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse