Annonse
Annonse
Geir Gerhard Greger
Ytring
29 oktober 2021 20:48
Avisutklipp fra artikkelforfatterens far sine utklippsbøker, viser at Kvernberget-marsjen var svært populær i gamle dager. Her med utklipp fra både 1968 og 1973. På bildet nederst til høyre, ser vi fra venstre  Geir Gerhard Greger, Gunnar Sylte (mørkt hår), Trond Jacobsen (lyst hår)  og Richard Rosvoll stolt viser frem sine Diplomer som bevis for gjennomført marsj.
Avisutklipp fra artikkelforfatterens far sine utklippsbøker, viser at Kvernberget-marsjen var svært populær i gamle dager. Her med utklipp fra både 1968 og 1973. På bildet nederst til høyre, ser vi fra venstre  Geir Gerhard Greger, Gunnar Sylte (mørkt hår), Trond Jacobsen (lyst hår)  og Richard Rosvoll stolt viser frem sine Diplomer som bevis for gjennomført marsj.
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.

Nyhetsinnslaget om den nye trappen opp til Kvernberget på distriktsnyhetene for Møre og Romsdal 28.10, ble også sendt på distriktsnyhetene på Østlandet.

Der hadde jeg den store glede av å se den flotte trappen som sherpaene bygger opp til toppen og ned på den andre siden.

Jeg ble mektig imponert over hvor flott de bygger denne traseen. Dette er en vei opp til Kvernberget som vil bli svært populær både for unge og eldre. Traseen sklir naturlig inn i terrenget. Byens nye turistattraksjon.

På 60- og 70-tallet arrangerte Norodd Kvernberget Rundt. Dette arrangementet var en del av «Bykampen» mellom Kristiansund, Molde og Ålesund.

Alle skulle delta i 1968, og i Kristiansund gikk over 7.500 personer - og dermed vant de bykampen. I hvert fall ett år. Det var et fantastisk arrangement. De aller fleste hadde meg seg en liten ryggsekk og mat og drikke som ble fortært underveis. Et særdeles sosialt arrangement hvor alle snakket med venner og bekjente. Kan nevne også at Ungdomsmusikkkorpset med dirigent Aage Bentz i spissen hadde tatt turen rundt med sine tunge instrumenter. Imponerende i et kupert terreng.

Da vi kom i mål ved den gamle Daleskolen, ble det servert buljongdrikke. Noen hadde gått løypen i et rekordtempo og hadde nok behov for næring da de kom utslitt til mål. Her ble utdelt et diplom og et merket i tøy med påskriften «Kvernberget Rundt». Dette merket ble raskt sydd på jakkene til de som hadde deltatt. Det var litt status å få disse merkene sydd på anorakkene og annet yttertøy slik at man kunne vise til at her kom det en person som var sprek og hadde deltatt flere ganger.

Den nye veien er planlagt ferdig i 2022. Hva med å arrangere «Kvernberget Rundt» på åpningsdagen? Norodd eller et annet idrettslag kan f eks ta på seg oppgaven som teknisk arrangør.

De får sikkert lagt ruten slik at turgåerne går opp den ene siden av Kvernberget og ned igjen på den andre siden. På toppen kan alle skrive inn navnet sitt i en bok. På toppen kan et av byens musikkorps glede turgåerne med god korpsmusikk. Det hadde vært hyggelig om sherpaene også hadde vært til stede under en slik åpning.

Kan dette være en ide å bygge videre på? Hva tror du om dette primus motor for prosjektet, Gunnar Grimstad.

Du må være logget inn for å kommentere.


Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Tidligere meningsinnlegg

Siste kommentarer

Kl. 08:10: Bedriftsbesøk hos eSEA Marine AS i Kristiansund. Offshorebedrift som blant annet jobber med å hente opp avfall frå ...
Geir Gerhard Greger 7 dager siden Grødahl: – Flott at Geir engasjerer seg
Hei, Arne. Tusen takk for oppklaring og svar på mitt innlegg. Jeg hadde ikke fått med meg at kirurgien skal forsette ...
Det er jo nettopp det norske politikere vil. Især AP. Som står bak helseforetaksmodellen. Bygge ned det norske helsevesenet og ...
Vidar Hölm 7 dager siden Næringskonferanse på Smøla
Håper fastlandsforbindelse var et av temaene. 
Petter E. Olsen 8 dager siden Det einaste som er destruktivt er Møreaksen!
Kan Dahl & Co begynne å se på en fastlandsforbindelse via undersjøisk tunnel i området Aukra-Hollingsholmen? Det er sjødybder godt ...
Espen Heitmann 8 dager siden Ap halverer fergetakstene, Frp sutrer
Det er bra nå Kjølmoen, denne kampen tapte du da nesten doblet fergetakstene og skapte fergeopprøret, du klarer ikke og ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i større format og valg av periode. Her vil du også kunne finne tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte